Te tenteaza ideea de a face escalada? Afla unde te poti antrena in Bucuresti

escalada-foto-nejron-photo

Nejron Photo / Shutterstock.com

Salile de escalada prind tot mai mult la public, chiar daca este vorba de copii sau de adulti – incepatori sau avansati. Escalada este in prezent o forma de antrenament pentru alpinisti sau viitorii alpinisti, dar si de eliminare a stresului cotidian; astfel s-a ajuns ca fiecare mare oras din tara sa detina cel putin o sala de escalada. Daca te tenteaza ideea de a face escalada (sau „bouldering”, cum spun specialistii), afla in articolul ce urmeaza unde te poti antrena in Bucuresti.

Fabrica de catarat

Sala de catarare se afla in incinta clubului Fabrica de pe strada 11 iunie din Bucuresti. Acolo ai la dispozitie 550 de metri patrati catarabili, precum si panouri de antrenament cu diverse unghiuri de inclinatie – verticale, tavane si surplombe. Astfel, toti cei care simt la un moment dat nevoia sa escaladeze (incepatori sau avansati) o pot face la Fabrica de catarat din Bucuresti. Exista instructori cu multa experienta in acest domeniu, unii dintre ei fiind chiar multiplii campioni balcanici.

Pentru cei mici exista un panou de catarat amenajat special cu trasee de mica inaltime, care nu le pune in pericol siguranta, tocmai in ideea transformarii unei experiente de acest gen intr-o activitate sportiva ideala in care ei sa-si dezvolte flexibilitatea, motricitatea si echilibrul. Si sa scape de „febra computerului”. In plus, sala de catarare ofera posibilitatea organizarii unor petreceri private (zile de nastere) pentru cei mici, in cadrul carora sa fie combinate cu succes distractia si sportul. Costurile se ridica la 70 de lei pentru fiecare copil, daca este vorba de un grup de minim 5 copii.
Program: luni-vineri: 17:00-22:00; sambata: 13:00-16:00; duminica: inchis
Este bine sa stii ca in fiecare vineri beneficiezi de tarif redus: 20 de lei, in loc de 25 de lei intrarea.

Carpatic

In Bucuresti poti face escalada si la Clubul Carpatic, amplasat pe Splaiul Independentei (in apropierea fostei statii de metrou Semanatoarea). Clubul functioneaza inca din anul 1985, pe atunci numindu-se Alpin Club Carpatic, dar primul panou de escalada destinat publicului larg a fost construit zece ani mai tarziu. In prezent, Clubul Carpatic organizeaza intreceri nationale si internationale competitive.
La sala din Capitala poti face cursuri de escalada pe panouri de 10 metri inaltime cu diferite unghiuri de inclinare si diferite grade de dificultate sau cursuri de bouldering pe panouri de 5 metri inaltime.

De asemenea, pot fi organizate petreceri pentru copii, in care acestia escaladeaza panourile echipati si asistati de instructori, aluneca de la 6 metri inaltime pe tiroliana care strabate toata lungimea salii, se distreaza in leaganul urias care atinge in balans o inaltime de peste 10 metri sau in liane, ori la Bungee Jump – unde fac un salt in pendul de la 6 metri inaltime.
Pentru cei interesati, clubul dispune si de o sala de forta amenajata cu toate aparatele necesare pentru antrenamentele specifice catararii.
Program: luni-vineri: 09:00-22:00; sambata: 10:00-16:00; duminica: inchis

Galactic Indoor Gym

Sala amenajata in incinta uzinei Grand Metal din Bucuresti are o suprafata catarabila de aproape 780 metri patrati, pe langa cei 125 de metri patrati amenajati pentru catarare pe panoul de boulder. Este una dintre cele mai mari suprafete artificiale din tara, daca nu cea mai mare, unde ai la dispozitie 11 manse de catarat cu peste 100 de trasee cu grade de dificultate diferite.

Intregul spatiu este impartit in trei zone diferite: zona de escalada (amenajata cu pereti verticali, 12 tronsoane pentru catararea cu coarda, un tronson pentru copii, 11 manse pentru incepatori si nivel mediu si 8 culoare pentru escalada tip „cap de coarda”), zona de anduranta, destinata alpinistilor specializati (amenajata cu panou de anduranta inclinat la 40 de grade, panou Gulich, 2 panouri Moon si 2 placi de antrenament) si o zona de boulder (cu o zona centrala care are o inclinatie de 60 de grade).
Program: luni-vineri: 16:00-22:30; sambata: 15:00-19:00; duminica: inchis

Vertical Spirit

La una din salile de escalada ale clubului Vertical Spirit, cea din strada Baicului, ai suficient spatiu de miscare: sala masoara 15 metri inaltime, iar suprafata catarabila atinge aproape 400 metri. In plus, exista o structura complexa de bouldering inalta de 4,25m, trasee pentru toate nivelurile si preferintele. Sala de escalada din zona centrala a Bucurestiului (amenajata in incinta salii de sport a unei scoli de la Universitate) este destinata atat adultilor, cat si copiilor. Momentan, aceasta este inchisa pentru reamenajare.

Pe de alta parte, pe langa sedintele de initiere si cursurile de catarare pentru copii si adulti, clubul organizeaza petreceri pentru copii, tabere in tara si strainatate, dar si teambuildinguri.
Program Sala Baicului: luni-vineri: 09:00-20:00; sambata: 09:00-17:00; duminica: 09:00-11:00

Cauti cazare? Intra aici!