Un weekend in zona defileului Dambovicioara

Defileul DambovicioaraO alternativa pentru evadarile pe Valea Prahovei pot fi weekend-urile petrecute in zona Defileului Dambovicioara, in special de catre bucuresteni. Defileul se afla pe culoarul Rucar-Bran, departe insa de aglomeratia obisnuita intalnita in zona Castelului Bran. Muntii Piatra Craiului ofera o imagine superba, iar cheile sapate de paraul Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei, sunt fermecatoare: inalte si inguste, golase si totodata impunatoare. Intregul canion se intinde pe o lungime de 8 km, desi cheile propriu-zise ale Dambovicioarei au o lungime de 2 km.

Cum ajungeti in Defileul Dambovicioara

Din Bucuresti, aveti doua variante de traseu:
– una pe DN1, pe directia Bucuresti – Predeal. La intrarea in Predeal, dupa pod, faceti stanga pe DN73A spre Paraul Rece – Rasnov. Intrati apoi pe culoarul Bran-Rucar si mergeti pana ajungeti in localitatea Dambovicioara.
– a doua varianta este pe directia Bucuresti – Targoviste – Voinesti – Rucar – Dambovicioara.

Unde puteti sa va cazati

Bineinteles, daca sunteti din Bucuresti, o excursie de acest gen poate fi facuta intr-o singura zi, insa zona este atat de frumoasa incat merita sa-i acordati macar un weekend intreg. Indiferent de ruta pe care alegeti sa mergeti, veti avea la dispozitie nenumarate oferte de cazare in localitatile invecinate. Noi va oferim cateva sugestii, insa zona va ofera mult mai multe si mai variate.

Hotel Mistral Resort***, Moieciu de Sus
Resortul de 3* este situat intr-o zona foarte frumoasa din Moieciu de Sus, la o altitudine de 1130 m. Locatia este ideala atat pentru o evadare in mijlocul verii, cat si in mijlocul iernilor pline de zapada. Hotelul este inconjurat pe o parte de muntii Bucegi, iar pe cealalta de muntii Piatra Craiului, oferind o vedere superba spre rezervatia Naturala “Bucegi”. Atmosfera relaxanta este completata de aerul curat, de natura si de oferta generoasa de trasee si drumetii montane ce au ca punct de plecare hotelul Mistral. Camerele moderne si elegante dispun de baie proprie cu cadita de dus, uscator de par, balcon sau terasa, internet WiFi, minibar (contra cost), seif, TV LCD, programe prin satelit.
Tarif*: 212 lei/noapte camera dubla (cu mic dejun)

Pensiunea Podul Turcului, Moeciu de Jos
Aflata in imediata apropiere a paraului Turcu, intr-un decor de poveste, pensiunea Podul Turcului ofera oaspetilor sai 16 camere duble cu baie proprie si facilitati moderne, un restaurant si o gradina frumos amenajata cu spatiu de joaca pentru copii. Camerele dispun de baie proprie cu dus, internet wireless gratuit, TV programe satelit, balcon sau terasa.
Tarif: 130 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Nota: *tarifele sunt valabile pentru weekend-ul 26 – 27 septembrie 2015

Ce puteti sa vizitati in zona

Cheile Dambovicioarei
Principalul punct de atractie al zonei sunt, bineinteles, Cheile Dambovicioarei. Acestea fac legatura intre Depresiunea Dambovicioarei si Podul Dambovitei. Peretii perfect verticali, inalti de 200 de metri (si chiar peste), sunt spectaculosi; calcarele jurasice sau cretacice in nuante alb-cenusii iti ofera o senzatie care te copleseste, iar daca ai ragazul sa te plimbi pe potecile forestiere care se strecoara printre stanci vei vedea ca nu exageram cu nimic cand spunem asta. La fel de spectaculoase sunt paraul care te insoteste de-a lungul cheilor, pe dreapta sau pe stanga, cascadele cu apa limpede si pesterile din zona.
Taxa de vizitare: 2 lei/persoana

Pestera Dambovicioara
In Defileul Dambovicioara exista numeroase pesteri, insa nu toate sunt amenajate pentru a fi vizitate de turisti: pestera Ursilor (este vorba de cea din judetul Arges), pestera Defileului sau pestera Labirintului. Cea mai cunoscuta si cea mai mare pestera din defileu este Pestera Dambovicioara, descoperita inca din anul 1500. O vizita prin galeriile ramificate ale pesterii Dambovicioara dureaza maxim 30 de minute.
Taxa de vizitare: 7 lei/adulti si 3 lei/copii

Fundata – Cheile Gradistei
La intoarcerea spre casa puteti sa va opriti putin in Fundata – un satuc fermecator asezat la 1300 m altitudine, o adevarata oaza de liniste si relaxare ascunsa intr-un decor de vis, cu paduri de brazi si conifere, aer curat si oameni simpli, prietenosi. Este zona ideala pentru cei care simt nevoia sa se izoleze pentru un timp de intreaga lume, pentru a-si incarca bateriile. Si o destinatie plina de farmec atat vara (cand poti sa te bucuri de drumetii), cat si iarna, cand saniusul este principalul sport in aceasta zona. La Fundata veti descoperi si una dintre cele doua locatii ale complexului Cheile Gradistei (cealalta este in Moeciu de Jos), deosebit de frumoasa.