Un sat din Romania a fost inclus in topul celor mai frumoase destinatii din Europa

Calin Stan/Shutterstock.com

Un sat din Romania a atras atentia unei publicatii cunoscute de peste hotare prin indarjirea cu care localnicii si-au pastrat traditiile, frumusetea naturala si traiul simplu de viata, fiind inclus in top 25 cele mai frumoase sate din Europa. Satul Viscri este descris de catre autorul articolului ca un loc ideal pentru relaxare pe care insusi printul Charles a decis sa il promoveze indirect la nivel mondial cumparandu-si o proprietate in zona.

Alaturi de satul Viscri,  in topul realizat de Business Insider au mai fost incluse satele Kotor din Muntenegru, Staufen im Breisgau din Germania, Aberdour din Scotia, Norcia si Bolgheri din Italia, Giornico din Elvetia, Lavenham si St. Mawes din Anglia, Roundstone din Irlanda, Chassignolles si St.-Genies din Franta, Folegandros si Kardamili din Grecia, Getaria si Ullastret din Spania, Marvao din Portugalia, Terschelling din Olanda, Tisvildeleje din Danemarca, Arild din Suedia, Hellnar din Islanda, Slavonice din Cehia, Hall in Tirol din Austria, Koguva din Estonia si Plios din Rusia.

Satul Viscri – locul din Europa in care timpul parca a stat in loc

Localitatea situata la numai 250 de kilometri de capitala tarii este una dintre cele mai cunoscute asezari sasesti din Transilvania. In secolul al XII-lea, cand regele ungar Geza al II-lea a chemat sasii sa populeze partea estica a regatului sau, in zona se afla o singura capela micuta care a suferit de-a lungul timpului mai multe transformari. Biserica actuala – inclusa in patrimoniul UNESCO – este rezultatul unor modificari continue, finalizate in secolul al XV-lea.

Ce poti sa vizitezi in Viscri?

Datorita acestei mici capele, transformate ulterior intr-o biserica deosebit de frumoasa cu arhitecura in stil romanic, satul Viscri a atras atentia mai multor turisti straini care vin in zona pentru a vizita biserica fortifiata si pentru a trai, macar pentru o perioada, intr-un cadru total diferit de ceea ce gasesc in alte locuri.

In biserica fortificata din Viscri este adapostita o cristelnita veche de peste opt secole, despre care se spune ca ar proveni de la prima asezare religioasa a locului – capela Alba Ecclesia. Un alt punct important din interiorul cetatii fortificate il reprezinta Camera Slaninei unde vei descoperi o tehnica foarte veche de pastrare a slaninei ce a fost practicata pana la inceputul anilor 1990 de care localnicii din zona.

Program de vizitare

  • Zilnic: 10:00 – 18:00

Taxa de intrare

  • adulti – 4 RON

Pe langa principalul obictiv turistic din sat, Viscri se mandreste cu peisaje pitoresti formate din pajisti marginite de paduri umbroase de stejar si coline verzi pe care zaresti ici-colo cate o casa. Pentru pasionatii de arhitectura si istorie, satul Viscri reprezinta o adevarata bijuterie deoarece pe fatada fiecarei case pot fi distinse urme clare ale traditiilor sasesti. Atmosfera linistita si relaxanta contribuie la crearea unui ambient perfect pentru un tur la pas in care sa descoperi toate secretele satului.

Ce obiective turistice se afla in zona?

Daca te-a impresionat biserica fortificata din Viscri, o sa fii foarte incantat sa afli ca zona in care se afla satul Viscri este bogata in astfel de monumente istorice. Cele mai cunoscute biserici fortificate care sunt in apropiere de Viscri sunt biserica fortificata din Cloasterf, biserica fortificata din Bunesti si Biserica fortificata din Roades.

Pentru cazare, intra aici!