Top 3 destinatii de iarna din Romania

destinatii de iarna

Romania are multe destinatii de iarna care merita vizitate ori de cate ori ai ocazia sau vrei sa te relaxezi in mijlocul naturii. Statiunile montane sunt, in general, preferatele evadarilor pe timp de iarna, dar chiar si acestea pot fi clasificate dupa preferinte. Travelminit a realizat un astfel de Top al celor mai frumoase si mai vizitate 3 destinatii de iarna din Romania. Iata cum arata:

1. Brasov – Poiana Brasov

Sigur te astepti ca Brasovul sa fie cea mai frumoasa destinatie de iarna din Romania. Chiar si cei de la Lonely Planet (cel mai important ghid de calatorii din lume) recomanda vizitarea acestui superb „oras medieval” aflat in inima Transilvaniei. Brasovul s-a numarat printre primele 10 destinatii de iarna din Europa in clasamentul realizat de Lonely Planet in urma cu vreo trei ani.

La numai 24 de kilometri de centrul orasului este Poiana Brasov, una dintre cele mai vizitate statiuni turistice montane din Romania si, probabil, si cea mai cunoscuta destinatie pentru practicarea sporturilor de iarna. Zapada, aerul curat, distractia si numeroasele facilitati pentru sporturile de iarna puse la dispozitia turistilor o transforma in cea mai dorita destinatie. Pentru schiori si iubitorii de snowboard exista partii amenajate, cu grade diferite de dificultate: partiile Bradu si Drumul Rosu pentru incepatori, partiile Sulinar, Kanzel si Slalom Poiana pentru cei care nu se afla la prima incercare, in vreme ce profesionistilor le sunt rezervate partiile Poiana Lupului, Subteleferic si Ruia.

Nu mai trebuie sa amintim ca orice derdelus (daca nu este pe partie) poate deveni cea mai mare distractie pentru copii. Sau patinoarul. Daca se intampla sa uiti sania acasa sau patinele de gheata, e bine sa stii ca in Poiana Brasov exista o multime de centre pentru inchirieri de echipamente sportive.

Pentru mai multa adrenalina, un zbor cu parapanta deasupra brazilor argintii si a intinderilor de zapada este o experienta de vis! Oferte de cazare vei gasi aici.

2. Vatra Dornei

Daca Poiana Brasov este preferata turistilor din sudul Romaniei, atunci Vatra Dornei este Perla Bucovinei. Statiunea se afla in topul celor mai cautate destinatii de iarna din tara datorita ofertelor generoase privind atractiile turistice, facilitatile pentru petrecerea timpului liber si, nu in ultimul rand, a ofertelor de cazare.

In Vatra Dornei exista patru partii de schi dotate cu instalatii de transport pe cablu: Dealu Negru, Veverita, partiile Parc 1 si Parc 2. Si, foarte important, partiile au spatii delimitate pentru schi, sanius si snowboarding, pentru siguranta turistilor.

Apoi, peisajul este atat de pitoresc, incat odata ajuns la Vatra Dornei nu ai cum sa rezisti tentatiei de a face cateva drumetii chiar si pe timp de iarna, prin nameti. Linistea si aerul curat merita tot efortul!

Iar pentru cei care vor sa profite la maximum de o excursie in zona, in imediata apropiere a statiunii montane exista cateva dintre cele mai frumoase obiective turistice din Bucovina: manastirile Humor, Sucevita, Moldovita si Putna.

3. Borsa

Maramuresul devine un magnet urias in perioada Sarbatorilor de iarna; alaturi de Bucovina, se numara printre principalele destinatii ale romanilor care doresc sa petreaca sarbatorile in afara casei. Dar statiunea Borsa din Maramures este preferata turistilor din intreaga lume la categoria destinatiilor de iarna.

Odata cu prima ninsoare, statiunea capata un aer de poveste datorita peisajelor idilice care o inconjoara, oferite de masivele Maramuresului, Rodnei si Tibau. Nu-i de mirare ca amatorii de schi au unde sa-si exerseze indemanarea: in Borsa exista trei partii de schi omologate pentru incepatori si avansati si cea mai mare trambulina naturala de sarituri cu schiurile din Europa!

Iar drumetii poti face cat te tin picioarele, pentru ca zona abunda de trasee minunate; incearca sa nu ratezi Cascada Cailor (cea mai inalta cadere de apa din tara) sau izvoarele minerale de la Baia Borsa. Cat despre ofertele de cazare din Borsa, nu trebuie sa-ti faci niciun fel de problema: exista numeroase locuri de cazare, dupa gustul si bugetul fiecaruia.

Si, mai ales, daca ai ocazia sa ajungi iarna in Maramures, indiferent de motiv, incearca sa nu uiti de plimbarea cu mocanita pe Valea Vaserului. Va fi o experienta cu totul si cu totul speciala sa vezi cum arata Viseu de Sus si Izvorul Comanului sub povara zapezii. Iti garantam ca o asemenea imagine de basm nu ai vazut in nicio alta tara din lumea asta!