Turist in Romania? Sfaturi pentru o vacanta ieftina si reusita

Sursa foto: mandritoiu/Shutterstock.com

Este timpul sa te gandesti serios la vacanta de vara. Chiar daca nu vrei sa treci granitele tarii si nu ai de cumparat niciun bilet de avion, este totusi recomandat sa iti planifici vacanta mai devreme cu 2-3 luni, pentru a avea timp de documentare si de rezervare a camerelor la hotel in locurile in care vrei sa poposesti. Cine stie, poate ca daca rezervi mult mai devreme, reusesti sa obtii o reducere substantiala de pret, fapt ce ar fi extrem de avantajos pentru bugetul total de care dispui.

Iata cateva sfaturi ce ti-ar putea fi utile in cazul in care vrei sa ai parte de o vacanta ieftina si reusita in Romania:

Alege destinatia.

Primul pas pe care trebuie sa il faci in fiecare calatorie este, evident, de a alege destinatia. Unde ai vrea sa ajungi? Ce obiective turistice vrei sa vizitezi? Scrie pe o foaie locurile pe care iti doresti sa le vezi de ceva vreme si stabileste care ar fi cele mai potrivite pentru aceasta vacanta. Iti doresti o calatorie relaxanta, in care sa stai toata ziua la plaja, sau mai degraba vrei sa ai parte de mai multa aventura, undeva pe coastele muntilor?

Intra pe link-ul urmator pentru a gasi cele mai avantajoase preturi de cazare in Romania: www.travelminit.ro

Invata sa economisesti bani pentru vacanta.

Probabil ca cea mai mare problema pentru fiecare calatorie planificata este bugetul. O planificare corecta a unei calatorii in ceea ce priveste partea financiara presupune studierea modalitatii si pretului de transport, costurile locurilor de cazare, precum si banii de care ai nevoie pentru mancare si pentru cheltuielile obisnuite de zi cu zi. Ideal ar fi sa verifici care este costul mediu de viata in locul in care vrei sa calatoresti si, in functie de acest lucru, sa iti calculezi bugetul de vacanta.

Dupa ce ai studiat numerele, pune in balanta veniturile tale cu cheltuielile zilnice pentru a fixa o limita lunara a bugetului in asa fel incat sa poti economisi cativa bani pentru vacanta dorita. Nu ar fi o idee rea sa iti faci un cont bancar in care sa depui lunar banii de vacanta, deoarece in asa fel vei fi mai putin ispitit sa intri in acei bani pentru alte cheltuieli. Tine minte, Romania poate fi si scumpa, dar si ieftina! Totul depinde de destinatia aleasa. Litoralul, de pilda, a inceput sa fie destul de scump in ultimii ani, asadar ar fi bine sa pui mai multi bani deoparte daca vrei sa iti petreci acolo vacanta de vara.

Planifica-ti timpul pentru calatorii.

Acum ca ai ales destinatia pe care doresti sa o vizitezi, cu siguranta ai idee ce lucruri si obiective turistice vrei sa vezi in aceasta calatorie. Stabileste care este timpul necesar vizitarii fiecarui obiectiv in parte si, totodata, care este suma de bani de care ai nevoie pentru a plati biletele de intrare la obiectivele respective. Nu iti incarca prea mult programul! Cu siguranta, vrei sa vizitezi si sa cunosti cat mai multe despre destinatia aleasa, insa ar fi recomandat sa iti rezervi si cateva ore de relaxare. Pana la urma, nu vrei sa te intorci din vacanta mai obosit decat ai plecat.

Cauta constant ofertele si reducerile pe site-urile de turism.

Obtine tot ce e mai bun din ofertele de turism pe care le gasesti online. Asta ti-ar sugera orice calator cu experienta. Este important sa cheltuiesti banii in mod inteligent: vanarea reducerilor si ofertelor sunt intotdeauna o cale sigura de a maximiza sansele de calatorie.

Imparte aceasta experienta cu cineva drag.

Cu siguranta, iti doresti sa imparti momentele placute din calatorie alaturi de cineva apropiat, de un membru al familiei sau impreuna cu cel mai bun prieten. Alaturi de cineva de incredere, te vei distra mai mult, te vei simti in mai multa siguranta, iar cheltuielile vor fi mai mici, deoarece acestea se vor imparti la doi. In plus, aceasta calatorie ar fi oportunitatea perfecta de a va cunoaste mai bine si de a aduna amintiri de neuitat pentru tot restul vietii.