5 restaurante recomandate in Iasi

Hanul Dacilor-IasiCalatorii ce strabat Moldova sau ajung sa viziteze Iasiul fie in vacanta, fie in interes de serviciu vorbesc adesea cu aceeasi nostalgie despre mancarea de acolo ca si despre peisajele pitoresti. Mancarea in Moldova are un gust aparte, in aceste zone accentul pe punerea unor bucate alese pe masa devine insasi inima ospitalitatii moldovenesti. Iasiul este un oras modern, cosmopolit, iar turistii ajunsi aici vor fi placut impresionati sa descopere ca iesenii nu ridica doar bucataria traditionala la rang de arta, ci orice farfurie pusa pe masa in restaurantele din oras, multe dintre acestea cunoscute in toata tara.

Topul restaurantelor din Iasi

1. Restaurant Traian

  • Locatie: Piata Unirii nr. 1
  • Bucatarie: Internationala

Uneori, cele mai bune locuri pentru a lua o cina de neuitat, vin la pachet cu cele mai bune optiuni pentru cazare din Iasi. Este si cazul restaurantului Traian aflat in incinta hotelului cu acelasi nume, situat ultracentral in oras. Restaurantul se ridica cu usurinta si poate chiar depaseste adesea clasificarea de patru stele a hotelului cu o atmosfera de eleganta si rafinament si o prezentare impecabila a fiecarui fel de mancare comandat de clienti.

Restaurantul Traian este locul perfect pentru cei care doresc sa ia masa intr-o atmosfera intima, de lux, comparabila cu cea din lanturile hoteliere ale oricarui alt mare oras din lume.

Impartit in camera Clasica, camera Alba si Barul de cocktail-uri, restaurantul Traian promoveaza o atmosfera aristocratica subliniata de muzica de pian clasic si lumina candelabrelor. Se servesc mancaruri din bucataria internationala de cel mai inalt gust si rafinament.

2. Restaurantul La Castel

  • Locatie: Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 54
  • Bucatarie: Bavareza

Un alt hotel restaurant de exceptie pentru vizitatorii capitalei Moldovei este La Castel, una dintre cele mai cautate locatii pentru nuntile iesene. La Castel nu isi dezminte numele, creand o atmosfera de poveste nu doar pentru cei ce aleg locatia pentru a-si uni destinele, ci si pentru oaspetii de zi cu zi.

Restaurantul se afla in padure in apropierea unei cascade, fiind locul ideal pentru detasare, relaxare si incarcarea bateriilor, dar si pretextul ideal pentru una dintre cele mai romantice cine cu care indragostitii se pot rasfata in Iasi.

Restaurantul are formatie proprie de muzica live ce poate fi ascultata in fiecare seara, de la ora ora 19:00 pana la inchiderea programului.

3. Restaurant Cavalerul Medieval

  • Locatie: Soseaua Iasi – Ciurea
  • Bucatarie: internationala/specific carne.

Putine locuri se compara cu atmosfera din restaurantul Cavalerul Medieval. Aici turistii sunt convinsi ca negresit au pasit inapoi in timp si se afla undeva pe vremurile cavalerilor si domnitelor, cand o viata implinita insemna mancare, bautura si voie buna. Atmosfera autentica este pastrata in acest restaurant unic si redata prin atentia la detalii, pornind cu decorul si terminand cu preparatele.

La restaurantul Cavalerul Medieval din Iasi iubitorii de carne se simt ca la ei acasa, multe dintre platourile absolut delicioase de pe meniu fiind mai mult decat generoase cu oaspetii.

Restaurantul Cavalerul Medieval are 2 sali special dedicate evenimentelor si este disponibil pentru toate tipurile de grupuri si ocazii speciale.

4. Hanul Dacilor

  • Locatie: Soseaua Bucium, nr. 73G
  • Bucatarie: Traditionala romaneasca.

Nu se poate spune ca ai vizitat Iasiul pana nu gusti bucatele traditionale specifice zonei. Multi spun ca mancarea traditionala romaneasca nu e nicaieri mai gustoasa ca in Moldova, iar restaurantul Hanul Dacilor din Iasi se ridica la nivelul provocarii de a confirma toate acestea.

Pentru turistii care doresc sa se bucure de unele dintre cele mai bogate si gustoase bucatarii cu specific local din tara, restaurantul Hanul Dacilor este una dintre destinatiile recomandate. Personalul restaurantului pune accent pe valori traditionale romanesti, muzica, mancare gustoasa si un vin bun. Oaspetii sunt intampinati in mod traditional cu slaninuta si tuica de casa, iar in meniu se regasesc toate preparatele traditionale specifice zonei, intr-o prezentare impecabila insa nelipsita de un usor umor specific romanesc.

Restaurantul se afla in cadrul pensiunii cu acelasi nume, un loc de cazare preferat de multi dintre turistii care isi doresc sa faca o imersiune totala in cultura si farmecul zonei.

5. Restaurant Casa Gloria

  • Locatie: Str. Anastasie Panu, nr. 36
  • Bucatarie: Italieneasca si Romaneasca

Nici o lista cu recomandari de restaurante nu este completa fara un restaurant cu specific italienesc sau mediteranean. Bucataria italieneasca este la fel de indragita in Iasi ca si in restul lumii, iar pentru iubitorii de paste, pizza si alte preparate specific italienesti exista putine locuri in orasul resedinta de judet mai potrivite decat Casa Gloria.

Restaurantul Casa Gloria pune accent pe atmosfera si rafinament, dorind sa devina un spatiu in care oaspetii se pot relaxa si pot lasa toate grijile de peste zi la intrare. Combinand muzica live cu preparatele romanesti si italienesti intr-un cadru de exceptie, restaurantul Gloria nu are nevoie de mai multe recomandari. Atmosfera este stilata, personalul prietenos, iar mancarea italieneasca este printre cele mai delicioase din oras.