Revelion 2018: Care este cel mai popular loc pentru petrecerea de Anul Nou?

Augustin Lazaroiu / Shutterstock.com

Acum ca s-a terminat cu goana dupa cadouri, incepe goana dupa tinuta de revelion. Cu sclipici sau fara, eleganta sau lejera, tinuta pentru este ultimul lucru de care ar trebui sa iti faci griji. Importanta este locatia! Si acum ca am ajuns la punctul culminant al acestei discutii e timpul sa dezbatem putin asupra optiunilor existente pe meleagurile mioritice.

Petrecerea de Revelion marcheaza una dintre cele mai importante nopti ale anului si cum acest eveniment important nu poate fi lasat asa, la voia intamplarii, el trebuie sarbatorit intr-o locatie de poveste, in care sa domneasca veselia si sa existe, bineinteles, cel putin un spectacol cu focuri de artificii.

Vestea buna este ca in Romania dispunem de o paleta larga de optiuni. Vestea proasta este ca cele mai multe unitati de cazare sunt rezervate cu luni bune inainte de marele eveniment, iar pentru cei care “se trezesc” ceva mai tarziu sa-si organizeze vacanta, gasirea unui loc de cazare este o adevarata aventura.

Asadar, daca esti dispus sa te aventurezi in cautarea unui loc de cazare, iata care sunt locurile cele mai populare pentru aceasta perioada:

Valea Prahovei

Pentru inceput, ne indreptam atentia catre una dintre cele mai populare zone din aceasta perioada: Valea Prahovei. Statiunile de pe Valea Prahovei sunt cu siguranta o optiune de luat in seama, mai ales daca te gandesti sa petreci seara de Revelion pe partie. Poiana Brasov, Sinaia sau Busteni sunt deja pregatite pentru a primi noul val de turisti si abia asteapta sa iti indreplineasca toate dorintele.

Maramures

O alta destinatie foarte populara in perioada Revelionului este Maramuresul. Aceasta zona linistita si plina de traditii spectaculoase este raiul turistilor romani si straini pasionati de cultura romaneasca. Daca iti doresti sa ai parte de o sarbatoare ca la carte – in ochii batranilor de la sate – vino in Maramures si descopera cele mai frumoase colinde, dansuri si bucate traditionale.

Bucuresti

Capitala se afla si ea printre alegerile de top ale romanilor. Focul spectaculos de artificii organizat in fiecare an, numeroasele concerte si atmosfera incendiara care se creaza in fiecare club bucurestean actioneaza ca un magnet pentru turistii aflati in cautarea distractiei.

Cluj Napoca

Ne indreptam privirea catre capitala Ardealului, Cluj Napoca. Desi in ultima vreme si-a castigat renumele de “capitala festivalurilor”, Clujul este mai mult de atat. Clujul freamata zilele astea de glasul colindatorilor si cantecelor a miilor de turisti veniti sa petreaca sarbatorilor de iarna in inima Transilvaniei si-si asteapta nerabdator ceilalti turisti care se pregatesc sa soseasca curand.

Delta Dunarii

O locatie usor neconventionala pentru acest eveniment, Delta Dunarii a inceput sa fie din ce in ce mai atractiva pentru turistii care cauta liniste in primele zile ale noului an. Inconjurati de natura si rasfatati cu mancaruri delicioase, oaspetii deltei se bucura de o experienta unica in lipsa miilor de turisti prezenti aici in alte perioade ale anului. Chiar daca numarul animalelor se reduce considerabil in sezonul rece, inca se pot gasi numeroase exemplare de pasari si alte vietuitoare pe care sa le admiri.

Daca inca nu ti-a facut planuri pentru Revelion si cel putin una dintre optiunile de mai sus ti-a suras, te invitam pe www.travelminit.ro, locul in care gasesti cele mai bune oferte pentru cazare.