Unde sa iti petreci Revelionul in Romania?

revelion-in-bucuresti-foto-augustin-lazaroiu

Augustin Lazaroiu / Shutterstock.com

Revelionul este sarbatoarea care bifeaza trecerea dintre ani, ne ofera ocazia de a contempla asupra anului ce a trecut si de a ne face planuri pentru anul viitor. Poate cel mai important, insa, Revelionul este ocazia perfecta pentru o noapte de distractie alaturi de prieteni si de familie, pentru mancaruri delicioase si pentru cunoasterea unor locuri noi.

Multi romani aleg sa isi petreaca noaptea dintre ani in strainatate, Dubaiul, vestul Europei sau chiar numeroase destinatii din Asia si America fiind foarte populare. Distractia poate fi descoperita si mult mai aproape, chiar la noi in tara. Locuri precum Delta Dunarii, Poiana Brasov, Baile Felix, Sinaia, Sovata sau zone mai putin promovate, precum statiunile din Parang si Retezat, te asteapta cu peisaje deosebite, hotelieri si cabanieri prietenosi si foarte multe surprize.

Unde sa iti petreci, asadar, Revelionul in Romania?

In principiu, tot ceea ce trebuie sa faci pentru a gasi o destinatie perfecta de Revelion este sa pui degetul pe harta. Romanii stiu sa se distreze si in aproape orice colt al tarii vei descoperi petreceri pe care nu le vei uita prea curand. Sunt recomandate, insa, locurile care iti pot oferi totul, de la peisaje impresionante la servicii de cea mai buna calitate si la traditii bine conturate.

Revelionul in Delta Dunarii

Delta Dunarii este o destinatie perfecta pentru primavara si pentru toamna, atunci cand natura se schimba sub ochii privitorului, desenand tablouri impresionante. Din acest motiv, majoritatea oamenilor evita sa viziteze acest loc pe timp de iarna.

Daca alegi sa risti o mica vacanta in Delta Dunarii, de Revelion, vei descoperi lucruri uimitoare. Este adevarat ca temperatura nu este cea mai prietenoasa, insa nici tantarii nu sunt prezenti. Pe langa asta, perioada de iarna in Delta aduce o multime de activitati deosebite:

  • Pescuit clasic sau la copca, care le permite iubitorilor de pescuit sportiv sa captureze biban sau stiuca;
  • Plimbari cu sania trasa de caini, care te duc cu gandul la traditii si perioade de mult apuse;
  • Patinaj pe lacuri si pe canalele inghetate aleDeltei;
  • Vizitarea site-urilor arheologice, a manastirilor si a satelor, conservate, parca, intr-o alta epoca;
  • Descoperirea unui peisaj impresionant si unic.

Revelionul in Delta poate sa insemne si economii financiare, in conditiile in care unitatile de cazare de aici abia asteapta turisti, oferindu-le servicii de buna calitate la preturi foarte mici.

Revelion la Baile Felix

Temperaturile scazute din timpul iernii se potrivesc de minune cu strandurile termale din statiunea Baile Felix. Acestea au proprietati curative ce pot trata o multime de afectiuni si sunt ideale pentru cateva zile de distractie. Un Revelion in zona te poate duce la Strandul cu apa termala Apollo, care este un adevarat obiectiv turistic, fiind construit in 1900, dar si la Rezervatia Naturala Paraul Peta, care numara o multime de pesti, broaste si plante deosebite.

Pe langa petrecerile deosebite ce se organizeaza aici in noaptea dintre ani, mai poti vizita si Dealul Someleu, perfect pentru drumetii sau Biserica din lemn de la Brusturi.

Statiunea Baile Felix a fost renovata in urma cu cativa ani si ofera servicii turistice la un nivel foarte ridicat, motiv pentru care merita sa fie luata in calcul pentru o petrecere de Revelion sau pentru o vacanta in orice alta perioada.

Revelion in Poiana Brasov

Fie ca esti pasionat de schi, de peisaje montane, de petreceri traditionale sau de drumetii, Poiana Brasov iti poate oferi ceea ce te intereseaza. Mai multe zile in zona pot sa fie completate cu vizita orasului Brasov, care ofera, la randul sau, zeci de obiective de neratat.

Un Revelion in Poiana Brasov poate sa fie o decize inteleapta, data fiind oferta bogata de partii de schi, terenuri de sport, baruri, restaurante si pensiuni cu gazde primitoare.

