Top 20 cele mai frumoase flori din lume

UPDATE 2023: Henry Beecher spunea cândva că “Florile sunt cele mai frumoase lucruri pe care Dumnezeu le-a făcut, în care a uitat sa pună suflet.” Frumusețea lor, parfumul și culorile vii sunt suficiente pentru ca o persoana să zâmbească atunci cand le primește, acest cadou fiind cea mai ușoară modalitate de a-ți exprima sentimentele și emoțiile față de persoana iubită.

Iată care sunt, în opinia noastră, cele mai frumoase 20 de flori din lume:

Crinul

Această plantă perenă face parte din familia Liliaceae și este originară din China și Japonia. Crinul este cunoscut încă din Antichitate, fiind apreciat și în zilele noastre pentru calitățile decorative și pentru florile parfumate. În Egiptul Antic era considerat simbol al inocenței, iar în epoca victoriană, a primit statutul de simbol al regalității.

Citește și: Destinații romantice din România

Gerbera 

Este una dintre cele mai colorate flori și se găsește într-o varietate mare de nuanțe. Gerbera simbolizează puritate, inocență și veselie. Planta provine din familia Asteraceae și a fost denumită în onoarea botanistului rus Traugott Gerber (1710-1743). Gerbera se găsește în special în regiunile tropicale din America de Sud, Africa și Asia.

Amaryllis

Amaryllis face parte din familia Amaryllidinae și se găsește în special în regiunea Western Cape din Africa de Sud. Denumită și „crin de iarnă”, se remarcă prin florile de dimensiuni mari, dispuse în formă de umbrelă, care pot avea diverse nuanțe, precum alb, oranj, roșu sau chiar verde. 

Magnolia

Magnolia poate fi găsită într-o multitudine de culori, fiecare nuanță având o semnificație aparte. Cele albe semnifică puritate și perfecțiune, magnolia roz semnifică tinerețe și noroc, iar cea violet sănătate și noroc. Floarea a fost denumită după botanistul francez Pierre Magnol și se găsește preponderent în Asia, America de Nord, America Centrala.

Narcisele 

Narcisele provin din Africa de Nord și sunt foarte bine adaptate la climatul țării noastre, împodobind multe grădini din România. Sunt printre cele mai populare flori de primăvară și, conform legendei grecești, și-ar fi căpătat numele de la Narcissus, tânărul care s-a îndrăgostit atât de mult de imaginea sa reflectată în apa unui lac, încât și-a găsit sfârșitul alunecând în el. Se spune că după această întâmplare, pe malul lacului au început să crească narcisele. Florile pot fi cultivate atât în exterior, cat și în ghivece pentru interior.

Ghioceii 

Ghioceii sunt florile care simbolizează venirea primăverii. Ghiocelul face parte din  familia Amaryllidaceae și este o planta bulboasă. Aceștia nu trebuie confundați cu două plante asemănătoare, lusca (Leucojum vernum) și ghiocelul bogat (Leucojum aestivum). Ghiocelul poartă cu el o multitudine de semnificații, pornind de la speranță, bucurie și prietenie, până la prevestirea morții (în Marea Britanie). De asemenea, se spune că este prima floare pe care Dumnezeu a lăsat-o pe pământ, pentru a-i alina durerea Evei, care ducea dorul Grădinii Paradisului.

Anthurium 

Anthurium face parte dintr-un gen care cuprinde mai mult de 800 de specii originare din zonele tropicale, pornind din Mexic până în Argentina și Uruguay. Această plantă mai este cunoscută sub denumirea de „floarea flamingo” și este populară grație abilităților ei decorative. Preferă temperaturile cuprinse între 18°C-25°C și lumina indirectă sau filtrată.

Căldărușa de Colorado

Este o plantă foarte rară care se găsește în Munții Stâncoși din Colorado și este protejată de lege. Despre ea se poate spune că ar fi varianta americană a florii de colț de la noi din țară, fiind simbol al statului Colorado. Florile ei sunt de dimensiuni mari și pot avea o varietate de nuanțe precum: alb, albastru, galben, roz și violet.

Irisul 

Irisul este o plantă perenă din familia iridaceelor. Există 210 specii de iriși, majoritatea fiind destinați plantării în grădină și se pot găsi în diferite combinații de culori, printre care: albastru și mov, alb și galben, roz și portocaliu, brun și roșu sau chiar negru. Și-a căpătat numele de la zeița Iris, care, conform mitologiei grecești, lăsa în urma ei aceste flori, de fiecare dată când le aducea mesaje pământenilor.

