Unde te poti balaci iarna in Romania?

Sursa foto: Atelier211/Shutterstock.com

Anotimpul invernal vine la pachet cu frig, zapada, sarbatori de iarna si mancaruri care mai de care mai delicioase. Majoritatea romanilor apreciaza fiecare detaliu adus de iarna si il asteapta pe Mos Craciun bucurandu-se de familie, bradut si cele cateva zile libere.

Exista si romani care vor altceva si carora gandul le zboara departe, pana in tarile calde. Multi dintre ei zboara alaturi de gand si se balacesc prin Tenerife, Maldive sau Thailanda. Pentru cei care nu au timp, buget sau dispozitia necesara de a zbura, insa vor totusi sa se balaceasca, Romania este destul de ofertanta, oferindu-le turistilor zeci de locuri in care se pot bucura de inot, chiar si in mijlocul iernii.

Care sunt cele mai atractive locuri din Romania unde te poti balaci pe timp de iarna?

  1. Therme Bucuresti. Este cel mai accesibil loc pentru bucuresteni, in care se po bucura de apa termala, relaxare si distractie. Cu mai multe piscine, camere cu sauna uscat sau umeda si o apa extrasa de la 3100 de metri adancime, ce are temperatura de 30 de grade Celsius, Therme Bucuresti este un adevarat magnet pentru turisti.
  2. Baile Felix. Cele sase bazine cu apa termala din Baile Felix creaza cadrul perfect pentru relaxare si tratarea diverselor boli reumatice. Apa de aici are intre 32 si 34 de grade Celsius, oportunitatile de distractie sunt numeroase iar statiunea este gandita atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pe timpul sarbatorilor de iarna te poti relaxa extrem de bine in Strandul Apollo care are o apa incalzita la 36 de grade Celsius. De asemenea, poti face sauna, solar sau sa te bucuri de un bazin cu valuri in care sa incerci surfingul.

In ceea ce priveste cazarea, iata cateva optiuni interesante aici!

  1. Geoagiu Bai. Mai putin cunoscuta, statiunea Geagiu Bai este un loc cu o puternica incarcatura istorica. Situata intre Alba Iulia si Orastie, in orasul Hunedoara, Geoagiu este recunoscuta pentru capacitatea de a trata afectiuni interne sau afectiuni ale aparatului locomotor. Cei care ajung aici pot descoperi ape termale de pana la 33 de grade Celsius si cateva optiuni interesante de petrecere a timpului liber. Chiar daca nu este o statiune la fel de bine pusa la punct ca si Baile Felix, merita vizitata cel putin o data in viata.

Desi ofertele de cazare nu sunt atat de bogate, gasesti aici locuri cu adevarat interesante unde sa stai cateva zile:

  1. Baile Figa. Daca Bucurestiul are Therme, Clujul are Baile Figa. La 80 de km de orasul ardelenesc se afla aceasta statiune care te invita la balaceala. Bazinele au apa incalzita la 32 de grade Celsius iar preturile sunt cu adevarat mici, in asa fel incat oricine sa isi permita sa se bucure de miracolul bailor incalzite atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius. Tot aproape de Cluj, la doar 25 de km se afla si Baile Cojocna.
  2. Baile Herculane. Situata intr-un cadru natural impresionant, statiunea Baile Herculane este cea mai veche statiune balneara din Romania si se crede ca este una dintre cele mai vechi din lume. Aceasta este atestata documentar inca din anul 153 si se remarca prin izvoare termale cu temperaturi intre 38 si 53 de grade Celsius. Spre deosebire de alte statiuni, la Baile Herculane se afla ape sulfuroase, cu iod sau diverse alte componente precum mineralele si cloruro-sodicele, cee ce face din aceast loc o destinatie ideala pentru toti cei care au diverse boli.

Herculane sta foarte bine si la capitolul unitati de cazare, cu o multime de hoteluri interesante.

Pe langa ceste 5 statiuni exista alte cateva zeci de locuri in care poti sa inoti pe timp de iarna. Poti, asadar, sa combini partea placuta a gerului adus de Decembrie cu materializarea amintirilor de vara, intr-o piscina termala si nu trebuie sa cheltuiesti bugete impresionante pentru a ajunge pe plaje aflate la mii de km departare.