Romania in 100 de poze – partea a V-a

Iata ca seria noastra “Romania in 100 de poze” a ajuns la ultimul articol, insa asta nu inseamna ca tu trebuie sa te opresti. Exploreaza tot ce are tara mai frumos,  fotografiaza tot ce prinzi in cale si trimite-ne sa ne minunam si noi de splendoarea locurilor in care traim.

Ultimul articol este dedicat oraselor, oraselor mici sau mari care prin frumusetea, istoricul sau legendele lor s-au remarcat atat in randul turistilor romani cat si in randul celor straini. Fie ca iti doresti sa descoperi o destinatie noua de la noi din tara sau vrei sa vezi ce comori ascund orasele invecinate, noi te sfatuim sa nu ratezi nicio excursie intr-unul din orasele de mai jos.

Inainte sa incepem enumerarea oraselor, te invitam sa admiri si pozele din celelalte articole: partea I, partea a II-a, partea a III-a si partea a IV-a.

81. Oradea 

Alex Ionas/Shutterstock.com

In ultima vreme, promovarea orasului Oradea prinde din ce in ce mai mult contur, iar pozele spectaculoase cu centrul vechi al orasului au invadat retelele de socializare. Desi pana acum era un diamant ascuns privirilor turistilor, astazi este una dintre destinatiile momentului de la noi din tara.

82. Alba Iulia

Balate Dorin/Shutterstock.com

Daca esti prin trecere in Alba Iulia, nu trebuie sa ratezi cetatea din oras. Pe langa frumusetea arhitecturala si insemnatatea istorica, vei avea parte si de un spectacol al garzilor de aici in fiecare dupa amiaza la ora 12:00.

83. Bacau

Balate Dorin/Shutterstock.com

“Orasul lui Bacovia” te va surprinde cu obiceiurile si traditiile specifice zonei, catedralele impunatoare si spatiile verzi dedicate relaxarii. Biserica Precista este una dintre cele mai renumite biserici din oras, fiind totodata si principala atractie turistica din Bacau.

84. Constanta

ukko/Shutterstock.com

Orasul zilelor de vara, Constanta, este unul dintre cele mai vizitate orase de la noi din tara datorita pozitionarii privilegiate. Desi motivul principal pentru care turistii ajung in Constanta este dobandirea unui bronz de invidiat, orasul are numeroase obiective turistice care asteapta sa fie descoperite.

85. Sibiu

Calin Stan/Shutterstock.com

Faimos atat printre compatrioti, cat si in randul strainilor, Sibiu se remarca printr-o arhitectura deosebita, monumente istorice si culturale importante si biserici grandioase. Daca vrei sa faci o vizita in Sibiu si sa ii descoperi misterele, te sfatuim sa innoptezi la unul dintre hotelurile din oras. Rezerva aici!

86. Targoviste

Ukko/Shutterstock.com

Printre obiectivele ce sa gasesc in Curtea Domneasca de la Targoviste se numara Palatul domnesc – o constructie ce dateaza din secolul al XVI-lea – , Turnul Chindiei – care este totodata si simbolul orasului – , biserica “Sfanta Vineri” – o biseriva veche ce a fost construita in secolul al XV-lea si pastrata in cele mai bune conditii inca de atunci – , Baia domneasca – construita dupa modelul turcesc –  si Casa Balasa – ridicata de doamna Balasa, sotia voievodului Constantin Carnul.

87. Arad

tony4urban/Shutterstock.com

Pe langa obiectivele turistice mai cunoscute precum Biserica Rosie, Turnul cu apa, Palatul cultural si Cladirea Palatului Administrativ, iubitorii de arhitectura pot admira una dintre cele mai frumoase cladiri din oras  – cladirea liceului Moise Nicoara.

88. Sighisoara

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Singura cetate medievala locuita din Europa este printre principalele atractii ale tarii noaste. Mii de turisti straini vin anual sa o viziteze si ajung sa se indragosteasca de stradutele inguste si casele colorate. Unul dintre obiectivele turistice cautate de turisti este casa lui Vlad Tepes.

89. Craiova

Aivita Arika/Shutterstock.com

Datorita curselor externe ale companiilor aeriene ce aterizeaza langa Craiova, de curand acest oras linistit a devenit atractie turistica pentru europeni. Desi nu a ajuns inca la nivelul oraselor populare de la noi din tara, Craiova reuseste sa atraga din ce in ce mai multi turisti.

