Petrece timpul liber altfel: descopera Escape Room!

escape room

Pentru ca vremea de afara te imbie mai degraba la petreceri de interior, cu ceai cald si vin fiert, decat la drumetii montane, iti vom sugera un mod mai inedit de a-ti petrece timpul liber impreuna cu prietenii.
De exemplu, sa evadati impreuna, pentru maxim o ora, intr-o lume virtuala. Nu aducem in discutie aici jocurile pe computer, platformele Wii sau Play Station, ci acele jocuri inspirate din lumea virtuala, care au creat conceptul „escape room”.

In Capitala, conceptul a prins foarte bine, iar acest tip de distractie a devenit printre preferatele bucurestenilor. Cum era de asteptat, numarul locatiilor de acest gen a inceput sa creasca, asa incat astazi va oferim cateva informatii utile despre trei dintre ele.

Regulile jocului Escape Room

Probabil ca ai vazut „Prison Break” si ti-ai dorit sa traiesti o experienta de genul acela. Acum ai ocazia sa o faci, pentru ca, desi tematicile sunt diferite – ideea centrala a acestui joc este una singura: vei fi incuiat la propriu intr-o camera tematica (impreuna cu unul sau mai multi prieteni, maxim 5) si, pe baza unor indicii pe care le vei primi de la organizatori si a elementelor din camera, va trebui sa „evadezi”. Totul e sa reusesti sa faci asta in maxim o ora, iar pentru asta trebuie sa-ti folosesti spiritul de observatie, imaginatia si logica. Fii atent la firul povestii, pentru ca orice amanunt conteaza!

Ideea este sa socializezi si sa comunici, asa ca nu te baza doar pe flerul propriu, ci pastreaza legatura in permanenta cu „colegii tai de suferinta”.

Cryptex

Locatie: Povestile celor de la Cryptex se desfasoara intr-o casa veche a Bucurestiului de altadata, de pe strada Occidentului. Acolo vei descoperi patru camere cu patru tematici: Anonymous, Casa conspirativa, Catacombele templierilor si Arhivele Vaticanului. In plus, exista si varianta Escape the mansion, care presupune nu doar evadarea din toate cele patru camere, ci din intreaga casa.

In Anonymous, faci parte din grupul de prieteni ai hacker-ului R.Crypter, pasionat de criptologie si membru al organizatiei Anonymous. Tu trebuie sa gasesti secventa de cod ascunsa de hacker ca sa nu ajunga pe mana autoritatilor.

In Casa conspirativa vei pasi pe urmele profesorului J.Lockwood, disparut in mod surprinzator. Va trebui sa il gasesti si vei avea la dispozitie suficiente indicii pentru asta; tu trebuie doar sa le pui cap la cap si sa vezi cum sunt corelate. Cei doi prieteni, R.Crypter si J.Lockwood au descoperit misterele Vaticanului si au ajuns in Catacombele templielor, unde trebuie sa descopere comoara ascunsa de cavalerii templieri. Tu trebuie sa-i ajuti si nu ai la dispozitie decat indiciile lasate de cei doi inainte sa fie capturati si 60 de minute.

In Arhivele Vaticanului va trebui sa elucidezi niste secrete bine pastrate, in ciuda faptului ca vei fi nevoit sa depasesti cateva bariere culturale si tehnologice (lasere si senzori de zgomot).

Tarife: Luni-Joi: 55 lei/persoana (grup de 2 persoane) si 45 lei/persoana (grup de 3-5 persoane) intre orele 17:30-22:00. Intre 10:00-17:30 se aplica o reducere de 5 lei/persoana. Vineri-Sambata: se aplica acelasi tarif intre orele 10:00-23:30.
Pentru varianta Escape the mansion, tarifele sunt de 100 lei/persoana (grup de 10-20 persoane) si 80 lei/persoana (grup de 21-35 persoane).

Locked In

Locatie: La Locked In, undeva in centrul Capitalei, traiesti in timp real! Cele doua camere escape room au fost amenajate astfel incat sa intri foarte repede in pielea personalului si sa simti suspansul la fel ca in viata reala. Totul in jur pare misterios, chiar de la primii pasi facuti in cladire.

La Locked In ai de ales intre doua jocuri, pentru fiecare tematica fiind amenajata cate o camera diferita: Celula 37 si Dracula’s Secret.

In prima varianta, vei trai experienta unui condamnat pe nedrept, ajuns intr-o inchisoare de maxima securitate. Cu catusele la maini, vei incerca sa evadezi cat mai repede; vei beneficia insa de planul minutios pus la punct de catre prizonierul care a locuit inaintea ta in Celula 37. Vei fi precum Contele de Monte Cristo, dar cu ceva mai multa adrenalina.

In a doua varianta de jos, vei incerca sa afli unde se ascunde contele Dracula, despre care se spune ca a disparut la sfarsitul secolului XV si ca ar trai intr-o casa veche din centrul Bucurestiului. Vei incerca sa gasesti aceasta casa, desi se spune ca toti cei care au incercat, au disparut la randul lor. O gasesti si intri, desi locul este foarte misterios si infricosator. Numai ca usa se inchide in spatele tau si trebuie sa gasesti o cale sa iesi de acolo. Si nu ai decat o ora la dispozitie!

Tarife: Luni-Vineri: 35 lei/persoana (10:00-17:00) si 45 lei/persoana (17:00-22:00); pentru elevi si studenti, tarifele sunt de 25 de lei, respectiv 35 lei/persoana. Sambata-Duminica: 45 lei/persoana; pentru elevi si studenti, tariful este de 35 de lei/persoana.

Trapped

Locatie: Tot intr-o casa veche din Bucuresti, care aminteste de perioada interbelica, exista Trapped, locatia care te asteapta cu 4 camere tematice: The Elements, Don Vito, The Bunker si The Black Pearl.

In The Elements intri intr-o camera complet alba, plina de coduri si simboluri ce ti se par indescifrabile initial. Un prim indiciu: totul e legat de stiinta, asa ca toate informatiile de care ai nevoie se leaga si sunt in acea camera. Ca sa evadezi, trebuie doar sa cauti logica si elementele-cheie.

La Don Vito vei trai sentimentul anilor ’30, cand faceai parte dintr-o brigada newyorkeza de combatere a crimei organizate. Cazul de care trebuie sa te ocupi este Vito Genovese. Odata intrat in camera, usa se inchide in spatele tau, telefonul suna si o voce iti spune ca nu ai timp sa scapi. Va trebui sa o faci insa, in maxim 60 de minute.

The Bunker te poarta in viitor, mai exact in anul 2074, cand 90% din populatia planetei va fi murit datorita poluarii, ploilor acide si a radiatiilor solare. Exista supravietuitori, dar sunt blocati in buncare, iar in buncarul nr. 77 din Slovenia are loc o intamplare ce poate schimba totul. Reusesti sa ghicesti cum?

Pe corabia The Black Pearl te vei simti ca un pirat adevarat, cu tot ce inseamna acea lume. Va trebui sa-l ajuti pe Capitanul Jack Sparrow sa scape de blestemul lui Davy Jones, iar pentru asta va trebui sa gasesti Cufarul lui Davy Jones. Traieste aventura pe Marea Caraibelor!

Tarif: 65 lei/persoana (2 persoane in camera), 55 lei/persoana (3 persoane), 45 lei/persoana (4 persoane), 40 lei/persoana (5 persoane). Intre 10:00-16:00, de luni pana vineri, primesti o reducere de 10 lei/persoana la tariful normal.