Sugestii de cazare pentru Halloween 2016

cazare-in-sighisoaraDaca e sfarsit de octombrie, atunci e Halloween, o sarbatoare pe care poti sa o petreci asa cum iti doresti: la un party organizat intr-un club sau chiar la unul din castelele Contelui Dracula, la un bal mascat sau pur si simplu pe strazi, colindand dupa dulciuri. Trick or Treat?

Vrei sa petreci Halloween-ul in afara orasului? Nimic mai simplu, Travelminit iti ofera cateva sugestii de cazare pentru aceasta perioada.

Castelul Printul Vanator & Dracula**** din Turda

Aflat undeva la granita dintre veacuri, acolo unde istoria si-a facut rostul ei, intr-un colt de legenda si civilizatie din inima Transilvaniei, la Turda, Castelul Printul Vanator & Dracula se vrea un strigat in timp, o chemare spre regasirea unor vremuri demult apuse. Caracterizat prin forma si stil la limita dintre arhaism si modernism, castelul se doreste a fi gazda calatorului istovit de sete si drum, care trage peste noapte spre odihna trupului. Aici, la Turda, in strafundul a mii de simboluri stravechi, vei gasi vie povestea unui print al carui spirit il poti pastra spre nemurire.

Cum treci de portile Castelului te trezesti intr-o cu totul alta lume: piatra veche si fierul inrosit, turnurile si crenelurile, cavalerii in armuri cu sabii si scuturi fluturand steaguri de lupta iti dau senzatia ca te afli intr-un secol trecut. Dupa ce treci pragul casei, poti sa alegi cu cine sa-ti imparti timpul si vinul, painea si sarea si mai mult decit atat, sufletul.

Alege una din cele 66 de camere ale castelului si relaxeaza-te, de data aceasta, cu tot ce-ti ofera vremurile in care traim: baie privata cu dus si halate de baie, TV LCD, minibar, aer conditionat si chiar internet wireless.
Tarif: 250 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Cristal**** din Bran

Complexul turistic compus din pensiunea Cristal si restaurantul Coliba Vanatorului se afla la o distanta de numai 15 minute de mers pe jos fata de Castelul Bran – locatia perfecta pentru cei care iubesc sarbatoarea Halloween-ul. Pensiunea dispune de o parcare mare, curte spatioasa, teren de fotbal/tenis si de un loc de joaca pentru copii, cu leagane si tobogane. Oaspetii au la dispozitie 14 spatii de cazare spatioase, dotate cu televizor, minibar si baie proprie cu dus.

Amenajat in stil vanatoresc, cu trofee de vanatoare si motive traditionale, restaurantul Coliba Vanatorului ofera meniu traditional, vanatoresc si international, cu program folcloric. Pentru cei care doresc, se organizeaza foc de tabara si barbeque.
Tarif: 140 de lei camera twin/noapte, cu mic dejun

Pensiunea Fronius Residence***** din Sighisoara

Daca vrei sa experimentezi o noapte de cazare intr-o locatie exclusivista cu aer medieval, dotata insa cu toate facilitatile vremurilor moderne, alege pensiunea Fronius Residence din Sighisoara. Ridicata la 1609 de catre o nobila familie de sasi, casa Fronius este o perla a cetatii medievale Sighisoara. Situat chiar la poalele dealului, complexul este o oaza de liniste ce ofera vizitatorului prilej de ragaz, dezvaluindu-i o priveliste minunata asupra Turnului cu Ceas. In spatele unor pereti incarcati de istorie, oaspetii au parte de o experienta magica, desprinsa din povesti. Fiecare din cele 11 camere puse la dispozitie are un design, stil si decor diferit, care parca te invita sa-I descoperi detaliile ascunse.

Doua dintre camere sunt brazdate de arce de piatra sculptata si din loc in loc se mai poate vedea pictura originala restaurata, salvata de la marele incendiu din 1676. Inchizatorile au ramas cele de odinioara, baile maiestuoase, cu materiale naturale, imbina contraste de vechi si nou. Pe langa acestea, camerele sunt dotate pentru tot confortul, cu aer conditionat (in afara de camerele Patricia, Antonia si Cassia,pentru ca aparatele ar fi distrus peretii originali), TV LCD si internet wireless.
Tarif: 450 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Dracula Danes de langa Sighisoara

Amplasata pe malul Tarnavei Mari, in incinta Domeniului Dracula Danes (cunoscut delocalnici mai mult sub numele de La Dracul), pensiunea Dracula se afla in mijlocul unui decor de poveste din apropierea localitatii Danes, la doar cativa kilometri de cetatea medievala Sighisoara. Locatia este destinata indeosebi amatorilor de turism rural, care inteleg prin relaxare o sesiune de bird watching in padurile care inconjoara domeniul sau o partida de pescuit in apele raului Tarnava Mare.

Pensiunea ofera 16 spatii de cazare amenajate modern, cu toate facilitatile necesare: baie privata, minibar, TV LCD si internet wireless.
Tarif: 150 delei camera dubla/noapte (fara mic dejun)