Top 3 Targuri de Craciun din Romania

SibiuCredit foto: Bogdan Brylynski | Focus Sibiu

Targurile de Craciun sunt printre cele mai frumoase locuri de care te poti bucura in aceasta perioada. Aromele imbietoare de scortisoara, vin fiert si cozonac, luminile colorate, muzica frumoasa si linistitoare sunt o adevarata placere pentru toti cei care indragesc sarbatorile si se bucura de ele ca un copil. Pe de alta parte, sunt si o sursa importanta de inspiratie pentru cadourile de Craciun.

Vrei sa stii care sunt cele mai importante piete de Craciun din Romania? Iti oferim mai jos cateva informatii utile:

Targul de Craciun de la Sibiu

sibiu

Credit foto: Dragos DumitruFocus Sibiu

Perioada si locul: 18 noiembrie 2016 – 3 ianuarie 2017, in Piata Mare
Deschis: zilnic intre orele 10:00-22:00

Cele mai importante piete de Craciun din Romania – informatii utile

Stiai ca Targul de Craciun de la Sibiu a fost initiat pentru prima data in 2007 (anul in care Sibiul a fost desemnat Capitala Culturala Europeana) de catre Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei in Romania? Anul acesta a ajuns la a zecea editie si a fost inaugurat la fel ca in 2007, cu un concert de nai.

Targul de Craciun de la Sibiu, amenajat in Piata Mare, este cea mai importanta piata de Craciun din tara. Este cunoscut si in strainatate si atrage, de la an la an, tot mai multi turisti. Daca in urma cu zece ani, in Piata Mare din Sibiu erau amenajate 38 de casute de lemn, acum sunt peste 80.
Anul acesta va fi si cel mai luminat targ din Romania: timp de 46 de zile, fiecare cladire din piata va fi luminata de 28 de proiectoare arhitecturale care vor crea o imagine de vis. Proiectia grandioasa face parte din spectacolul “Turn ON the Lights”, care va face o legatura cu prima editie a targului.

Pentru cei mici exista si anul acesta o multime de surprize in Parcul lui Mos Craciun (un parc de distractii in care principala atractie este un carusel) si mai ales in Atelierul lui Mos Craciun. In fiecare an, atelierul Mosului a fost vizitat de peste 3000 de copii.

Este bine sa stiti ca anul acesta va puteti inscrie online copiii la Atelierul lui Mos Craciun, unde vor avea ocazia sa invete sa faca biscuiti sau lumanari, sa picteze turta dulce sau sa realizeze tot felul de decoratiuni (Pixel Art).

Cinema pentru copii
In perioada Targului de Craciun din Sibiu, copiii pana in 12 ani sunt asteptati in fiecare zi, intre orele 18:00-20:00 la Cinema UNIMAT, pentru a petrece doua ore magice alaturi de eroii indragiti de desene animate. Toate filmele sunt dublate in limba romana, iar intrarea este gratuita.

Plimbare cu trenuletul
Turistii si, de ce nu, localnicii pot face cate o plimbare cu trenuletul turistic prin centrul medieval al Sibiului. Calatoria incepe din Piata Mare a orasului.

City-break la Sibiu
Este bine sa stii ca fiecare hotel si pensiune din Sibiu dispune de pachete speciale si foarte atractive de city-break pe perioada Targului de Craciun.

Pentru cazare, intra aici!

Bucharest Christmas Market

BucurestiCopyright: Creative Lab/shutterstock

Perioada: 1 – 30 decembrie 2016, in Piata Constitutiei
Deschis: zilnic intre orele 10:00-22:00

Bucharest Christmas Market este, la randul ei, una dintre cele mai importante piete de Craciun din Romania. Inaugurat pe 1 decembrie 2016, de Ziua Nationala a Romaniei, targul va fi o explozie de lumina, cantec si culoare, de miresme, arta si mestesug.

Spre deosebire de editiile precedente, cand targul din Bucuresti era amenajat in Piata Universitatii, anul acesta Bucharest Christmas Market va fi mult mai mare, motiv pentru care va fi organizat in Piata Constitutiei. Piata de Craciun va avea o zona gastronomica, un targ de mestesuguri, casuta lui Mos Craciun, un patinoar, nelipsitul carusel si un trenulet. Nu vor lipsi nici concertele si spectacolele de muzica populara.

De asemenea, si in acest an, cei care doresc sa doneze jucarii sau carti pentru copiii nevoiasi, o pot face in cadrul campaniei “Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!”.

Pentru cazare, intra aici!

Targul de Craciun de la Brasov

Brasov

Perioada: 6 decembrie 2016 – 6 ianuarie 2017, in Piata Sfatului
Deschis: zilnic intre orele 10:00-22:00

Anul acesta, “Christkindlesmarkt Kronstadt” va avea 42 de casute de lemn care vor aminti de casutele de turta dulce de la Nuremberg, ticsite cu produse traditionale comestibile si necomestibile, jucarii de lemn, lumanari, globuri si decoratiuni de Craciun, dar si diferite obiecte vestimentare, masti populare, ceramica, tablouri si aranjamente florale.
Jiltul lui Mos Craciun va fi amenajat intr-un cadru de poveste, strajuit de doi soldati din “Spargatorul de Nuci”, avand alaturi cartea “Brasov – oras de poveste”.

La fel ca la targul de Craciun de la Nuremberg, turistii vor avea ocazia sa savureze cate ceva din bucatele traditionale de Craciun romanesti, germane, elvetiene sau unguresti: celebrii carnaciori de Nuremberg, biscuiti crocanti, gulas, turta dulce, vin fiert si ciorba de fasole.

Pentru cei mici, in seara de Mos Nicolae (pe 6 decembrie) va fi organizata “Seara felinarelor”, unde isi vor putea confectiona singuri felinare artizanale de hartie sau din dovleci.
Si tot pentru cei mici va fi organizat in fiecare zi concursul “Zambet pentru Mos Craciun”, in urma caruia va fi premiat copilul care zambeste cel mai frumos Mos Craciunului ales de organizatori. In plus, daca cel mic nu a avut pana acum ocazia sa se fotografieze cu un ren sau cu un ponei, o pot face la targul de anul acesta.

Vrei sa fii Miss Craciunita? Atunci mai ai timp, pana incepe targul, sa inveti sa colinzi, sa impachetezi un cadou cat mai frumos si sa-ti pregatesti cel mai frumos costum de craciunita.

Pentru cazare, intra aici!