Sighisoara – 7 sugestii de cazare in perioada Festivalului Medieval

Cazare in SighisoaraFestivalul Medieval de la Sighisoara, ajuns anul acesta la cea de-a 24-a editie, va avea loc la sfarsitul lunii iulie (28-31 iulie). Si cum nu mai sunt decat doua saptamani pana atunci, Travelminit iti propune 7 sugestii de cazare in cel mai frumos oras medieval din Transilvania, Sighisoara. Merita sa le treci in revista si sa le iei in calcul, sau – de ce nu? – sa faci chiar rezervare.

Pensiunea Fronius Residence*****

Ridicata la 1609 de catre o familie nobila de sasi, Pensiunea Fronius Residence este una din perlele cetatii medievale Sighisoara. Situata chiar la poalele dealului, casa este o adevarata oaza de liniste ce ofera vizitatorului ocazia de a se relaxa in mijlocul naturii, beneficiind in acelasi timp de o priveliste minunata asupra Turnului cu Ceas. In spatele unor pereti incarcati de istorie, oaspetii au parte de o experienta magica, desprinsa din povesti.

Pensiunea dispune de 11 camere unice si personalizate cu piese de mobilier sasesti originale, achizitionate din diferite zone transilvane. Fiecare camera are un nume: Patricia, Antonia, Cassia…acestea fiind o parte din numele care dau viata incaperilor acestei locatii. Doua camere sunt brazdate de arce de piatra sculptata, iar din loc in loc se mai poate vedea si acum pictura originala restaurata, salvata de la marele incendiu din 1676. Inchizatorile au ramas cele de odinioara, iar camerele spatioase si luminoase invita oaspetii paseasca intr-o alta epoca. Baile maiestuoase, cu materiale naturale, ofera contraste placute de vechi si nou. Cu toate acestea, camerele au dotari moderne, cu tot confortul: aer conditionat (o parte din ele), TV LCD cu programe prin cablu, baie privata cu dus si cada, uscator de par, minibar (contracost) si conexiune WiFi.

Pensiunea dispune de o curte interioara cu masa de lemn, bar, restaurant si serviciu de spalatorie&curatatorie.
Tarif: 450 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Aparthotel Sighisoara***

Complexul de apartamente de trei stele este situat chiar in centrul vechi al orasului, transformandu-l in locatia perfecta pentru cei care doresc sa fie in miezul evenimentelor pe perioada Festivalului Medieval de la Sighisoara: principalele puncte de atractie ale orasului medieval (printre care si Cetatea, monument inclus in patrimoniul UNESCO) sunt la numai 5 minute de mers pe jos de aparthotel. Cladirea noua se incadreaza perfect in arhitectura unuia dintre cele mai vechi orase ale Transilvaniei, astfel incat spatiile de cazare creaza atmosfera relaxanta si primitoare pentru un sejur excelent de scurta sau de lunga durata.

Hotelul pune la dispozitia oaspetilor 10 spatii de cazare deosebite (apartamente si studiouri), dotate cu aer conditionat, zona de relaxare, internet WiFi gratuit, bucatarie complet utilata, TV LCD cu programe prin cablu, baie privata cu dus sau cada, uscator de par si articole de toaleta gratuite. In plus, exista si o masina de spalat in incinta complexului, la care au acces toti oaspetii si restaurant cu terasa de vara.
La cerere, se asigura servicii de transfer de la/la aeroport, excursii si tururi de oras.
Tarif: 225 de lei studio/noapte (fara mic dejun)

Central Park Hotel****

Hotelul Central Park din Sighisoara este un hotel-boutique din centrul orasului Sighisoara, amplasat la numai doua minute de mers pe jos de Cetatea medievala, cu vedere superba la Turnul cu Ceas, un alt obiectiv important al orasului, pe care nu trebuie sa-l ratezi. Complexul hotelier a fost amenajat in urma cu putina vreme intr-o cladire veche in stil neo-clasic de la sfarsitul secolului XIX, restaurata. Astazi, hotelul pune la dispozitia oaspetilor 33 de camere deosebite, fiecare fiind decorata diferit. In plus, hotelul gazduieste si o colectie substantiala de tablouri originale purtand semnatura unor pictori cunoscuti, romani si straini, iar Josef T (restaurant & wine bar) prezinta intr-un mod original retete internationale si traditionale de preparate, toate atent potrivite cu un vin romanesc de calitate.

Toate camerele sunt dotate cu aer conditionat, baie proprie cu dus, uscator de par, halat de baie, articole detoaleta gratuite, TV LCD cu programe prin cablu, internet WiFi gratuit.
Tarif: 270 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Hotel Sighisoara***

Amplasat chiar in inima Cetatii medievale, Hotelul Sighisoara ofera oaspetilor cate ceva din parfumul mistic medieval. Cladirea descopera si acum urmele traiului nobil de la 1520, atunci cand a inceput constructia. De exemplu, sala de conferinte pastreaza detaliile murale ale vestitelor scene vanatoresti de la 1620, iar cele 29 camere si 3 suite isi asteapta oaspetii cu dotari care satisfac toate nevoile: aer conditionat, ventilator, frigider, baie privata cu cadita de dus, TV LCD cu programe prin cablu, internet WiFi gratuit.

In restaurantul hotelului, in crama sau pe terasa pot fi savurate specialitati culinare delicioase preparate dupa retete alese, alaturi de un pahar de vin de calitate – momentele se vor transforma in amintiri de neuitat.
Tarif: 225 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Bella Vista***

Pensiunea este situata la nici 2 km de centrul istoric al orasului Sighisoara, intr-o zona linistita de la marginea padurii care va va incanta privirea cu cea mai frumoasa priveliste asupra orasului nou si vechi. Complexul dispune de 10 camere moderne si spatioase, zone speciale pentru recreere si fitness, terasa in aer liber. Toate spatiile de cazare au balcon sau terasa, baie privata cu cada, TV LCD cu programe prin cablu, birou, internet WiFi gratuit.
Tarif: 135 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Chic***

Complexul hotelier este situat central, la numai 500m de gara principala a orasului si 1,5km de Cetatea Medievala. In incinta sa exista 6 spatii de cazare si o cafenea-restaurant care ofera preparate din bucataria internationala si deserturi alese. Camerele au mobilier din lemn de culoare inchisa, TV LCD cu programe satelit, baie privata cu dus, uscator de par, balcon (unele dintre ele), internet WiFi gratuit.
Tarif: 108 lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Panorama Guesthouse

Casa de oaspeti Panorama ofera cazare in 9 camere placut mobilate si confortabile, dotate cu baie privata si dus, aer conditionat (unele dintre ele), precum si internet WiFi gratuit. Unitatea ofera parcare gratuita si o terasa in aer liber, cu vedere la gradina. Pentru oaspetii care sosesc cu avionul se ofera transfer de la/la aeroportul din Targu Mures, aflat la o distanta de 40km de complex.
Tarif: 150 de lei camera twin/noapte (fara mic dejun)