Unde se schiaza cel mai bine in regiunea Moldovei?

Sursa foto: FrimuFilms/Shutterstock.com

Cei mai multi calatori care exploreaza meleagurile moldovenesti pleaca cu dorinta de a le vizita maiestuoasele biserici si manastiri vechi ce ascund pagini importante din cartile de istorie si legende pline de mister. Insa aceasta regiune pitoreasca adaposteste si zone geografice ideale pentru practicarea sporturilor de iarna.

Moldova are sase statiuni turistice cu partii moderne de schi, unde sunt bineveniti atat cei experimentati, cat si cei care doresc sa puna pentru prima data claparii in picioare. Mai mult, zona Moldovei se mandreste cu a treia cea mai lunga partie de ski din Romania, Dealul Negru din Vatra Dornei, primele doua gasindu-se la Poiana Brasov.

Daca planuiesti un weekend la ski in Moldova, mai jos vei gasi cateva informatii despre partiile cu cele mai bune conditii de ski din regiune:

Partiile din statiunea Vatra Dornei. Cea mai frecventata statiune din timpul iernii din estul Romaniei, Vatra Dornei adaposteste patru partii excelente pentru ski, snowboard si sanius: Dealul Negru, Parc, Veverita si Poienita. Cea mai lunga dintre ele, Dealul Negru, masoara 3000 de metri in lungime, insa nu este dotata cu nocturna sau cu tunuri de zapada, fiind astfel practicabila doar pe timp de lumina, cand exista suficienta zapada naturala. Partia Parc, cu o lungime mult mai mica, de 900 de metri, este mai bine dotata, avand nocturna si instalatie de teleschi biopost cu agatatori ficsi. Gradul de dificultate al acesteia este mediu. O optiune pentru incepatori, Partia Poienita, se intinde pe o lungime de 550 de metri si dispune de transport pe teleschi cu dispozitive de tractare cu agatatori ficsi, instalatie de nocturna si tunuri de zapada artificiala. A patra partie din Vatra Dornei, Veverita, are o lungime de 780 de metri si grad de dificultate mediu, dispunde de nocturna si instalatie de zapada, iar transportul pe partie se face pe teleschi biopost cu agatatori ficsi.

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!

Partia Durau. Partia de schi preferata de suceveni datorita pozitiei sale la poalele masivului Ceahlau, la doar 3 kilometri de Suceava, Durau se intinde pe o lungime de 400 de metri si are un grad de dificultate usor, precum si o sumedenie de facilitati moderne, inclusiv tunuri de zapada artificiala si instalatie de nocturna. Este locul ideal pentru schiori de toate varstele, mai mult sau mai putin experimentati.

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!

Partiile Carlibaba. Se gasesc la 36 de kilometri de statiunea Vatra Dornei, aproape de Borsa. Este vorba de partia Magura 1 si de partia Magura 2, ambele cu grade de dificultate medie, fara instalatie de nocturna sau tunuri de zapada artificiala. Aproape de doua ori mai lunga decat cealalta, partia Magura se intinde pe 1008 metri si beneficiaza de transport pe teleschi, in timp ce Magura 2 masoara doar 530 de metri, beneficiind si ea de transport pe teleschi cu dispozitive de tractare mono-post. 

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!

Statiunea Gura Humorului. Situata la circa 60 de kilometri de Suceava, statiunea Gura Humorului, unul dintre cele mai pitoresti locuri din tara, se lauda si ea cu o partie de ski, denumita Soimul, care este destul de lunga, avand 1462 de metri. Aici, nivelul de dificultate nu este nici mare, dar nici mic. Mai mult, partia beneficiaza de toate dotarile necesare, inclusiv de transport pe telescaun fix cu vehicule de 4 locuri, nocturna si tunuri de zapada artificiala.

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!

Partia Malini. Un alt loc excelent pentru practicarea sporturilor de iarna aproape de Suceava este Partia Malini-Pojorata. Cu un nivel de dificultate usor spre mediu, aceasta se intinde pe o lungime de 800 de metri si este practicabila atat ziua, cat si noaptea, fiind dotata cu instalatie de nocturna.

Piatra Neamt. Locuitorii orasului Piatra Neamt se mandresc cu doua partii bune de ski, chiar in imediata vecinatate, si anume Partia Cozia 1 si Partia Cozia 2. Cozia 1 este mai mica, masurand 965 de metri lungime, este de dificultate medie si beneficiaza de telescaun fix cu vehicule de 4 locuri, telegondola, instalatie de nocturna si tunuri de zapada artificiala. Partia Cozia 2 ofera un domeniu schiabil de 2300 de metri lungime si este de dificultate mica. Dotata si ea cu instalatie de nocturna si tunuri de zapada, Cozia 2 are parte si de o portiune de tubbing, adica o partie pentru colacii de cauciuc.

Locuri de cazare in apropiere gasesti aici!