Primavara 2017 – 5 destinatii de weekend aproape de casa

Fie ca vorbim despre vacanta de Paste, vacanta de 1 mai sau un simplu weekend pe care vrei sa il petreci aproape de casa cu cei dragi, posibilitatile de relaxare si distractie sunt nelimitate. In functie de zona in care locuiesti poti sa dai o fuga la munte, la mare, intr-un alt oras din apropiere sau chiar la vecinii maghiari sau bulgari. Iata care sunt cele 5 destinatii de weekend pe care echipa Travelminit ti le propune pentru primavara anului 2017.

1. Palatul Mogosoaia

Radu Bercan/Shutterstock.com

Situat foarte aproape de capitala tarii, Palatul Mogosoaia este locul ideal pentru o escapada de weekend. Cladirea istorica ce dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea este inconjurata de spatii verzi numai bune pentru un picnic sau pentru jocuri cu cei mici. Pe langa locurile special amenajate pentru copii, cei mici se pot aventura cu bicicletele, trotinetele sau rolele pe aleile din jurul parcului, iar cei mari se pot relaxa intr-o vizita pe lac sau la umbra unuia dintre copacii din zona.

2. Comuna Comana

Roberto Sorin/Shutterstock.com

Comana este o comuna ce se afla in judetul Giurgiu la numai 40 de kilometri de Bucuresti. Aici poti alege sa te reculegi pe un sezlog in gradina unei pensiuni din zona unde sa te bucuri de liniste si sa iti incarci bateriile, poti sa iti testezi abilitatile sportive si spirtul de aventura in Parcul Aventura deschis de dimineata pana la apus in fiecare zi, poti sa te plimbi cu bicicleta si sa descoperi frumusetile naturale din jur sau pur si simplu, poti sa te bucuri de aerul curat din zona.

3. Castelul Cantacuzino

David Ionut/Shutterstock.com

Daca locuiesti prin apropiere de Brasov si vrei sa vizitezi un loc interesant in weekendul ce vine, poti da o fuga pana la Castelul Cantacuzino. Situat in statiunea Busteni, cladirea foarte valoroasa din punct de vedere istoric, arhitectural si cultural a fost ridicata in anul 1911 de catre Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Castelul este inconjurat de gradini superbe strabatute de alei ce duc spre cascade si fantani arteziene. Frumusetea domeniului Cantacuzino este cunoscuta in randul turistilor romani, acesta fiind una dintre atractiile principale ale statiunii Busteni. Vrei sa faci o vizita castelului si sa ramai peste noapte in Busteni? Aici gasesti cele mai bune oferte pentru unitatile de cazare din zona.

4. Budapesta

Vacclav/Shutterstock.com

Pentru cei care locuiesc in vestul tarii, aproape de granita cu vecinii maghiari, o optiune excelenta pentru petrecerea unui weekend impreuna cu prietenii o reprezinta o vizita la Budapesta. Capitala Ungariei este un oras extraordinar de frumos si foarte bine pus din punct de vedere turistic. Daca esti in cautarea unei oaze de relaxare, trebuie sa stii ca denumirea de “capitala relaxarii” purtata de Budapesta nu este intamplatoare. Aici vei putea sa uiti de toate grijile intr-unul din cele peste 120 de complexe cu bai termale si totodata sa admiri cele mai cunoscute obiective turistice din zona.

In privinta bugetului nu trebuie sa iti faci prea multe griji deoarece Budapesta nu este deloc un oras scump. Daca decizi sa pleci la drum cu masina personala, iti recomandam sa gasesti un loc de cazare care sa includa si parcarea gratuita in incinta unitatii de cazare. De la pensiuni si hosteluri cu preturi pentru toate buzunarele, pana la hoteluri de lux, pe toate poti sa le gasesti pe Travelminit!

5. Delta Dunarii

Catalina Panait/Shutterstock.com

In sud estul tarii se afla una dintre cele mai mari comori naturale gazduite pe teritoriul tarii noastre. Cunoscuta atat in tara, cat si peste hotare, Delta Dunarii este un adevarat colt de rai unde poti incerca cele mai bune preparate traditionale pe baza de peste. Dupa cateva plimbari cu barca prin zona si fotografierea celui mai frumos apus, iti recomandam sa incerci neaparat o ciorba de peste sau o saramura de crap. Bucatarii din restaurantele, pensiunile si hotelurile din zona detin secretele celor mai delicioase preparate, care iti vor face toate simturile sa se trezeasca la viata.

Unitati de cazare in Delta Dunarii sau imprejurimi poti gasi pe urmatorul link!

Daca niciuna dintre optiunile de mai sus nu te-au convins sa iti faci bagajele si sa pleci intr-o noua aventura, poate ofertele zilei de pe Travelminit te vor face sa iti schimbi parerea. Aici le gasesti pe cele mai bune dintre ele!