Romania in 10 zile: Circuit turistic pentru turistii straini

Emi Cristea/Shutterstock.com

Romania a fost vizitata anul trecut de aproximativ 2 milioane de turisti straini. Cei mai multi turisti au venit din Germania, Israel, Italia si Franta. Odata cu scaderea preturilor biletelor de avion si prezenta mai multor companii low-cost in tara, Romania incepe sa se afirme pe piata turismului est-european.

Ce poti vizita in Romania?

Romania dispune de toate formele majore de relief si locuri unice in Europa precum Delta Dunarii, Cetatea Sighisoara si manastirile din nordul Moldovei. Toate aceste locuri atrag anual turisti curiosi si dornici sa descopere cultura si traditiile Romaniei.

Care sunt cele mai cunoscute atractii turistice din Romania?

De curand, in urma promovarii Printului Charles, satele din Transilvania au devenit o oaza de liniste pentru turistii straini care cauta locuri retrase unde sa isi petreaca vacantele si unde sa se bucure de natura. Un alt loc din Romania care a devenit popular in randul turistilor straini il reprezinta litoralul romanesc. Turistii aflati in cautare de distractie si atmosfera incendiara isi petrec noptile de vara in statiunile din nordul litoralului romanesc. In continuare, cel mai mare punct de atractie turistica de la noi din tara il constituie castelul Bran in jurul caruia s-a nascut povestea Contelui Dracula.

Pentru ca ne dorim ca si turistii straini sa descopere tot ce are Romania mai frumos, echipa Travelminit a realizat un mic circuit turistic de 10 zile care sa curprinda cele mai cunoscute si mai frumoase locuri din Romania. O sa luam ca punct de plecare Bucurestiul deoarece aici sunt cele mai multe curse internationale cu care ar putea sa ajunga turistii in tara.

Circuit in Romania: zilele 1-4

Pentru primele zile ne-am gandit sa descoperim Brasovul si Sibiul. In drum spre Brasov, va recomandam sa vizitati statiunile de pe Valea Prahovei, iar intre Brasov si Sibiu sa admirati peisajele de vis. Prima si a doua noapte va puteti caza la unul dintre hotelurile din Brasov , iar in cea de-a treia noapte intr-o unitate de cazare din Sibiu.

Nu trebuie sa ratati Piata Sfatului din Brasov, Biserica Neagra, Castelul Bran, Castelul Peles, Muzeul Brukenthal din Sibiu si Muzeul Civilizatiei Populare Astra.

Circuit in Romania: zilele 5-8

Urmatoarele destinatii sunt Hunedoara, Alba-Iulia, Turda si Cluj-Napoca. In Hunedoara se afla unul dintre cele mai frumoase castele din Romania, Castelul Corvinilor care este adesea confundat cu Bran din pricina legendei lui Dracula. In Alba-Iulia, orasul Unirii, turistii pot admira Cetatea Alba Carolina. Pentru a se bucura in liniste de frumusetea orasului Alba-Iulia, noi recomandam doua nopti de cazare intr-unul din hotelurile din oras. Urmatoarea pe lista este salina de la Turda, un loc unic in zona unde puteti petrece o zi intreaga. Pentru ca Turda se afla foarte aproape de Cluj, ne-am gandit ca cel mai bine ar fi sa va cazati urmatoarele doua nopti in Cluj-Napoca. In acest timp puteti descoperi farmecul unic al capitalei Transilvaniei.

Circuit in Romania: zilele 9-10

Ultimele zile le dedicam orasului Targu-Mures, Cetatii Sighisoara si Transfagarasanului. Va recomandam sa optati pentru o noapte de cazare in Sighisoara in drumul spre casa.

Nu trebuie sa ratati Palatul Culturii din Targu-Mures, Turnul cu ceas din Sighisoara, Lacul Balea si Cascada Balea.

Traseul poate fi modificat dupa bunul plac si in functie de preferinte va puteti abate de la drum sa descoperiti si alte destinatii de vis din Romania.