Orhideele 

Orhideele aparțin clasei Orchidaceae și sunt folosite în special ca plante de interior. Sunt deosebit de frumoase, nu cer îngrijiri sau condiții deosebite și pot înfrumuseța locuințele pe tot parcursul anului. Știai că unele specii de orhidee pot trăi până la 100 de ani? De asemenea, se adaptează foarte ușor diferitelor tipuri de mediu și pot fi găsite chiar și la Polul Nord!

Lăcrămioarele

Lăcrămioarele sunt o specie de plante erbacee încadrată în genul Convallaria, familia Ruscaceae. Mai sunt denumite și mărgăritar, dumbrăvioară, clopoțele sau iarba Sfantului Gheorghe. Lăcrămioarele pot fi întâlnite în pădurile de foioase, tufărișuri, lunci, regiunile deluroase și de câmpie din Europa, nordul Asiei și America de Nord.

Dalia 

Dalia este un simbol al angajamentului și a unei legături puternice. Această floare poartă o serie de semnificații: poate fi un semn de avertizare, trădare sau schimbare. Provine din Mexic, unde este considerată plantă a zeilor, dar care mai poartă semnificația curajului în luptă și a înțelepciunii, fiind purtată în piept de către conducătorii azteci în timpul războaielor. 

Laleaua 

Laleaua este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae. Sunt originare din sudul Europei, nordul Africii și Asia, din Anatolia și Iran (unde floarea este reprezentată pe drapelul național) până în China și Japonia. În Europa, majoritatea florilor pe care le găsiți de cumparat provin din Olanda, țara unde exista câmpuri întregi de lalele.

Plumeria 

Plumeria este un mic arbust tropical cu niște flori uimitoare. De cele mai multe ori, floarea are cinci petale albe cu centrul galben, însă uneori se pot întâlni și flori de alta culoare. Mirosul ei este puternic, mai ales pe timp de noapte. Se găsește în America Centrala și America de Sud.

Panseluțele 

Numele lor provine de la cuvântul „Pansee”, care în franceză înseamnă „gândire”. Panseluțele se găsesc în culori intense și sunt considerate un simbol de loialitate în Europa. Shakespeare le menționează de mai multe ori în piesele sale, utilizându-le ca simbol al iubirii, în special în operele „Hamlet” și „Visul unei nopți de vară”.

Florile de cireș  

Florile de cireș sunt un simbol al primăverii în Japonia, fiind foarte apreciate în această țară. Sunt considerate flori naționale și întruchipează frumusețea, politețea și modestia, iar în China sunt un simbol puternic al puterii. Începând cu luna ianuarie, până la sfârșitul lunii aprilie, în Japonia este sărbătorit festivalul florilor de cireș, numit Sakura. De asemenea, japonezii au un obicei de a admira aceste flori alături de cei dragi, numit „hanami”.

Freziile  

Freziile au formă de clopot și un parfum dulce de citrice, aceastp floare simbolizând inocența și prietenia. Sunt foarte populare pe timpul primăverii și al verii, dar poartă semnificații diferite în funcție de culoare lor și de sezonul în care sunt dăruite. De exemplu, freziile roz sunt dăruite în special de 8 martie, deoarece semnifică feminitatea și dragostea maternă. Cele galbene semnifică bucurie și entuziasm, iar cele violet, eleganță și regalitate.

Lavanda 

Lavanda face parte din familia Lamiaceae și se găsește din Capul Verde și Insulele Canare, Europa și până în Africa de Nord și de Est, Asia de Sud-Vest spre Sud-Estul Indiei. Ceaiul de levănțică tratează durerile de cap, iar planta are proprietăți antiseptice, cicatrizante și sedative. Lavanda este căutată inclusiv în gastronomie.

Liliacul 

Liliacul face parte din familia oleaceelor și este o specie din genul Syringa care înflorește primăvara. Este un arbust a cărui înălțime poate ajunge până la șapte metri, cu ramuri drepte și lujeri puțin muchiati. Florile sunt simple sau duble, plăcut mirositoare, în culori de la liliachiu la alb.

Trandafirul 

Trandafirul este probabil cea mai populară floare din țara noastră. Fiind apreciați în toata lumea pentru frumusețea și aroma lor plăcută, trandafirii sunt preferați de către îndrăgostiții care vor sa facă o surpriză plăcută persoanei iubite. Trandafirii nu sunt plante exotice și cresc aproape oriunde.

Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.