Top 5 pensiuni din Covasna

pensiunea csipkesZona Covasnei este cunoscuta in primul rand ca una dintre cele mai populare regiuni balneoclimaterice din tara, specializata pe tratarea afectiunilor de natura cardiovasculara. Nu poate fi ignorata insa locatia pitoreasca specifica acestei zone din tara, Covasna aflandu-se in sud-estul Transilvaniei si fiind inconjurata de natura. Astfel, pensiunile de top din zona au in comun aceleasi calitati precum locatia in zone superbe, linistite, ce ofera turistilor un peisaj cu adevarat relaxant, conditii de cazare excelente si servicii oferite de personal ce reflecta ospitalitatea pentru care este binecunoscuta acesta zona.

Cele mai cautate 5 pensiuni din Covasna

1. Pensiunea Casa din Parc

Casa din Parc este una dintre cele mai cunoscute si indragite pensiuni din zona, iar acest lucru se datoreaza unei combinatii excelente intre amplasarea acesteia intr-o zona extrem de linistita, ideala pentru odihna, dotarile moderne si un personal primitor.

Locatie: Situata pe str. Gheorghe Doja numarul 4, Casa din Parc este perfect amplasata pentru a oferi cel mai linistit concediu de relaxare sau tratament intr-o zona idilica in care somnul nu ar putea fi mai odihnitor, iar mesele pot fi luate in tihna.

Dotari: Pensiunea pune la dispozitia oaspetilor 9 spatii de cazare dintre care 5 camere duble matrimoniale, o camera tripla, doua camere duble twin si un apartament. Toate spatiile de cazare au grup sanitar propriu si sunt dotate cu televizor prin cablu, frigider si internet wireless, dar si prin cablu.

La restaurantul pensiunii, bucataria locala este la ea acasa. Intr-un cadru intim ce poate gazdui maxim 32 de persoane, bucatarii prepara mancare traditionala sanatoasa, din ingrediente naturale, al carui gust unic face subiectul multor recenzii ale clientilor multumiti.

Pe balcon sau pe terasa, vederea din pensiune este incantatoare si indeamna la relaxare si odihna. Clientii pensiunii au asigurata parcarea, iar in gradina este amenajat un loc de joaca special pentru copii, dar si acces la gratar/barbeque pentru seri de vara petrecute intr-o atmosfera intima, de familie.

2. Pensiunea Colt de Rai

Construita in anul 2009, pensiunea Colt de Rai este una dintre cele mai noi si cele mai modern dotate din Covasna. Aceasta pensiune se adreseaza celor care isi doresc luxul din hoteluri, dar prefera intimitatea unui spatiu de cazare mai mic.

Facilitati: Pensiunea Colt de Rai iese in evidenta in primul rand prin amenajarea extrem de moderna si de bun gust a interioarelor. Construita de curand, aceasta combina mobilierul modern cu spatiile elegante pentru a crea o atmosfera cu adevarat diferita fata de celelalte unitati de cazare din zona.

Cele 10 spatii de cazare sunt concepute dupa scheme de culori diverse pentru a acoperi toate gusturile si sunt dotate cu televizor, balcon, frigider in camera, incalzire si baie proprie.

Oaspetii pensiunii au acces la bucataria comuna, foisorul din curte, internet wireless si au parcarea asigurata.

3. Pensiunea Csipkes

O varianta excelenta pentru cei care doresc sa imbine concediul de tratament in statiunea balneoclimaterica cu o oportunitate de odihna si relaxare intr-o oaza de liniste amplasata in mijlocul naturii, intr-un cadru pitoresc.

Locatie: Pensiunea se afla in Zabola, la aproximativ 8 kilometri de centrul Covasnei. Amplasarea la distanta de centrul localitatii a facut posibila alegerea unui loc cu adevarat special pentru aceasta pensiune, inconjurata de verdeata, liniste si aer curat.

Facilitati: Cele 10 camere duble disponibile sunt dotate cu balcon, incalzire centrala, TV si baie in camera.

Farmecul adevarat al pensiunii nu consta neaparat in camere, ci mai degraba in zona curtii de peste un hectar, unde se poate face foc de tabara si unde exista foisor, teren de sport, gratar si chiar un rau care strabate curtea. Oaspetilor le este asigurat loc de parcare sau transport auto atunci cand acesta este solicitat.

4. Pensiunea Botimi

Situata intre 2 hoteluri, pensiunea combina aspectul rustic specific zonelor de munte cu dotarile ultramoderne din interiorul celor 18 camere. Pentru turistii sau persoanele aflate la tratament insotite de familie, aceasta locatie imbina intr-un mod ideal confortul cu practicalitatea.

Locatie: Pensiunea se afla in centrul statiunii Covasna, fiind foarte usor de accesat indiferent de modul de transport ales de turisti si facilitand deplasarea catre si dinspre bazele de tratament care sunt la doar cateva minute de mers pe jos prin aerul curat al statiunii.

Facilitati: Camerele duble, triple, apartamentele si casutele sunt dotate modern, iar baile dispun de cazi tip jacuzzi.

Pensiunea Botimi este o alegerea excelenta, preferata in mod special de familiile sau turistii insotiti de copii mici datorita piscinei ce se afla in curtea interioara. Tot in curtea interioara, oaspetii pensiunii au acces la foisor, loc de joaca pentru copii, gradina si gratar. In incinta pensiunii exista semineu, living cu TV, frigider, acces la internet, discoteca si restaurant.

Restaurantul pensiunii este extrem de incapator, putand primi pana la 80 de persoane si este decorat in acelasi stil rustic ca si restul pensiunii, in ton cu preparatele traditionale care sunt servite la mesele de peste zi.

5. Pensiunea Apolka

Pensiunea Apolka atrage prin aspectul modern, ingrijit si amplasarea intr-o zona pitoreasca extrem de linistita. Cladirea arata excelent pe dinafara, inspirand inca dinainte de a pasi in holul receptiei la vacanta si relaxare, un loc ideal pentru a petrece cateva zile cu intreaga familie.

Locatie: Aflata la doar 50 de metri de strada centrala a orasului ce ofera acces rapid si usor catre bazele de tratament si catre numeroasele puncte de atractie turistica precum Cetatea Zanelor, Balta Dracului sau Muzeul Carpatilor Rasariteni.

Facilitati: Pensiunea este impartita pe trei etaje si dispune de 5 spatii de cazare dintre care patru apartamente matrimoniale si o garsoniera. Apartamentele matrimoniale de la ultimul etaj al cladirii dispun inclusiv de canapea extensibila in camera de zi, iar toate unitatile de cazare au ca dotari standard incalzire, televiziune prin cablu, frigider, baie proprie cu dus si aer conditionat.

In plus, oaspetii pensiunii au acces la bucataria comuna complet utilata, internet wireless, gratarul din curte, terasa si parcare.