Mergi intr-un city break in tara cu avionul

Oradea - city break

Emi Cristea / Shutterstock.com

In ultimii ani, city break-urile in orase europene au devenit ceva obisnuit atat in ofertele agentiilor de turism, cat si in preferintele romanilor. Cu doar cateva sute de euro poti sa vizitezi in trei-patru zile cele mai frumoase atractii turistice din Roma, Paris, Madrid, Barcelona, Dublin, Praga sau Venetia.

Apetenta romanilor pentru calatoriile cu avionul a fost luata in calcul de companiile aeriene low cost, dar si de cea nationala si pentru destinatii locale, in orase precum Iasi, Cluj, Suceava sau Oradea. In prezent exista multe oferte convenabile la Blue Air sau Tarom, iar Travelminit iti va arata cat de simplu este acum sa mergi intr-un city break in tara cu avionul.

City break la Iasi

Daca pana mai ieri, drumul din Bucuresti pana la Iasi insemna aproximativ 6 ore (cu masina) sau 7 ore (cu trenul), astazi varianta cursei aeriene reprezinta o alternativa mult mai interesanta. De exemplu, o cursa directa pana la Iasi dureaza doar o ora cu Blue Air si costa pana in 100 de lei/sens (in functie de perioada in care calatoresti). Cu asa oferta, ai timp berechet sa mergi intr-un city break la Iasi chiar intr-un weekend. Daca pleci vineri la 7:30 dimineata din Bucuresti, ajungi la 8:30, te cazezi la hotel si ai toata ziua la dispozitie sa te plimbi prin oras si sa te bucuri de obiectivele turistice si de preparatele delicioase. Pentru cazare, gasesti pe Travelminit 7 oferte sub 200 de lei/noapte.

Daca alegi sa mergi cu avionul, ultima zi de city break, duminica, nu va mai fi o zi pierduta cu drumul; poti sa-ti umpli programul pana spre dupa-amiaza, caci cursa de intoarcere decoleaza de pe aeroportul din Iasi la 19:30. Ajungi la Bucuresti la o ora mai mult decat rezonabila sa te poti pregati pentru o noua saptamana de lucru. Cat despre pret, Blue Air vine cu oferte mai mult decat atragatoare: intre 180 de lei si 265 de lei dus-intors.

Si compania nationala aeriana Tarom are o oferta interesanta: spre exemplu, un bilet dus-intors de la Bucuresti la Iasi costa 244 de lei in perioada 11 – 13 aprilie. E drept insa ca orele de decolare nu sunt la fel de atractive, dar pot fi luate in calcul: se pleaca din Bucuresti seara, la 20:55, iar din Iasi – la ora 06:00.

City break la Cluj

Este drept ca autostrada nou-construita te ajuta sa castigi timp daca vrei sa ajungi cu masina de la Bucuresti la Cluj. Dar chiar si asa, nu ai cum sa “bati” oferta unui zbor cu avionul, care face legatura intre cele doua orase in 50 de minute. Din iunie poti sa optezi pentru aceasta oferta irezistibila a companiei Blue Air si sa mergi intr-un city break.

Un bilet cu avionul dus-intors in perioada 7 – 10 iunie 2016 costa doar 89,99 lei pe segment (cu toate taxele incluse), iar programul de zbor este foarte convenabil: plecarea din Capitala spre Cluj-Napoca se face la ora 7:00, iar intoarcerea – la ora 17:15. Asadar, cu nici 200 de lei poti calatori fara prea mult stres la Cluj pentru un city break combinat sau poate doar ca sa participi la Untold Festival sau Electric Castle 2016. Iar de la sfarsitul lunii iulie, vei putea sa zbori pana la Cluj (din Bucuresti) si cu aeronavele companiei Wizz Air.

Travelminit vine cu 10 oferte de cazare in Cluj-Napoca, dar si cu sugestii pentru ce ai putea sa vizitezi in Cluj. Mai multe oferte de cazare gasesti aici.

City break la Suceava

Daca esti din Bucuresti si vrei sa ajungi in nordul Bucovinei cu avionul, pentru un city break de patru zile la Suceava, poti sa-ti faci bagajul linistit. Bineinteles, este valabila si reciproca. Un zbor te costa 161 de euro dus-intors cu compania aeriana nationala si dureaza doar o ora si 10 minute. E bine sa stii ca vei decola din Bucuresti seara, la ora 21:20, iar ora de intoarcere din Suceava este 05:55. Chiar si asa, vei avea timp suficient sa vizitezi intregul oras (nu trebuie sa ratezi Cetatea de Scaun a Sucevei, parcul Sipote-Cetate sau Cetatea Scheia). Suceava este, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Cand te loveste foamea, linisteste-o cu o ciorba radauteana adevarata preparata la Manastirea Zamca, aceasta fiind una dintre cele mai gustoase mancaruri traditionale din Bucovina. Oferte de cazare convenabile gasesti pe Travelminit.

City break la Oradea

Nu ai vazut pana acum Cetatea Oradea? Atunci ar fi un motiv destul de bun ca sa-ti organizezi un city break in acest oras mic, rafinat si cochet din nord-vestul tarii. Acolo exista si Bazilica romano-catolica, inclusa in Top 5 al celor mai frumoase catedrale din Romania.

Iar drumul pana la Oradea s-a scurtat foarte mult de cand Tarom a introdus o cursa de linie cu plecare din Bucuresti. Cu un zbor direct nu faci decat o ora si 25 de minute, iar un bilet dus-intors Bucuresti-Oradea costa putin peste 230 de lei, un tarif comparativ cu o zi in plus de cazare la un hotel mai pretentios. Merita, nu?

Programul este la fel de tentant si te ajuta sa pretuiesti orice ora (un amanunt foarte important pentru cei care isi planifica un city break): vei decola din Capitala la ora 08:00 si te vei intoarce undeva la ora 22:40. Detalii si sugestii de cazare in oras vei gasi aici.