TOP 4 locuri unde poti face echitatie in Romania

Sursa foto: skumer / Shutterstock.com

Iubitorii acestui sport ecvestru vor fi incantati sa descopere ca in Romania sunt raspandite numeroase cluburi de echitatie, unde se pot delecta in voie sau pot lua lectii de calarie de la personalul autorizat. Fie ca iti surprinzi  familia cu o activitate in aer liber, fie ca iti iei prietenii aventurosi la o intrecere, nu rata recomandarile noastre.

Iata 4 centre unde poti practica echitatia in Romania:

  1. Mosia “Cai de vis”, Botosani

La poalele padurii, mosia este situata in localitatea Varful Campului, o zona numai buna pentru deconectarea de la grijile zilnice. Adaposteste un important centru de echitatie, doritorii putand opta pentru cursuri complete de echitatie, dresaj sau trasee cu obstacole, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

De asemenea, cei temerari se pot aventura calare prin zonele din imprejurimi, descoperind frumusetea naturala a zonei, ori pot opta pentru varianta confortabila – o plimbare cu caleasca. Tarifele sunt 50 lei/ora cu instructorul, 120 lei/2 ore de calarie, abonament 600 lei care cuprinde 12 sesiuni de calarie.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2DOxfzZ

Sursa foto: Sergey Novikov / Shutterstock.com

  1. Club Equestria, Tancabesti

In localitatea Tancabesti, la doar 17 km. de Bucuresti, intalniti unul dintre cele mai moderne cluburi de echitatie din tara. Clubul este ultramodern si ofera lectii de calarie atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Alaturi de baza hipica, clubul Equestria ofera si un magazin de echitatie, scoala de echitatie, centru de cazare si spatii de relaxare. Tarifele incep de la 50 lei, 30 de min., ajungand pana la 110 pentru 60 de min.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2DjHjzV

  1. Herghelia de la Mangalia

Este cel mai mare complex hipic din zona de sud-est a Europei si adaposteste aproximativ 350 de cai de rasa, precum: pursange arab, semigreu si ponei. Periodic, acestia sunt antrenati pe malul marii, intre statiunile Saturn si Venus, oferindu-le turistilor adunati pe plaja un spectacol impresionant.

Hipodromul Mangalia, unicul din tara special conceput pentru cursele de galop, se intinde pe o suprafata de 19 hectare. Aici se desfasoara, in lunile iulie-septembrie, curse de cai la care participa herghelii si crescatori particulari din toata tara.

Doritorii pot participa la cursuri de echitatie cu ponei (50 de lei/ora) si cu pur sange arab (80 de lei/ore), sau pot opta pentru abonament.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2mOV0j3

Sursa foto: Matej Kastelic / Shutterstock.com

  1. Complexul “Panicel”, Rasnov

Complexul este situat la doar 2 km. de Rasnov si dispune de doua corpuri de cazare, doua lacuri artificiale si unul natural, de un foisor si de un centru de echitatie.

Iubitorii de echitatie pot opta pentru plimbari cu trasura (50 lei/ora), pentru sesiuni de calarie (60 lei/ora), traseu prin padure (70 lei/ora), iar fanii echitatiei isi pot face un abonament cu 10 ore de calarie (500 lei).

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2DvmO6o