Piata Sfatului din Brasov – o poarta deschisa catre trecut

mastapiece/Shutterstock.com

Brasov este una dintre cele mai populare destinatii din Romania. Datorita spiritului unic si arhitecturii deosebite, orasul din centrul tarii reuseste sa atraga in fiecare sezon mii de turisti veniti atat de pe meleagurile romanesti, cat si din afara granitelor tarii.

Cu numeroase obiective turistice si legende tesute pe langa acestea, Brasov se bucura de popularitate in randul tuturor tipurilor de turisti. Fie ca vorbim de aventurieri aflati in cautarea contelui Dracula, pasionati de istorie si arhitectura care vor sa se simta macar pentru cateva zile precum cavalerii si domnitele din Evul Mediu sau de exploratori “de meserie”, cu totii trec macar o data in viata prin Brasov. Farmecul aparte si frumusetea iesita din comun a stradutelor, bisericilor si pietelor din Brasov te vor face si pe tine sa te indragostesti iremediabil.

Piata Sfatului – punctul 0 al Brasovului

Pentru multi dintre cei care ajung in Brasov, aventura incepe din Piata Sfatului. Acest obiectiv turistic era in trecut locul in care se organizau targuri la care participau negustori din toate regiunile apropiate. De o importanta deosebita in perioada Evului Mediu, Piata Sfatului din Brasov este si astazi imprejmuita de zidurile cetatii ce au existat odinioara. De jur imprejur, cladirile impunatoare ce au influente germanice in arhitectura, pazesc astazi locul si ii dau o culoare autentica.

De-a lungul secolelor infatisarea acestui loc s-a schimbat, iar cladirile din jur si-au gasit diverse intrebuintari. Frumoasele arcade ce le impodobesc au fost martore mai multor evenimente istorice, culturale si sociale importante si de-ar putea ne-ar povesti atatea. Printre altele, acestea au urmarit judecatele vrajitoarelor care se petreceau pe vremuri in vazul tuturor, decapitarea lui Stefan Stener, seful breslei cizmarilor care s-a opus intrarii austriecilor in oras si multe altele de care nici istoricii nu-si mai amintesc astazi.

Brasov – Obiective turistice

Datorita importantei istorice pe care acest loc o are si a amplasarii centrale, Piata Sfatului este punctul 0 al oricarui circuit turistic din Brasov. Daca esti pentru prima data in oras si ai ajuns in piata, insa nu stii incotro s-o apuci, iata ce poti sa vizitezi:

  • Biserica Neagra este cea mai mare biserica din Romania si reprezinta biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane din Brasov. Din pricina unui incendiu care a avut loc in anul 1689, zidurile bisericii s-au innegrit si astfel biserica luterana si-a primit numele de “biserica neagra”, titlu acceptat abia in secolul al XIX-lea.
  • Bastionul Fierarilor, situat in nord-vestul cetatii Brasov, este unul dintre locurile faine pe care turistii nu prea ajung sa le viziteze in Brasov. Constructia initiala ridicata in secolul al XVI-lea a suferit numeroase modificari pana la forma pe care o are astazi, insa acest lucru nu face decat sa sporeasca valoarea istorica si culturala a acestui loc.
  • Strada Sforii este cea mai faimoasa strada din Brasov si una dintre cele mai inguste strazi din Europa. Cu o latime cuprinsa intre 1,11 metri si 1,35 metri, Strada Sforii s-a facut remarcata inca de la constructia ei. Initial, scopul acesteia a fost de a servi drept coridor pentru pompieri, insa astazi nu mai are aceasta utilitate.

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Brasov, aici!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 6-7 septembrie 2017 si sunt valabile astazi, 17 august 2017.