Cei ce aleg acest loc pentru a sarbatori trecerea dintre ani pot cunoaste o multime de avantaje:

  • Focuri deosebite de artificii;
  • Mancare traditionala cu adevarat delicioasa;
  • Obiective turistice;
  • Partii de schi bine dotate;
  • Petreceri foarte bine organizate, la care participa artisti de renume.

Cele doua linii de telecabina si linia de telegondola, precum si numeroasele teleskiuri din statiune faciliteaza o vacanta de vis pentru orice iubitor al iernii.

Revelion la Sovata

Indepartata de nebunia Bucurestiului, insa foarte cunoscuta pentru peisajele sale si pentru oferta turistica bogata, Sovata este destinatia ideala pentru cei care doresc sa se odihneasca si sa se relaxeze intr-o mini vacanta de Revelion. Recunoscuta la nivel european inca din anul 1850, statiunea montana ofera partii de schi, partii de sanius, peisaje numai bune de pus in rama si obiective turistice cu care iti poti ocupa timpul. Daca ajungi sa iti petreci noaptea dintre ani aici, poti vizita urmatoarele locuri:

  • Lacurile din Sovata. Sunt renumite pentru efectul terapeutic oferit de apele sarate. Dintre cele 6 lacuri, cel mai popular este Lacul Ursu, care se remarca prin marimea sa ( unul dintre cele mai mari lacuri sarate din Europa) si prin faptul ca este helioterm. Merita vizitat si Lacul Rosu, dar si lacuri precum Lacul Negru, vestit pentru namolul terapeutic.
  • Salina Praid. Este un alt loc ce impresioneaza, fiind una dintre cele mai mari mine de sare din Europa. Datand inca din epoca Romana, este plina de istorie si de povesti. Accesul in salina se face printr-un tunel lung de 1500 de metri si pe 300 de trepte foarte abrupte iar impresia lasata turistilor este una extraordinara, in conditiile in care acesta poate gasi un adevarat orasel cu cafenele, biblioteca si terenuri de joaca pentru copii. Daca ai afectiuni respiratorii, salina Praid este prfecta pentru tine.
  • Cheile Bicazului. Conturand granita dintre Transilvania si Moldova, Cheile Bicazului sunt foarte frumoase, uimind prin salbaticia lor. O plimbare cu masina pe aici iti va oferi privelistea unor serpentine ametitoare si cateva obiective precum Pestera Neagra, Pestera Cascada sau avenele Licas.

Cateva zile la Sovata pot, asadar, sa iti ofere o noua perspectiva asupra Revelionului si te pot incanta pe deplin.

Revelion in Sinaia

O alta bijuterie a Romaniei, perfecta pentru noaptea de Revelion, este Sinaia. Statiunea situata la poalele muntilor Bucegi iti ofera servicii turistice de o calitate deosebita, petreceri de neuitat in noaptea dintre ani si o multime de obiective pe care trebuie sa le vizitezi.

Istoria si-a pus amprenta asupra acestei zone, lasand sa se nasca o multime de cladiri unice in lume, precum Castelul Peles sau Castelul Pelisor.

Daca ajungi in Sinaia trebuie sa vizitezi Muzeul de trenulete, Casa Nicolae Iorga sau parcul Dimitrie Ghica. Sinaia este foarte ofertanta si atunci cand vine vorba despre partii de schi, iubitorii sporturilor de iarna bucurandu-se de nu mai putin de 16 partii cu un grad de dificultate variat.

Revelion in Parang

Putin cunoscuta printre romani, insa din ce in ce mai populara printre straini, statiunea Parang din Carpatii Meridionali, administrata de orasul Petrosani, poate sa fie destinatia perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna. Cu 9 partii amenajate ce au grad variat de dificultate, o multime de trasee montane ce iti taie rasuflarea si posibilitatea de a face sporturi extreme, cum ar fi zborul cu parapanta, Parangul este ofertant. Avantajele majore ale acestei zone sunt date de preturile mici si de faptul ca inca nu este la fel de aglomerata precum statiunile din Valea Prahovei sau Sinaia.

Un Revelion la o cabana din Parang poate sa devina o amintire de neuitat, plina de zapada, peisaje deosebite si bauturi fierbinti.

Cauti cazare? Intra aici!