5 statiuni montane mai putin cunoscute in care poti sa iti petreci Craciunul

salajean/Shutterstock.com

Vacanta de Craciun este una dintre cele mai aglomerate perioade pentru statiunile montane din Romania. Incepand cu Sinaia, Busteni, Predeal, Azuga si Poiana Brasov, majoritatea statiunilor care au in dotare cel putin o partie de schi reusesc sa atraga in fiecare an un numar record de turisti ce-l depaseste mai mareu pe cel din anul anterior.

Desi romanii sunt mari iubitori de traditii, mese imbelsugate si colindatori, turismul in statiunile montane de pe Valea Prahovei este din ce in ce mai bogat si mai dezvoltat. Cu partii de schi pentru orice nivel, telecabine si alte facilitati utile, statiunile de aici reusesc sa atraga atat turistii romani, cat si pe cei straini pentru cel putin cateva zile, in perioada sarbatorilor de iarna.

Totusi, statiunile montane de pe Valea Prahovei nu sunt singurele pe care Romania le are pregatite pentru turistii iubitori de zapada. In nordul si centrul tarii se afla mai multe locuri pitoresti, mai putin aglomerate decat statiunile mai sus mentionate si cu preturi mult mai mici. Printre cele mai deosebite se numara urmatoarele:

1.Arieseni

Situata in judetul Alba, la o altitudine de 1000 de metri, statiunea Arieseni este locul ideal pentru cei care isi doresc sa imbine Craciunul traditional cu schemele facute pe partia de schi. Statiunea dispune de patru partii naturale cu teleschi si nocturna.

Sugestii de cazare in zona ai aici

2.Vatra Dornei

Mult mai departe de partea sudica si centrala a tarii, intr-o zona mai putin accesibila se afla statiunea Vatra Dornei. Desi drumul pana aici este unul lung si obositor, privelistea si linistea de aici merita tot efortul. Cunoscuta sub numele de “Perla Bucovinei”, Vatra Dornei este faimoasa datorita izvoarelor minerale si cu apa termala.

Sugestii de cazare in zona!

3. Colibita

Situata in jurul lacului cu acelasi nume, statiunea Colibita este una dintre cele mai pitoresti locatii de la noi din tara. La Colibita te vei putea bucura de peisajele de poveste si stratul generos de zapada care se asterne aici in fiecare an, ca sa nu mai mentionam de traditiile, obieceiurile si mancarurile delicioase specifice zonei.

Sugestii de cazare in zona!

4. Ranca

La numai 18 kilometri de orasul Novaci si, implicit, de soseaua Transalpina se afla statiunea Ranca, una dintre cele mai apreciate statiuni montane de la noi din tara. Desi turistii nu dau navala aici in perioada sarbatorilor, Ranca n-a dus niciodata lipsa de vizitatori. Oaspetii de la Ranca pot utiliza oricare dintre cele cinci partii cu diferite niveluri de dificultate si se pot aventura in drumetii montane atunci cand vremea este favorabila.

Sugestii de cazare in zona!

5. Balea Lac

Pentru turistii care isi doresc ceva cu adevarat deosebit in perioada sarbatorilor, exista statiunea Balea Lac. Situata in jurul lacului omonim, statiunea Balea este renumita in sezonul rece datorita hotelului de gheata ce se construieste aici in fiecare an inca din 2005.

Sugestii de cazare in zona!