Pentru pasionatii de spectacole: 4 teatre din Romania pe care trebuie sa le vizitezi

Foto: FrimuFilms / Shutterstock.com

Intr-o lume digitala, unde informatia se propaga cu repeziciune, iar modalitatile vizuale de distractie si recreere se inmultesc peste noapte, industria teatrului se lupta cu toate armele pentru a mentine vie pasiunea spectatorilor.

Iata 4 teatre din Romania pe care trebuie sa le incluzi in lista obiectivelor must-see, fie datorita arhitecturii cladirilor, a istoriilor care le invaluie si spectacolelor pe care le gazduieste:

  1. Teatrul National “Vasile Alecsandri”, Iasi

In 2015, BBC a inclus Teatrul National din Iasi in topul celor mai frumoase teatre ale lumii, acesta ocupand locul al doilea. Concurand cu cele mai populare institutii de profil din lume, Teatrul din Iasi s-a remarcat prin maestria arhitecturala si prin monumentele valoroase de arta pe care le adaposteste.

De asemenea, istoria sa se contureaza pe margine unor personalitati marcante ale vremii, fiind infiintat sub conducerea lui Vasile Alecsandri, Costache Negruzzi si Mihail Kogalniceanu. Actuala cladire a prins forma intre 1894-1896 si gazduieste obiecte de arta, precum: Cortina pictata mesterul vienez M. Lenz, Cortina de fier si Plafonul, pictate de Al. Gotz si Candelabrul din cristal de Venetia.

Oricand ajungeti in Iasi, profitati de ocazie si delectati-va la o piesa de teatru, ori pur si simplu admirati-i grandoarea arhitecturala!

Adresa: Strada Agatha Barsescu nr. 18

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2GMRVZi

  1. Teatrul National “Lucian Blaga”, Cluj

Clujul detine, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase teatre ale tarii, acesta reprezentand  cea mai moderna cladire de teatru din Ardeal. Fatada si structura cladirii sunt perfect simetrice, combinand elemente decorative, de inspiratie renascentista, baroca si secession. Pe langa numeroasele spectacole, Teatrul din Cluj gazduieste diferite evenimente culturale si artistice, precum spectacole de dans, concerte si momente de stand-up comedy, adresandu-se atat publicului tanar, cat si seniorilor.

Adresa: P-ta Stefan cel Mare nr. 2-4

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2tEhpq8

  1. Teatrul Odeon, Bucuresti

Teatrul Odeon din Bucuresti este unul dintre cele mai apreciate, atat datorita calitatii spectacolelor, cat si a elegantei salilor si a decorurilor. Beneficiaza de o pozitionare aparte, in sufletul Capitalei. Detine singura sala de spectacol din Europa, care beneficiaza de un tavan glisant, respectiv Sala Majestic.

O alta trasatura specifica a acestuia o reprezinta diversitatea spectacolelor pe care le gazduieste, exploatand atat repertoriul clasic, contemporan, cat si national si international. De asemenea, reprezinta un loc de intalnire a diferitelor forme de arta, punand accent pe cea a dansului. Teatrul Odeon si distributia acestuia au primit, in ultima perioada, numeroase distinctii la festivalurile din tara, precum si din strainatate.

Adresa: Calea Victoriei nr. 40-42

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2CO1rcs

  1. Teatrul National “Mihai Eminescu”, Timisoara

Teatrul National din Timisoara ocupa un rol important in viata culturala locala, impresionand prin arhitectura si dimensiunile sale. Construit intre 1872-1875, imprumuta din stilul Renasterii italiene, si se alatura celorlalte 48 de teatre din Europa, proiectate de catre arhitectii austrieci Helmer si Fellneri. Teatrul beneficiaza de multiple sali si spatii de desfasurare, in incinta organizandu-se si numeroase festivaluri, precum: Festivalul Dramaturgiei Romanesti, Festivalul Fest, precum si cursuri de teatru pentru amatori.

Oricand vii in Timisoara, mergi si descopera aceasta bijuterie arhitectonica, bucurandu-te de maestria artistilor care pun in scena cele mai fascinante povesti!

Adresa: Strada Marasesti nr. 2

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FMZgeG