Summer Well 2016 – distractie cat cuprinde

SummerwellDaca e vara, e festival, si daca e august – e festivalul Summer Well. Al doilea weekend din august este rezervat festivalului Summer Well 2016, ajuns anul acesta la editia a sasea. Locatia aleasa este domeniul Stirbei din Buftea, mostenit de Principele Alexandru Stirbei la sfarsitul secolului XIX. Domeniul aflat la 15km de Bucuresti, care se intinde pe mai mult de 25 de hectare, a fost amenajat de doua mari familii boieresti – Stirbei si Bibescu.

Peluza centrala din parcul amenajat in jurul lacului artificial populat de rate si gaste salbatice va fi anul acesta locul de intalnire a nu mai putin de zece trupe care vor concerta in cele doua zile de festival: Headlinerii Summer Well 2016 sunt formatiile Hurts, The Chemical Brothers, Years & Years, The Neighbourhood, Børns, Blossom, Honne, Sundara Karma si HÆLOS.
Organizatorii promit ca in jurul lacului vor fi amenajate terase si zone de recreere, precum si o zona de surf.

Cat costa biletele la Summer Well 2016

Intrucat nu se scot la vanzare bilete valabile doar pentru o zi de festival, tariful pentru accesul general (pentru ambele zile) este de 315 lei/persoana.

Cum ajungi la palatul Stirbei din Buftea

Cei care doresc sa ajunga cu masina personala pot urma unul din traseele care trec prin Chitila, Mogosoaia sau Corbeanca. Exista spatii de parcare amenajate chiar in apropierea domeniului Stirbei.

Pentru cei care nu au cum sa ajunga la domeniul Stirbei, organizatorii pun la dispozitie o linie speciala RATB cu care se poate ajunge din Bucuresti. Autobuzul pleaca de la Muzeul Taranului Roman (zona Piata Victoriei) la un interval de 15 minute, incepand cu ora 14:30 si pana la 20:30 (ultima cursa). Tariful pentru o calatorie este de 3,5 lei.

Traseul dinspre Domeniul Stirbei inspre Bucuresti are ca punct de plecare statia amenajata langa domeniu; autobuzele vor pleca dupa terminarea concertului.

Ce trebuie sa mai stii

Inainte sa pleci, este bine sa stii ca in perioada festivalului Summer Well 2016 nu vei avea acces pe domeniul Stirbei cu mancare, bauturi sau orice fel de sticla, animale de companie, aparate foto si video, umbrele, artificii, obiecte periculoase, casti de motocicleta sau bicicleta, droguri. Poti face insa fotografii, daca doresti, cu aparate foto compacte (cu obiectiv nedetasabil).
Copiii cu varste mai mici de 12 ani pot intra gratuit daca sunt insotiti de parinti cu bilete
Exista o zona special amenajata (food court) in sala Regina Maria, dar si pe domeniu, de unde te poti aproviziona cu apa si gustari contra unor token-uri. Contravaloarea acestora o poti recupera in ambele zile de festival, pana la inchiderea portilor.

Perioada: 13-14 august 2016
Ora de incepere: 15:00
Locatie: Domeniul Stirbei din Buftea

Cauti cazare in Romania? Iata cateva locuri unde te poti caza in Bucuresti in perioada Festivalului Summer Well 2016:

Pensiunea Casa Verde din Bucuresti

Imaginati-va un loc linistit, unde sa va simtiti ca la munte, cu priveliste asemanatoare si multa liniste. Pensiunea Casa Verde din Bucuresti este un loc linistit si nepoluat situat in padurea Baneasa, cu spatii de cazare clasificate la trei stele care imbina in mod fericit confortul cu rusticul si natura.

Oaspetii au la dispozitie 7 camere cu baie proprie, aer conditionat, TV LCD programe prin cablu, internet WiFi gratuit, parcare privata gratuita. In incinta pensiunii exista bucatarie complet echipata si trei spatii amenajate in aer liber pentru gratar.
Tarif*: 130 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Villa Tamara din Bucuresti

Pensiunea de 3* este situata aproape de Palatul Parlamentului, in Piata Regina Maria (rondul George Cosbuc), departe de agitatia cotidiana, pe una dintre stradutele linistite cu acces catre aleile Parcului Carol. In imediata apropiere a pensiunii este Centrul Vechi, zona renumita pentru cafenele, cluburi de stand-up comedy si restaurante.

Villa Tamara ofera o atmosfera de vacanta, relaxare si buna dispozitie in 8 camere de aproximativ 35 mp, dispuse cate doua pe fiecare nivel. Fiecare camera este amenajata modern, cu aer conditionat, zona de relaxare, baie proprie cu cabina de dus si uscator de par, internet WiFi gratuit, frigider, TV LCD cu programe prin cablu.
Tarif*: 175 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Best Western Still Hotel Bucharest****

Amplasat intr-o zona rezidentiala selecta din Bucuresti cu vile, parcuri si terenuri de sport, hotelul de 4* Best Western Stil ofera 30 de spatii de cazare moderne, cu servicii si tehnologii la standarde internationale. Locatia se bucura de o amplasare avantajoasa, fiind foarte aproape de obiective turistice interesante, de gara si de aeroport – perfect pentru cei care iau in calcul un city-break.

Camerele au aer conditionat, baie privata cu dus, uscator de par, halate de baie, internet WiFi gratuit, frigider, TV LCD programe prin cablu, frigider, zona de relaxare.
Tarif*: 245 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Nota: *tarifele sunt valabile in perioada 13 – 14 august 2016

*Sursa foto: www.revista-atelierul.ro