Zilele Bucurestiului se serbeaza cu mare fast anul acesta! Afla despre ce este vorba!

Balante Dorin/Shutterstock.com

Anul acesta se implinesc 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei Romaniei, Bucuresti. Bucurestenii alaturi de turistii curiosi se vor bucura de mai multe evenimente culturale, spectacole de lumini si expozitii special organizate pentru aceasta sarbatoare.

Pe data de 20 septembrie 1459 a fost facut prima mentiune despre orasul care se presupune ca s-ar fi intemeiat cu ajutorul unui cioban pe nume Bucur. Orasul care ii poarta astazi mandru numele era prin secolul al XV-lea abia la inceput. Luptandu-se in mod vitejesc cu greutatile vremii si reusind sa se dezvolte suprinzator de repede, Bucuresti ajunge capitala Tarii Romanesti la 200 de ani dupa atestare, in 1659. Procesul infloritor continua si astfel Bucurestiul ajunge sa fie mai tarziu, pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, capitala Romaniei.

Urmand acelasi traseu, Bucurestiul s-a dezvoltat din ce in ce mai mult si in fiecare an care trecea, capitala Romaniei prindea si mai mult contur. Un mix interesant intre arhitectura frantuzeasca si cea propusa de comunisti, Bucurestiul este un amestec intre frumos si practic. Denumit adesea “Micul Paris” datorita numeroaselor cladiri care sunt similare cu cele din capitala Frantei, Bucurestiul isi face usor-usor loc si pe lista destinatiilor turistice preferate din estul continentului. Socotind ca sunt cel putin 558 de motive pentru care iubiti Bucurestiul, va invitam sa luati parte la cel mai mare eveniment anual dedicat acestui oras minunat!

558 de ani de la prima mentiune a Bucurestiului!

Cum in 20 septembrie – anul acesta -, Capitala implineste 558 de ani, primaria Municipiului Bucuresti si alte organizatii independente au pregatit un program de zile mari intre 15-17 septembrie pentru localnici si pentru cei care vor sa viziteze orasul in aceasta perioada. Printre activitatile la care puteti lua parte se numara urmatoarele:

  • Concert de muzica clasica sustinut de Angela Gheorghiu pe data de 15 septembrie la ora 20:30 in Piata Constitutiei
  • Piesa de teatru “Goe in Tara Minunilor” pe data de 15 septembrie, la Palatul Mogosoaia
  • Concurs international de 3D video mapping, iMapp Bucharest, pe 16 septembrie 2017, in Piata Constitutiei
  • Concert Cvartetul Fiore pe data de 16 septembrie, la Palatul Mogosoaia
  • Concert Paul Damixie si Moonlight Breakfast pe 16 septembrie 2017 la ora 17:00, in Piata Constitutiei
  • Concert Pink Martini pe 16 septembrie 2017 la ora 21:00, in Piata Constitutiei
  • Concert Irina Rimes, The Motans, Vunk, Voltaj, Holograf si Delia pe 17 septembrie la ora 18:00, in Piata Constitutiei
  • Eveniment dedicat copiilor – jocuri, ateliere de creatie, Gasca Zurli, muzica, piese de teatru – intre 15 si 17 septembrie in Parcul Cismigiu

Sugestii de cazare in Bucuresti in perioada evenimentului

Hotel Funny Time *** din Bucuresti este o locatie potrivita pentru vizitatorii care vor sa descopere cat mai multe zone ale orasului. Situat in zona Vitan, la mica distanta de centrul orasului, Hotelul Funny Time *** ofera 20 de locuri de cazare repartizate in 8 camere. Fiecare camera este dotata cu grup sanitar propriu cu cada, uscator de par, aparat de aer conditionat, acces la internet, televizor si frigider. 

Hotel Taco Bucuresti este situat in zona de sud-est a Capitalei, in apropiere de un important centru comercial si de stadionul national de fotbal. Cele 14 camere puse la dispozitia vizitatorilor au fiecare in dotare balcon sau terasa, aparat de aer conditionat, televizor cu ecran plat si acces gratuit la internet. 

Avis Boutique Hotel Bucuresti *** este situat in partea de nord a Bucurestiului, intr-o zona linistita a Capitalei. Camerele sunt decorate in stil clasic, cu mobilier de calitate, si sunt dotate fiecare cu grup sanitar propriu cu cada, uscator de par, televizor, aparat de aer conditionat, seif, birou, minibar si acces gratuit la internet. 

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din municipiul Bucuresti si din apropiere pe HotelGuru.ro/Bucuresti.

*Preturile prezentate in acest articol corespund perioadei 15-17 septembrie si sunt valabile astazi, 14 septembrie 2017.