Viziteaza Targoviste – fosta capitala a Tarii Romanesti

Balate Dorin/Shutterstock.com

Targoviste este un oras de dimensiuni reduse, situat la aproximativ 50 de kilometri de Bucuresti, ce a jucat un rol important in istoria romanilor. Fosta capitala a Tarii Romanesti intre secolele XV si XVI, Targoviste a contribuit constant la scrierea povestii Romaniei, iar ruinele curtii domnesti sunt si astazi principala atractie turistica a orasului. Descopera un loc fascinant, incarcat de istorie ce te va surprinde la fiecare colt!

Targoviste – scurt istoric

Locuita inca din neolitic, zona pe care astazi se intinde Municipiul Targoviste a oferit multe vestigii arheologice din toate vremurile. Printre ele se numara o multime de unelte din epoca bronzului, epoca fierului si podoabe ce dateaza din vremea dacilor.

Ajungand in perioada medievala, Targoviste se remarca in randul targurilor din Europa, aici fiind facute schimburi cu marfuri de pe trei continente. Dupa epoca medievala, panta ascendenta pe care se afla orasul Targoviste atinge punctul maxim atunci cand acesta devine resedinta domneasca a Tarii Romanesti si mai tarziu capitala.

Printre cei mai de seama conducatori care au tinut fraiele tarii de la Targoviste se afla insusi Vlad Tepes, cunoscut si sub numele de Contele Dracula.

Obiective turistice in Targoviste

Dupa cum probabil ti-ai dat seama, obiectivele turistice din Targoviste sunt in mare parte legate de istoria nationala si au in centrul lor fosta curte domneasca.

Pe langa ruinele faimoasei resedinte si bine-cunoscutul Turn al Chindiei, in Targoviste poti face o vizita unuia dintre zecile muzee ce se afla pe raza municipiului. Dintre cele mai importante amintim de:

  • Muzeul tiparului si al cartii romanesti vechi
  • Muzeul de arta din Targoviste
  • Muzeul regional de istorie
  • Casa atelier “Gheorghe Patrascu”
  • Muzeul national al politiei romane

Dupa ce dai o fuga pe la muzeele cunoscute din oras poti face o vizita uneia dintre urmatoarele biserici din municipiu:

  • Biserica Alba
  • Biserica Sf. Francisc
  • Biserica Sf. Nicolae
  • Biserica Sf. Gheorghe
  • Biserica Lemnului

Sugestii de cazare

Odata trecut prin locurile importante din oras e timpul pentru odihna. A doua zi o poti lua de la capat sau poti porni catre o noua destinatie. Oricare ar fi planurile tale, echipa HotelGuru iti recomanda urmatoarele unitati de cazare:

Hotel Dambovita Targoviste – unitatea de cazare de 3 stele din centrul orasului Targoviste pune la dispozitia turistilor 166 de locuri repartizate in 83 de camere. Printre facilitatile hotelului se numara 2 lifturi moderne, un restaurant propriu, o sala de conferinte, locuri de parcare, xerox si un calculator conectat la internet. 

  • Tarif: 160 ron/2 persoane/o noapte + mic dejun
  • Rezerva aici!

Hotel Valahia – amplasat in vecinatatea Consiliului Judetean Dambovita, hotelul Valahia dispune de 105 camere: 14 camere matrimoniale de 3 stele, 2 apartamente de 3 stele, 2 camere single de 3 stele, camere duble de 2 stele. Indiferent de standardul la care sunt incadrate, toate camerele dispun de baie proprie, televizor, internet, aparat de aer conditionat si frigider. 

  • Tarif: 125 ron/2 persoane/o noapte + mic dejun

Casa Petru este situata pe una dintre principalele artere ale orasului, in inima fostei capitale a tarii. Pensiunea este amplasat la strada, intr-o locatie ideala pentru orice tip de turist. Cele 8 camere disponibile sunt dotate cu baie proprie cu cabina de dus, televizor, aparat de aer conditionat, ventilator si minibar.

  • Tarif: 110 ron/2 persoane/o noapte

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Targoviste si din apropiere, aici!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 3-4 octombrie si sunt valabile astazi, 29 august 2017.