Poiana Brasov, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Statiunea montana cu cea mai lunga partie de schi din tara, Poiana Brasov, este mereu in topul preferintelor pasionatilor de sporturi de iarna si doritorilor de o vacanta la munte completa, cu peisaje spectaculoase, activitati diverse si interesante si hoteluri cu servicii excelente.

In cea mai renumita statiune montana din Romania vei descoperi aerul de vacanta pe care cu totii il cautam, hoteluri si pensiuni pastrate intr-un stil arhitectural specific zonei, simple, dar cochete, fara sa iasa in evidenta prin tencuieli prea moderne si prea colorate, curatenie, parcari mari si o atmosfera foarte relaxata. Vizitand Poiana Brasov, vei intelege de ce unele locuri sunt faimoase tocmai pentru ca sunt grozave si ca Romania poate oricand sa se compare cu Austria, Franta si Elvetia atunci cand vine vorba de statiuni montante turistice, peisaje de iarna pitoresti si partii de schi!

Cum sa iti petreci timpul intr-un sejur in Poiana Brasov:

Schiaza! Daca esti pasionat de sporturile albe, trebuie sa testezi macar o parte din cele 12 partii de schi/snowboard amenajate in statiune, pe Masivul Postavaru. Practicabile timp de 5 luni pe an si potrivite atat pentru schiorii experimentati cat si pentru cei care isi pun pentru prima data claparii in picioare, partiile din Poiana Brasov te vor face sa simti din nou bucuria iernilor pe care o traiam in copilarie. Cele mai bune partii pentru incepatori sunt Bradul si Stadion, prima fiind, de altfel, cea mai bine dotata partie din intreaga statiune, avand nocturna si tunuri de zapada. Pentru schiorii cu experienta, cea mai buna partie este Lupul, aceasta avand o lungime de 2605 metri, cu o diferenta de nivel de 728 metri.

Practica echitatia! Ti-ai dorit vreodata sa calaresti un cal? La Poiana Brasov ai aceasta ocazie! Aici se gaseste un centru de echitatie care ofera doritorilor atat cursuri de calarie cat si plimbari cu calul prin natura sau plimbari cu sania sau trasura trase de cai. Centrul de Echitatie se gaseste in partea de nord a statiunii, langa Cabana Junilor.

Viziteaza Brasovul! La doar cativa kilometri de Poiana Brasov se gaseste Brasov, unul dintre cele mai frumoase orase de la noi din tara. Ia la pas Centrul Vechi al orasului si treci prin Strada Sforii (cea mai ingusta strada din Europa), viziteaza Piata Sfatului, Biserica Neagra, Bastionul Tesatorilor, Turnul Alb, Turnul Negru si Muzeul Primei Scoli Romanesti. Apoi, urca cu telecabina pana in varful Muntelui Tampa pentru a admira superbul oras de sus.

Mergi la Castelul Bran! La doar 25 de minute de Poiana Brasov se gaseste unul dintre cele mai populare castele medievale din Romania, Castelul Bran. Considerat a fi castelul lui Dracula, Bran a fost construit in secolul al XIII-lea de catre cavalerii teutoni. Incaperile castelului gazduiesc costumul popular al Reginei Maria, arme si armuri din epoca medievala, piese de mobilier si o coroana regala. Pe acelasi domeniu pe care este construit castelul poti vizita, de asemenea, Casa Principesei Elena, Casa de Ceai, Casa Administratorului si parcul regal.

Viziteaza Cetatea Rasnov! Conducand pe E574 timp de 11 minute, vei zari in varful unui deal calcaros o cetate spectaculoasa, Cetatea Rasnov. Este una dintre cel mai bine conservate fortificatii medievale din Transilvania si ascunde in interiorul zidurilor sale o multime de legende si lucruri fascinante! Cu siguranta, merita vizitata!

Cazare in Poiana Brasov:


Fiind una dintre cele mai populare statiuni turistice din tara, Poiana Brasov sta foarte bine la capitolul hoteluri, pensiuni si case de oaspeti. Acestea pot fi gasite accesand link-ul urmator: http://bit.ly/2PS7tmZ