Topul celor mai bune statiuni de ski de pe Valea Prahovei

Sursa foto: CristianLungu/Shutterstock.com

Cel mai vast si frumos domeniu schiabil din Romania, Valea Prahovei se mandreste cu o serie de statiuni montane celebre in toata Europa pentru peisajul pitoresc si partiile de ski dotate cu toate facilitatile necesare. In fiecare an, din noiembrie pana in martie, zeci de mii de iubitori ai sporturilor de iarna din toate colturile lumii testeaza partiile de ski din aceasta zona pentru a-si potoli setea de aventura si adrenalina.

Valea Prahovei este locul in care gasesti cea mai buna partie de ski din tara, aici poti avea parte de cel mai bun ski de altitudine si tot aici vei gasi partii potrivite pentru ski extrem.

In plus, statiunile montane din regiune se intrec prin oferte de activitati after ski, vizitatorii putand alege sa-si petreaca timpul liber fie in restaurante, pub-uri si cafenele, fie patinand sau facand drumetii in natura.

Iata care sunt cele mai bune statiuni de ski de pe Valea Prahovei:

Sinaia. Situata la poalele Muntilor Varful cu Dor, Piatra Arsa si Furnica, Sinaia se gaseste in varful topului preferintelor schiorilor romani, deoarece detine cea mai intinsa suprafata schiabila din tara, avand 16 partii de ski si snowboard si inca alte trei trasee de ski, cu un total de 25 de kilometri practicabili.

Fiind dotate cu nocturna, tunuri pentru zapada artificiala, teleschi, telecabine, telescaun si o telegondola, putem spune ca Sinaia poate concura fara nicio problema cu mult mai celebrele statiuni de ski din Austria si Elvetia. Pentru schiorii experimentati, cele mai bune partii din aceasta statiune sunt Tarle, Papagal si Carp. Incepatorii pot schia pe partiile Laptici 1, Gondola, Valea Soarelui 2 si Incepatori. Cei care cunosc indeajuns de bine tainele schiatului, insa nu vor sa se aventureze prea mult pe partii dificile, pot alege sa schieze pe partiile Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Valea Soarelui, Scandurari, Drumul de Vara, Valea cu Brazi si Laptici 2.

Pensiuni si hoteluri in Sinaia gasesti aici!

Predeal. Una dintre cele mai populare statiuni montane din Romania datorita peisajului sau spectaculos, Predeal ofera turistilor 5 partii de ski intinse pe un total de aproximativ 7 kilometri. Gasita in partea superioara a Vaii Prahovei, la poalele muntilor Bucegi, Postavaru si Piatra Mare, statiunea Predeal se lauda cu partii dotate cu telescaun, teleschi si cu instalatii de nocturna. Avem, asadar: Partia Subteleferic de nivel dificil, partiile Clabucet si Cocosul de nivel mediu si partiile Clabucet Sosire si Clabucet Varianta de nivel usor.

Pensiuni si hoteluri in Predeal gasesti aici!

Busteni. Faimoasa statiune balneoclimaterica de la poalele Caraimanului este denumita si “Poarta Bucegilor” datorita cailor de acces pe care le deschide catre munte, in special catre atractiile turistice Piatra Arsa, monumentul Caraiman, Jepii Mari si Jepii Mici. Staiunea este preferata pasionatilor de ski extrem, deoarece gazduieste cateva partii salbatice de o frumusete uluitoare. Cele mai cautate partii din Busteni sunt insa Kalinderu 1 si Kalinderu 2, acestea fiind de dificultate medie. Alt loc din statiune preferat de turisti este Fun Park, care este functional atat iarna cat si vara, acesta incluzand o partie pentru incepatori, baby schi, o pista tubbing, un tobogan si un karusel pentru copii incepatori.

Pensiuni si hoteluri in Busteni: http://bit.ly/2KjJs2F

Azuga. Cea mai noua statiune de schi de pe Valea Prahovei, Azuga se gaseste, mai exact, in Muntii Baiului si are 7 partii de ski omologate international, cu facilitati de cea mai buna calitate, inclusiv o telegondola, un teleschi, un babyski si o banda rulanta. Cu o suprafata schiabila de circa 6 kilometri, Azuga are partii potrivite mai multe pentru schiori de nivel mediu si pentru incepatori. Partiile pentru cei care vor sa invete sa schieze sunt: Babyski Cazacu, Sorica Sud si Sorica La Stana, iar cele pentru schiorii mai experimentati sunt Cazacu Teleski, Cazacu, Sorica si Sorica Teleski.

Pensiuni si hoteluri in Azuga: http://bit.ly/2KjYup9

Poiana Brasov. La doar cativa kilometri de municipiul Brasov se gaseste Poiana Brasov, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania. Aici vei gasi 7 partii de ski omologate, cu telecabine, o telegondola, instalatii de teleschi si telescaune. In functie de gradul de dificultate, avem urmatoarele: Partia Lupului, Partia Sub Teleferic + Ruia si Partia Kanzel pentru schiorii foarte experimentati, partiile Sulinar de nivel mediu si partiile Stadion, Bradul si Drumul Rosu pentru incepatori.

Pensiuni si hoteluri in Poiana Brasov: http://bit.ly/2S4sGrc