Valea Prahovei – 5 cazari sub 200 lei

Hotel BastionValea Prahovei este una din zonele cele mai cautate de turisti, in special pe timpul iernii. Numarul mare de partii de schi existente pe Valea Prahovei, dar si cel al hotelurilor, pensiunilor si restaurantelor atrag ca un magnet toti amatorii de escapade, mini-vacante si sejururi.

Indiferent daca vorbim de adevarate oaze de relaxare, de hoteluri si pensiuni cu dotari si facilitati moderne sau, dimpotriva, de unele mai modeste, primul lucru care intra in atentia celor care fac o rezervare este legat de buget. Bugetul este cel care decide, de multe ori, cate zile innoptam intr-o statiune; mai mult sau mai putin decat ne-am fi dorit initial. Travelminit a selectat pentru tine 5 oferte de cazare sub 200 de lei/noapte, in cateva dintre cele mai frumoase locatii de pe Valea Prahovei. Iata care sunt acestea:

Hotel Bastion***, Sinaia

Sinaia este prima statiune de pe Valea Prahovei (pentru cei care vin dinspre Bucuresti) si una dintre cele mai indragite statiuni montane din tara. Mare parte din farmec i se datoreaza vilelor cu aer de inceput de secol XIX, care bucura chiar si dupa atatia ani ochiul calatorului si pastreaza nealterata frumusetea orasului. Nu mai vorbim de castelele Peles si Pelisor, vechile resedinte regale vizitate si fotografiate in fiecare an si in fiecare anotimp cu acelasi interes, de partiile de schi de la Cotele 1400 si 2000 si chiar de parcul si aleile orasului, pline-ochi in weekenduri si in perioada sarbatorilor.

Hotelul Bastion din Sinaia face parte din aceasta categorie: este amenajat intr-o cladire istorica, cea care a apartinut odinioara dependintelor Castelului Peles (fostele grajduri de pe vremea Regelui Carol I). Turistii au la dispozitie 12 spatii de cazare cu baie proprie, care pastreaza aerul aristocrat, desi le-au fost adaugate facilitati dintre cele mai moderne. In plus, hotelul dispune de un restaurant (“Bonaparte”) cu doua saloane (“Salonul Bonaparte” si “Salonul Oglinzilor”), un bar de zi (“Le Caporal”) si un club (“Royal”).
Tarif*: 190 de lei camera dubla/noapte (cu mic-dejun)

Hotel Paraul Rece***, Busteni

Il vei gasi foarte usor, pentru ca se afla chiar pe DN1, soseaua care traverseaza Valea Prahovei. Hotelul de 3* din Busteni dispune de 14 camere duble si 2 apartamente, toate cu baie proprie si dotari moderne: acces gratuit la internet, TV programe prin cablu, cabina de dus, minibar, pat matrimonial. In plus, hotelul pune la dispozitie un restaurant cu terasa (meniuri romanesc si international), gratar in curte, sala de conferinta (computer, video-proiector, ecran proiectie, flipchart, DVD player, sonorizare).
Tarif*: 172 de lei camera dubla/noapte (cu mic-dejun)

Vila Trifoiul Boutique, Azuga

Aflata intre Busteni si Predeal, micuta statiune Azuga reprezinta “gura de oxigen” a celor care isi doresc sa ajunga pe Valea Prahovei, insa mai departe de agitatia binecunoscuta. In statiune exista 7 partii de schi si 7 instalatii de cablu, cea mai cunoscuta (si cea mai lunga, cu 2100m) fiind Partia Sorica, de dificultate medie. Pentru cei care doresc cazare in Azuga, Vila Trifoiul Boutique este optiunea ideala: se afla la poalele Bucegilor, fiind inconjurata de paduri de conifere. Mai mult, chiar prin fata vilei curge raul Azuga, in care puteti admira pastravii de munte. Rar pot fi gasite asa oaze de liniste in lumea agitata in care ne-am obisnuit sa traim. Pentru iubitorii de drumetii montane, in imediata apropiere este o poteca ce traverseaza Varful Cocosului, iar pentru cei care iubesc sporturile cu motor, exista ATV-uri si masini de tip off-road cu care pot fi strabatute drumurileforestiere.
Tarif*: 150 de lei camera dubla/noapte (fara mic-dejun)

Pensiunea Stejarii, Timisu de Jos

Pensiunea este situata la poalele muntelui Piatra Mare, la numai 10 km de centrul istoric al orasului Brasov. Este un minunat punct de plecare spre cateva obiective turistice interesante: Pestera de gheata, Canionul 7 Scari, Prapastia Ursului sau Lespezile de Piatra Scrisa. In plus, la doar 500m de pensiune incepe partia Bunloc (cu telescaun), unde se practica parapanta.

Pensiunea dispune de 55 de locuri de cazare (camere duble, triple, cvadruple si apartamente) dotate cu baie proprie, TV LCD, telefon, minibar, internet si balcon.
Tarif*: 190 de lei camera dubla/noapte (cu mic-dejun)

Pensiunea Master, Sinaia

Situata pe Valea Prahovei, in Sinaia, Pensiunea Master ofera conditii de cazare excelente, la preturi accesibile, iar amplasarea ideala va permite sa vizitati si alte puncte de atractie din zona. Pensiunea Master este situata pe drumul catre Cota 1400, la 20 minute de mers pe jos din centrul orasului, in cartierul Furnica, o zona foarte linistita de pe malul paraului Costila, inconjurata de padure.

Pensiunea dispune de 8 camere dotate cu incalzire centrala, grup sanitar propriu, minibar, TV programe prin cablu, internet wireless si balcon. La parter exista un living si o bucatarie complet utilata.
Tarif*: 110 de lei camera dubla/noapte (fara mic-dejun)

Nota: *tarifele sunt valabile pentru weekendul 5 – 6 martie 2016.