Statiunea Ranca – 7 oferte de cazare sub 150 de lei pe noapte

Cabana Transalpina - RancaStatiunea montana Ranca, numita si ”bijuteria Parangului”, este veche de peste 80 de ani, dar a intrat in atentia turistilor mai mult in ultimii ani, odata cu promovarea mai intensa a partiilor din localitate si a superbei sosele Transalpina (reabilitata si ea relativ recent). Soseaua care brazdeaza culmile Parangului nu doar ca a reusit sa lege Oltenia de Transilvania, ci a reusit sa scoata din anonimat si statiunea montana Ranca, aflata la 62 de kilometri distanta de orasul Targu Jiu.

Altitudinea inalta la care se afla – de 1650 de metri – o plaseaza printre statiunile montane cu mare potential turistic si sportiv: Ranca a fost prima statiune montana din Romania care a deschis sezonul de schi 2014 – 2015, iar vara, devine nodul celor mai frumoase trasee turistice din Parang.

In urma cu cativa zeci de ani nu existau atatea hoteluri si pensiuni; primele cinci cabane din statiune au fost construite din fondurile Bancii Populare ”Gilortul”. Astazi insa, oferta de cazare din Ranca este complexa si cuprinde vile, pensiuni, hoteluri si cabane, cu preturi pentru buzunarele tuturor. Iata mai jos 7 oferte de cazare sub 150 de lei pe noapte:

1. Cabana Transalpina***

Situata in Muntii Parang, la 1756m altitudine (cea mai inalta altitudine din Ranca), Cabana Transalpina se afla langa noua partie de schi Ranca1. Cu toate astea, locatia este destul de izolata, cea mai apropiata cabana aflandu-se la 500 de metri. Privelistea oferita este superba: de la balcon puteti admira varful Papusa, muntii Parang, muntii Capatanii si muntii Retezat. Cabana are o capacitate de cazare de opt camere duble si triple, cu baie proprie, balcon si acces la internet. De asemenea, aveti acces la bucatarie, care este complet utilata.
Tarif: 110 lei camera dubla/noapte* (fara mic dejun)

2. Casa de vacanta Oana**

Casa de vacanta se afla foarte aproape de partia de schi (200m). Capacitatea de cazare este de cinci camere, cu living la parter, bucatarie complet utilata si patru bai. Locatia poate fi inchiriata in intregime in week-end si pe camere, in timpul saptamanii.
Tarif: 100 de lei camera dubla/noapte* (fara mic dejun)

3. Pensiunea Eden***

Pensiunea este situata chiar langa soseaua Transalpina, la numai 600 de metri distanta de partiile de schi si de teleschi. Camerele au baie proprie si sunt dotate cu tv. Turistii au acces gratuit la internet (in spatiile publice). Pensiunea Eden are o terasa exterioara, facilitati de gratar si parcare privata gratuita.
Tarif: 150 de lei camera dubla/noapte* (fara mic dejun)

4. Pensiunea Ina***

Pensiunea Ina, clasificata la trei margarete, este compusa din doua cabane, care au impreuna 14 camere duble destinate turistilor. Camerele au mobilier modern, incalzire centrala, wireless gratuit si TV prin satelit. Recent a fost inaugurat si restaurantul pensiunii, unde puteti servi micul dejun (care este inclus in pretul camerei), pranzul sau cina.
Tarif: 100 de lei camera dubla/noapte* (cu mic dejun)

5. Cabana Haiducilor***

Un amestec intre traditionalism si modernitate – la asta trebuie sa va ganditi atunci cand veti face rezervarile la Cabana Haiducilor. Oricum, este vorba despre o locatie speciala, construita intr-un mediu natural care se apropie foarte mult de peisajele elvetiene. Camerele sunt izolate fonic, au TV si internet wireless gratuit. La cerere, se asigura transferul de la/la aeroport (contra cost) si tot la cerere puteti primi pranzul la pachet, in caz ca doriti sa plecati intr-o drumetie mai lunga si nu vreti sa pierdeti masa de pranz.
Tarif: 117 lei camera dubla/noapte* (fara mic dejun)

6. Pensiunea Casa Ancutei****

Daca veniti dinspre Novaci, imediat cum veti intra in statiunea montana Ranca veti gasi aceasta pensiune de patru stele, care beneficiaza nu doar de amenajari deosebite, ci si de un cadru natural deosebit. Pensiunea are doar opt camere duble si un apartament, insa tocmai numarul redus de camere ii confera un aer intim. Aici va veti putea relaxa pe terasa, puteti juca tenis de masa sau biliard; chiar si jocuri de societate. Daca vreti sa navigati pe internet, o puteti face chiar daca nu aveti laptopul la dumneavoastra: pensiunea dispune de o biblioteca, dotata cu computer.
Tarif: 150 de lei camera dubla/noapte* (fara mic dejun)

7. Cabana Piatra Rancii***

Pe soseaua Transalpina, la poalele Varfului Papusa se afla Cabana Piatra Rancii, care a fost data in folosinta relativ recent, in decembrie 2013. Spatiul de cazare este compus din sase camere duble, living, sala de mese si o bucatarie complet utilata. Puteti inchiria intreaga cabana sau o singura camera.
Tarif: 120 de lei camera dubla/noapte* (fara mic dejun)

Nota: * tarifele sunt valabile pentru weekend-ul din 21 – 22 februarie 2015