Weekendul acesta se desfasoara la Cluj “Street Food Festival Christmas Goodies”

Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Esti din Cluj sau ai drum prin capitala Ardealului in urmatoarele zile? Inarmeaza-te cu multa rabdare si stapanire de sine intrucat toate aromele preparatelor tale favorite te vor atrage din toate colturile. Weekendul acesta se desfasoara la Cluj Napoca “Street Food Festival Christmas Goodies” care, dupa cum ii spune si numele, este un festival dedicat Craciunului.

Clujenii au avut parte in ultimii ani de o multime de evenimente de acest tip si indraznim sa spunem ca acest tip de festival – street food festival – a devenit una dintre cele mai placute activitati ale localnicilor. Nu numai ca isi delecteaza toate simturile cu cele mai interesante arome, dar au si oportunitatea sa socializeze cu oameni noi.

“Street Food Festival Christmas Goodies” si-a “deschis larg portile” pe data de 12 decembrie si va intampina gurmanzii de pretutindeni pana pe data de 17. Truck-urile cu cele mai bune mancaruri vor fi parcate in Piata Muzeului si vor servi necontenit oaspetii ce se vor abate din drum pana la locul cu pricina. “Street Food Festival Christmas Goodies” este, conform organizatorilor, ca o calatorie in jurul lumii. Aici, vizitatorii vor avea ocazia sa deguste preparate din multe colturi ale lumii, inclusiv preparate traditionale romanesti de la “pizza napoletana autentica, burgeri americani si paella spaniola, pana la dulciuri italienești si multe altele”. . Asa ca, daca ai drum prin Cluj, nu ezita sa dai o fuga pana in Piata Muzeului.

Pe langa partea de gastronomie, “Street Food Festival Christmas Goodies” isi va incanta oaspetii cu o selectie de piese ce apartin genului jazz, gen de muzica asociat adesea cu sarbatorile de iarna – mai ales in tarile din vestul continentului si in Statele Unite ale Americii.

“Street Food Festival Christmas Goodies” sustine doua campanii umanitare

Doar nu credeai ca la Street Food Festival este doar despre mancare si muzica?! Evenimentul doreste sa atraga atentia asupra catorva probleme sociale cu care societatea romaneasca se confrunta si sustine doua proiecte umanitare ce vizeaza ajutarea persoanelor nevoiase si incurajarea si promovarea unui grup de copii creativi de la centrul Something New. Prima campanie incurajeaza publicul sa doneze mancare pentru persoanele nevoiase, prin sistemul Share a Meal (Mai multe detalii se vor gasi la vanzatorii prezenti in incinta festivalului), iar cea de-a doua urmareste indeplinirea visurilor celor mici. Pentru detalii, puteti accesa streetfoodfestival.ro/passport-for-a-dream/

Ce faci daca nu esti din Cluj, dar vrei sa participi la festival?

Raspunsul natural la aceasta intrebare este: te urci in tren, masina, avion sau autobuz si mergi acolo unde te cheama dorinta ta arzatoare. Clujul are conexiuni avantajoase cu mijloacele de transport in comun, asa ca daca nu dispui de o masina personala, nu-i niciun bai.

Odata ajuns in Cluj, ai o paleta extrem de variata de obiective turistice care te vor tine ocupat toata ziua.