Satul Biertan – sugestii de cazare in apropiere

Angyalosi Beata/Shutterstock.com

Biertan este una dintre primele asezari germane din Transilvania si cu sigurante se numara si printre cele mai frumoase locuri din Romania. Cu un farmec aparte, Biertan a reusit sa cucereasca atat inimile turistilor romani, cat si pe cele ale strainilor. Fascinati de frumusetea autentica a satului si legendele locale povestite la ceas de seara in jurul focului, strainii vin cu sutele sa viziteze aceasta asezare splendida din inima Romaniei.

Biserica fortificata – simbolul satului Biertan – este printre cele mai frumoase constructii din sat. Imbinand armonios doua stiluri diferite – gotic si renascentist -, cladirea ce dateaza inca din secolul al XV-lea a fost una dintre cele mai puternice cetati sasesti de pe meleagurile noastre.

Daca vrei sa descoperi splendoarea acestui loc deosebit si sa petreci cateva zile in inima naturii, echipa Travelminit iti recomanda sa incerci una dintre urmatoarele unitati de cazare:

  • Hotel Dobsi Bazna

Bazna este un alt sat cu potential din zona ce merita vizitat. Dupa ce descoperi frumusetile Biertanului te poti abate putin din drum si poti vizita Bazna. Localitatea care a fost atestata documentar la inceputul secolului al XIV-lea este renumita pentru peisajele si constructiile superbe, asa ca este musai sa ii faci si ei o vizita. Cand ajungi la Bazna te poti odihni intr-una dintre cele 27 de camere ale hotelului Dobsi. Aici, pe langa sauna finlandeza, piscina interioara si sala de fitness te poti bucura de tot confortul necesar pentru a te relaxa in concediu.

  • Pret: 242 ron/camera dubla/o noapte + mic dejun

Situata la aproximativ 10 kilometri de satul Biertan, pensiunea Casa Elixias pune la dispozitia oaspetilor 5 camere spatioase, decorate cu bun gust si atentie la detalii. Printre facilitatile de care vizitatorii se pot bucura pe timpul sederii la Casa Elixias se numara restaurantul propriu in care se serveste micul dejun, barul si sala de conferinte.

  • Pret: 160 ron/camera twin/o noapte

  • Fabini Apartments Medias

Medias este cel de-al doilea oras ca marime din judetul Sibiu si se mandreste cu una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din Transilvania. Situat la mica distanta fata de Biertan, municipiul Medias poate fi vizitat intr-o singura zi. Daca decizi sa poposesti aici peste noapte, te poti relaxa intr-una dintre cele 5 camere comode ale Fabini Apartments.

  • Pret: 160 ron/camera dubla/o noapte + mic dejun

Le Baron este un resort linistit, situat intr-o zona retrasa in apropierea orasului Sighisoara. Cele noua camere puse la dispozitia oaspetilor sunt atent decorate in stil traditional, fiecare oferind o panorama unica asupra zonei superbe in care este amplasata pensiunea. Printre facilititatile de care se pot bucura vizitatorii care ajung la Le Baron se numara piscina exterioara, jacuzzi-ul si barul de langa piscina.

  • Pret: 300 ron/camera dubla/o noapte + mic dejun

Pensiunea construita in stil german in localitatea Bazna ofera o serie de facilitati atat pentru grupuri cat si pentru turisti individuali. Pensiunea Bassen este de asemenea un loc potrivit pentru familiile cu copii, intrucat aici cei mici se pot juca in spatiul special amenajat si pot lua parte la diverse activitati organizate de catre gazdele pensiunii.

  • Pret: 160 ron/camera twin/o noapte + mic dejun