5 sugestii de cazare ieftina in Secuime

Olimpia Panzio, SecuimeRomanii au traditii si obiceiuri frumoase, de care ne amintim in special in perioada sarbatorilor si le retraim cu aceeasi nostalgie. In secuime insa, pare ca de fiecare data cand ajungi intri intr-un tinut al traditiilor vechi si al mestesugurilor pastrate si transmise mai departe. Cum sa nu te bucuri cand vechi sate intregi cu case colorate si mobilier pictat cu multa migala? Cum sa nu simti ca traiesti cu adevarat cand localnicii te ospateaza cu bucate traditionale servite in vase de ceramica de Corund, despre care s-a dus vestea prin strainataturi?

Tinutul Secuiesc (sau Secuimea, cum i se mai spune) este una din zonele de poveste ale Romaniei, desi odata ajuns acolo ai sa constati ca limba romaneasca este vorbita mai mult de musafiri. Daca ti-ai propus vara aceasta sa mergi in Secuime, ti-am pregatit 5 sugestii de cazare ieftina. Iata care sunt:

Pensiunea Fenyo*** din Corund, judetul Harghita

Este amplasata intr-o zona intima si linistita din satul Corund, renumit pentru obiectele artizanale lucrate de localnici si faimoasa ceramica de Corund. Pensiunea se afla la numai 300m de centrul localitatii, de unde puteti ajunge foarte usor in statiunea Praid (aflata la 7km distanta) ca sa vizitati mina de sare, in statiunea Sovata – pentru o dupa-amiaza linistita petrecuta la Lacul Ursu (la 15km de pensiune) sau la Sighisoara. Pensiunea ofera 13 spatii de cazare cu internet WiFi gratuit, restaurant si gradina cu terasa si bar. In imprejurimile pensiunii se pot face drumetii, echitatie, sau vizite la Biserica Romano-Catolica din Corund, Biserica Unitariana si Muzeul Satului Corund.
Camerele au TV LCD cu programe satelit, balcon sau terasa si baie proprie cu dus.
Tarif*: 77 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Motel Vector din Acatari, judetul Mures

Situat in Gaiesti, la o distanta de 15km de orasul Targu Mures catre Sighisoara, hotelul Vector este amplasat departe de zgomotul orasului si inconjurat de paduri, livezi si pajisti cu flori. Unitatea ofera oaspetilor sai 50 de camere confortabile, cu facilitati moderne si o parcare pazita. Camerele au internet WiFi gratuit, TV LCD, birou si masina de spalat. In incinta exista si un restaurant care serveste o mare varietate de mancaruri delicioase romanesti, maghiare si internationale. Mai mult decat atat, multe dintre produsele servite in restaurant sunt produse biologice cultivate in gradina pensiunii. Chiar si bauturile spirtoase sunt de casa, iar daca faceti rezervare in avans, va puteti delecta cu produse de patiserie.
Si inca o bila alba pentru gazde: la cerere, pot fi organizate diverse excursii la celebrele situri istorice din Transilvania sau chiar la Salina Praid.
Tarif*: 80 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Olimpia din Tibod, judetul Harghita

Situata la 5km de Odorheiu-Secuiesc, pensiunea este amplasata in satul Tibod de la poalele muntilor Harghita, zona recunoscuta pentru agroturismul de calitate. Padurile din apropiere, peisajul pitoresc si spatiile de cazare decorate cu gust ofera oaspetilor momente placute de liniste si relaxare. Casa de oaspeti a fost construita in anul 2007 si dispune de 7 camere cu paturi twin si 3 duble cu pat matrimonial. Bucataria pensiunii este echipata complet, iar in living se pot organiza petreceri private. De asemenea, casa de oaspeti are teren de sport si parcare.
Tarif*: 100 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Hotel Prince** din Miercurea-Ciuc

Miercurea-Ciuc este unul din orasele pline de farmec ale Tinutului Secuiesc, iar hotelul Prince este locatia ideala daca vreti sa va cazati in acest oras. Aflat la numai 15 minute de mers pe jos fata de centru, complexul hotelier ofera oaspetilor conditii de cazare intr-o atmosfera placuta si deosebita, cu 22 de camere amenajate simplu, dar cu mult bun-gust. Construit in anul 1996, hotelul dispune de restaurant, internet WiFi gratuit si parcare privata. Camerele au baie proprie si TV cu programe prin cablu, aer conditionat si frigider – unele dintre ele. Parcul central al localitatii se afla 900m de hotel, iar pentru cei care nu doresc sa mearga prea mult pe jos, exista o statie de autobuz la doar 100m de hotel.
Tarif*: 120 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Juliu’s*** din Miercurea-Ciuc

La iesirea din orasul Miercurea-Ciuc spre Brasov, intre muntii Harghitei si muntii Ciucului se afla pensiunea Juliu’s si restaurantul cu acelasi nume. Amplasarea locatiei este perfecta pentru organizarea unor drumetii in imprejurimi; indiferent in ce directie veti merge, veti intalni peisajele uluitoare ale Transilvaniei. Daca vreti sa nu va departati prea mult de oras, puteti vizita galeria de Arta “Nagy Imre”, Muzeul Secuiesc al Ciucului, teatrul local sau va puteti relaxa intr-o zi in statiunea climaterica din Baile Jigodin.
Pensiunea ofera oaspetilor 17 spatii de cazare dotate cu baie proprie, minibar, TV si programe prin cablu. In incinta exista un restaurant si internet wireless gratuit.
Tarif*: 120 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)