Vatra Dornei, destinatia perfecta pentru vacanta de iarna

Sursa foto: Frimu Films/Shutterstock.com

Daca vrei o vacanta de iarna perfecta, cu activitati pe zapada, peisaje incredibile si obiective turistice inedite, Vatra Dornei este una dintre optiunile pe care le ai. Situata in nordul Romaniei, la confluenta dintre Bistrita si Dorna, orasul isi incanta turistii prin peisaje ideale pentru sarbatorile de iarna. 

Travelminit te ajută să-ți alegi cazarea!

Daca ajungi aici te poti bucura de un tablou cu munti ce par a fi desenati, de cele mai cunoscute izvoare minerale din tara si evident, de partii si de trasee montane.

Ce poti face, mai exact, in Vatra Dornei?

  • Poti vizita muzeele din zona. In cladirea primariei vei putea sa descoperi mai multe despre cultura Bucovinei in Muzeul Etnografic de aici. Daca esti pasionat de vanatoare, Muzeul Vanatorii si al Stiintelor Naturale este si el cat se poate de atractiv. 
  • Poti patina. Patinoarul din Parcul Vatra Dornei este locul perfect pentru cateva momente de relaxare si sport;
  • Poti schia pe una dintre cele 4 partii cu grad divers de dificultate si cu lungimi ce insumeaza peste 5 km. Atat copiii, cat si adultii gasesc locuri ideale pentru petrecerea celor mai active momente ale vacantei;
  • Te poti bucura de trasee montane pentru snowmobile. Exista nu mai putin de 3 trase pentru aceste sanii motorizate, pe care adrenalina poate sa atinga cote maxime;
  • Poti vizita manastirile din Bucovina. In apropierea statiunii exista mai multe manastiri deosebit de frumoase, precum Manastirea Piatra Taieturii, Schitul Mestecanis sau Schitul Podu Cosnei. De asemenea, la doar cativa km exista cele mai cunoscute manastiri din Romania: Putna, Sucevita, Moldovita, Voronet sau Humor.
  • Iti poti reface sanatatea prin aerul pur si prin izvoarele termale, biocarbonate, calcice, magnetice si sulfuroase. Namolul de aici este foarte cunoscut si mofetele naturale de saruri de mare sunt si ele deosebit de eficiente. Numeroase afectiuni pot fi tratate aici, de la profilaxie la afectiuni ale aparatului cardiovascular, afectiuni locomotorii sau diverse alte probleme medicale.

Ce trebuie sa mai stii despre Vatra Dornei?

Desi este o statiune destinata indeosebi sporturilor de iarna, poate fi extrem de placuta si pe timp de vara atunci cand natura isi intra in drepturi si ofera un loc perfect pentru racoare si aer sanatos. Vara poti face rafting pe Bistrita sau poti incerca sa zbori cu parapanta. Tot vara te poti bucura de sporturi inedite precum paintball-ul.

Partea culinara ocupa si ea un loc special in puzzle-ul atractiilor din statiune. La orice hotel, pensiune sau restaurant vei gasi preparate traditionale pregatite in cel mai delicios mod posibil, pe care le vei indragi inca de la prima inghititura.

Merita sa iti petreci cateva zile bune in Vatra Dornei, motiv pentru care hotelierii de aici pregatesc tot timpul pachete turistice dintre cele mai interesante. Pe Travelminit poti gasi o parte dintre aceste pachete, care prezinta un echilibru foarte bun intre costuri si serviciile oferite. Alegand Vatra Dornei vei putea sa te intorci acasa cu o doza mare de energie si sa te bucuri din plin de viata.