90. Deva

Balate Dorin/Shutterstock.com

Deva este una dintre cele mai vechi asezari de la noi din tara, unde te poti relaxa intr-un weekend cu familia sau prietenii. Oraselul cu aproximativ 65.000 de locuitori are ca atractie principala cetatea din varful dealului, ce dateaza inca din secolul al XIII-lea.

91. Brasov

Balate Dorin/Shutterstock.com

Poate cel mai cunoscut oras de-al Romaniei peste hotare, dupa capitala Bucuresti, Brasov se bucura de un numar impresionant de turisti in orice sezon. Fie ca iti cauti o destinatie de weekend sau esti in tranzit, orasul Brasov merita macar o zi in care sa il explorezi din colt in colt. Rezeva acum o noapte de cazare la una dintre unitatile din zona si porneste intr-o noua aventura!

92. Timisoara

Ioan Florin Cnejevici/Shutterstock.com

Daca inca n-ai vizitat Timisoara, trebuie neaparat sa ii faci o vizita vara asta. Stiai ca aici se afla singurul Muzeul al Consumatorului Comunist din Europa? Sau ca Timisoara a fost primul oras iluminat electric? Nu mai pierde timpul si rezerva una dintre camerele hotelurilor din oras!

93. Drobeta Turnu-Severin

Paul Horia Malaianu/Shutterstock.com

Intre Craiova si Timisoara se afla orasul vecin cu Dunarea, Drobeta Turnu-Severin. Printre obiectivele turistice pe care le poti admira aici amintim de Turnu Serverin ce a fost inaltat pe locul unui fort roman denumit Drobeta.

94. Botosani

brenik/Shutterstock.com

Din partea sud vestica a Romaniei ne mutam direct in inima Moldovei in partea de nord est a tarii. Botosani este unul dintre cele mai cunoscute localitati din tara datorita asocierii cu marele poet Mihai Eminescu. Daca te afli in nordul tarii ar fi pacat sa nu faci o vizita orasului, s-ar putea sa ramai surprins de frumusetea locului.

95. Sinaia

rafaelzenato/Shutterstock.com

Una dintre cele mai populare statiuni montane de la noi din tara, Sinaia, se mandreste cu colectia impresionanta de castele ce poate fi admirata aici. Pe langa acestea, nu trebuie sa ratezi gara din oras care este o adevarata bijuterie arhitecturala.

96. Cluj Napoca

Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Capitala Ardealului se mandreste cu o populatie tanara si numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. Devenit cunoscut datorita festivalurilor de muzica electronica si dance care se organizeaza aici in fiecare an, Clujul se bucura  de un numar impresionant de turisti straini.

97. Targu Mures

Balate Dorin/Shutterstock.com

La mica distanta de Cluj Napoca se gaseste orasul Targu Mures. Descopera arhitectura impresionanta cu puternice influente din partea comunitatii maghiare si cetatea din centrul orasului intr-un weekend de poveste in inima Ardealului.

98. Iasi

Balate Dorin/Shutterstock.com

De la orasele emblematice ale Ardealului ne mutam in Moldova, in unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii – Iasi. Orasul legendar al celor 7 dealuri este impanzit de spatii verzi si obiective istorice. Pe langa acestea poti vizita numeroase biserici vechi si muzee.

99. Piatra Neamt

Danilovski/Shutterstock.com

Piatra Neamt a urmat modelul oraselor situate pe litoralul romanesc si a instalat o telecabina ce te poarta deasupra orasului si te incanta cu o priveliste de toata frumusetea. Descopera de sus unul dintre cele mai interesante orase din Moldova si nu uita sa incerci mancarea traditionala specifica zonei.

100. Bucuresti

Razvan Ionut Dragomirescu/Shutterstock.com

Incheiem articolul de azi si totodata seria “Romania in 100 de poze” cu orasul Bucuresti. Capitala tarii este cel mai mare centru economic, universitar si cultural al tarii, gazduind unele dintre cele mai importante cladiri si cele mai frumoase muzee. De remarcat este faptul ca numarul evenimentelor dedicate locuitorilor a crescut, asa ca daca ai in plan sa faci o vizita prin Bucuresti, verifica agenda evenimentelor ca nu cumva sa ratezi vreunul. Daca vrei sa poposesti mai mult de o zi in orasul lui Bucur, iti recomandam una dintre unitatile de cazare listate pe Travelminit!