Un traseu de o zi cu bicicleta prin Bucuresti

Cu bicicleta prin BucurestiTransportul pe doua roti castiga din ce in ce mai mult teren atat in interiorul localitatilor, cat si in afara lor. Si nu ne referim aici doar la calatoria pe bicicleta facuta pana la birou (preferata de un numar tot mai mare de corporatisti), sau de cele pe carari de munte. Excursiile cu bicicleta in Bucuresti sau in imprejurimile Bucurestiului au reusit sa intre, cumva, in atentia amatorilor de miscare in aer liber.

In cazul in care te intrebi pe unde te-ai putea plimba cu bicicleta in Bucuresti (o capitala care, din pacate, nu prea se poate lauda cu prea multe piste amenajate pentru biciclisti), iti oferim in cele ce urmeaza o idee de traseu.

E drept, traseul este ceva mai lung, insa este un traseu de o zi – timp in care poti cobori din cand in cand de pe bicicleta si poti face cateva fotografii cu zonele prin care treci, ca sa le poti demonstra prietenilor ca intr-adevar ai fost pe acolo. Cu bicicleta.

Traseu: Parcul Izvor (Calea 13 Septembrie) – Piata Unirii – Parcul Tineretului – Parcul Alexandru Ioan Cuza – Parcul Titan si retur (hotel JW Marriott)

Distanta: 23 km

Durata: o zi

Punctul de pornire este Calea 13 Septembrie, pe langa Palatul Parlamentului. La intersectia cu Bulevardul Libertatii, vireaza la stanga si pedaleaza pana la rondul din Piata Constitutiei, in capatul Bulevardului Unirii (la fantani). Traseul cu bicicleta continua la dreapta, pe Bulevardul Unirii pana la fantana centrala din Piata Unirii; ocoleste-o si mergi tot pe partea dreapta, ca sa poti intra pe Bulevardul Dimitrie Cantemir.

Continua drumul pe bulevard pana ajungi la statia de metrou Tineretului, iar de acolo mergi tot inainte, intra pe Bulevardul Tineretului si apoi usor, la dreapta, pe la intrarea din parc.

Ai scapat pentru cateva zeci de minute de traficul bucurestean. Pe aleile Parcului Tineretului poti sa te plimbi linistit si sa te bucuri de frumusetea lui. Traseul traverseaza parcul pana la iesirea dinspre Palatul National al Copiilor. Mergi pe langa palat si intri intr-un alt parc frumos, cu alei proaspat asfaltate – desi ceva mai mic: Parcul Lumea Copiilor (asa-numitul parc “al lui Piedone”). Treci pe la “ceas”, pe langa terenurile de volei, tenis si baschet, zona de gratare si foisor si ajungi din nou la Palatul Copiilor.

Intri pe Bulevardul Tineretului pana la statia de metrou Tineretului, dupa care faci la dreapta – pe Bulevardul Gheorghe Sincai. Mergi pe bulevard, traversezi Splaiul Unirii si intri pe Bulevardul Nerva Traian. Iesi pe Bulevardul Unirii si mergi pana la rondul din Piata Alba Iulia; traseul continua cu intrare pe strada Traian Popovici pana la intersectia cu Soseaua Mihai Bravu. Traversezi intersectia si intri pe strada Baba Novac; mergi inainte pana ajungi la Parcul Alexandru Ioan Cuza. Ia-o prin parc, tot pe partea dreapta, treci pe langa Insula Pensionarilor si vei ajunge in Parcul Titan – la capatul traseului.

Daca te mai tin picioarele, poti sa faci o tura intreaga de parc (desi este destul de lunga) sau sa o iei pe scurtatura, ca sa iesi tot prin Parcul Alexandru Ioan Cuza ai apoi la Bulevardul Baba Novac.

De data aceasta, cand ajungi la intersectia cu Soseaua Mihai Bravu, fa la dreapta pe strada Dristorului si mergi pana la intersectia cu Bulevardul Decebal. Ia-o la stanga pe bulevard pana ajungi din nou la rondul din Piata Alba Iulia si intri pe Bulevardul Unirii. Mergi inainte pana la Unirea Shopping City si faci la dreapta, ca sa continui traseul pe Splaiul Independentei pana la statia de metrou Izvor. Traversezi Parcul Izvor si iesi pe cealalta latura a Palatului Parlamentului, la intersectia cu strada Bogdan Petriceicu Hasdeu. Ia-o drept inainte pe strada Izvor – urmeaza un drum in panta usoara – si vei ajunge in fata hotelului JW Marriott – punctul final al calatoriei.

Cum spuneam, este un traseu ceva mai lung, insa merita sa-l faci intr-o zi frumoasa si senina, preferabil la inceputul verii sau la sfarsit, cand soarele nu este foarte puternic. Nu uita sa te aprovizionezi cu apa din belsug si ceva “provizii”. Sau, de ce nu, poti face chiar un picnic la iarba verde intr-unul din cele patru parcuri bucurestene pe care le traversezi. Iar la final iti garantam ca vei fi mandru/mandra de tine si vei dori sa repeti experienta. Intr-o alta zi.