Pregateste-te pentru cel mai asteptat festival din Romania, Untold Festival!

UntoldUNTOLD FESTIVAL este cel mai asteptat festival din Romania, desi anul acesta se afla abia la a doua editie. Nu se stie inca motivul pentru care Untold a prins atat de bine la public, dar cu siguranta nu deranjeaza pe nimeni. Poate alegerea locatiei a fost una inspirata – Cluj-Napoca este nu doar un mare centru universitar, cu viata de noapte, ci si un oras important, cu o economie tot mai dezvoltata, cu conexiuni importante in marile state europene si, la fel de important, este amplasat in mijlocul tarii.

La sfarsitul anului trecut, publicatia americana USA Today a realizat un clasament al celor mai frumoase orase europene care trebuie vizitate in 2016, desi numele lor nu spune nimic la prima vedere. Considerat un oras “ascuns” dar foarte frumos, Cluj-Napoca ocupa locul patru in topul USA Today, care nu uita sa aminteasca de faptul ca acest mic oras este situat in Transilvania. Ce credeti ca promoveaza ziaristii americani in acest top? UNTOLD FESTIVAL, despre care spun ca este “un nou festival cultural si muzical care transforma intreg orasul intr-un loc de poveste, aducand totodata pe scena cei mai buni DJ din lume”.

Nici nu-i de mirare ca, odata puse in vanzare biletele pentru editia a doua a festivalului, s-au vandut ca painea calda. Primele 5.000 de bilete din categoria PreSale s-au vandut in 4 minute (!), dupa care a urmat o suplimentare cu inca 5.000 de bilete; si acestea au disparut in urmatoarea jumatate de ora. In patru luni de la punerea lor in vanzare s-au vandut 30.000 de abonamente.

UNTOLD FESTIVAL acopera genuri muzicale precum dance pop, rap, trance, electro house, chillout, progressive house, iar numarul mare de artisti – mare parte din ele solicitati la cererea publicului – avea nevoie de un spatiu pe masura. Sau de mai multe. Asa s-a ajuns ca organizatorii sa amenajeze doua scene principale (Cluj Arena si Sala Polivalenta) si alte doua scene destinate artistilor romani (amenajate in Piata Unirii si in Piata Muzeului). Insa cea mai mare scena, Cluj Arena, va fi rezervata muzicii electronice.

De asemenea, va exista si o zona pre-festival (in Parcul Central din Cluj-Napoca), unde va fi amenajata o scena pentru muzica trip-hop, jazz, reggae si chillout, dar vor exista si targuri sau alte activitati conexe pentru participantii la festival.

Lineup-ul editiei a II-a este sustinut de patru nume sonore printre artistii de gen:

• TIESTO – considerat cel mai bun DJ din toate timpurile; DJ magazine il considera “The Legend”, iar cei de la Rolling Stone, No.1. Si popularitatea creste de la an la an nu doar pe piata trance, ci si pe cea mainstream, pop, EDM si progressive trance. TIESTO este nelipsit dela toate festivalurile si are numeroase colaborari cu Coldplay, Kanye West, John Legend, Martin Garrix si multi altii.

• AFROJACK (sau Nick van de Wall), producator muzical olandez si DJ, va fi prezent pentru prima data in Romania. A castigat un premiu Grammy, dar este cunoscut mai mult pentru colaborarile sale cu artisti internationali de renume precum Pitbull, Beyonce, David Guetta sau Sia.

• Hardwell (sau Robbert van de Corput pe numele sau adevarat) este un nume foarte cunoscut, care nu lipseste de pe lista marilor festivaluri internationale. Considerat cel mai bun DJ din lume in anii 2013-2014 (intr-un top realizat de revista DJ Magazine), Hardwell a colaborat cu TIESTO si cu rapperul Jason Derulo. Recent, acesta a anuntat ca a avut un proiect muzical si cu Afrojack – “Hollywood”, piesa pe care o veti putea asculta la Untold Festival.

• Armin van Buuren este printre putinii DJ care se poate lauda cu o nominalizare la premiile Grammy, cu piesa “This Is What It Feels Like”. Insa piesa care l-a facut celebru si l-a clasat pe primul loc in topul albumelor vandute in Olanda este “Imagine”. Armin van Buuren a fost prezent si la prima editie UNTOLD, iar anul acesta a ajuns pe primul loc in topul preferintelor, cu 40.000 de voturi in sondajele organizatorilor.

In curand va fi anuntat si numele celui de-al cincilea headliner al editiei din acest an a festivalului.

Perioada: 4 – 7 august 2016
Ora de incepere a festivalului: 10:00
Locatie: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Mai multe oferte de cazare gasiti AICI.

Pretul biletelor:
– Abonamente: 367,20 lei/persoana
– Abonamente VIP: 648 lei/persoana

La inceputul acestui an, UNTOLD FESTIVAL a fost desemnat “Best Major Festival” (Cel mai bun festival) in cadrul European Festival Awards 2015 de la Groningen, Olanda, iar IAA (International Advertising Association Romania) i-a oferit festivalului titlul de Brandul Anului 2015.

Daca alegeti ca anul acesta sa vizitati Romania, nu uitati ca pe portalul Travelminit gasiti cazare in peste 1800 de locatii din toata tara, pe care le puteti rezerva online cu doar cateva click-uri si cu plata la receptie.