Mergi intr-un city-break cu trenul: informatii utile

City-break cu trenulEste un lucru aproape stiut ca pe la mijlocul lunii ianuarie incepe sezonul ofertelor de vacanta la un pret mai putin piperat. Si cum romanilor le place sa calatoreasca, profita de orice ocazie pentru a se bucura de (inca) o mini-vacanta. Ne referim aici la cele 3-4 zile in care vrei sa evadezi din rutina, sa te urci in masina sau in tren si sa pornesti spre un oras necunoscut. Sau mai putin cunoscut.

Sa luam in calcul cateva variante romanesti de city-break pe care le-ai putea face iarna aceasta (un concept care prinde tot mai mult pe piata romaneasca). Travelminit iti ofera cateva informatii importante care te vor ajuta sa-ti calculezi (ca timp si buget) un astfel de city-break in care sa calatoresti cu trenul.

City-break la Brasov

Sa presupunem ca esti un student sau un tanar din Bucuresti care isi doreste sa plece intr-un city-break la Brasov. Ce anume te-ar interesa in primul rand? Bineinteles, ai vrea sa stii cu ce trenuri ai putea ajunge in orasul de la poalele Tampei, mai ales ca in ultima vreme au aparut si cateva oferte de trenuri private.

Oferta companiei CFR Calatori este generoasa si vine cu 14 curse in intervalul orar 07:00 – 24:00, asa ca ai de unde alege.

– De exemplu, ai un tren la ora 07:00 care pleaca din Bucuresti-Nord (IR 1631) si ajunge in Brasov la 09:37. Poti sa iti iei si bicicleta cu tine, daca optezi pentru aceasta cursa. Un bilet dus te va costa 64,05 lei la clasa I si 34,3 lei la clasa a II-a. Tine minte insa ca pentru aceasta cursa trebuie sa-ti faci rezervare.

– Daca te hotarasti brusc sa pleci la Brasov si, deci, nu ai timp pentru rezervare, alege cursa de la ora 14:15 din Bucuresti-Nord (R-3005), care ajunge la Brasov la 17:51. Un bilet la aceasta cursa te va costa 33,95 lei la clasa I si 21,8 lei la clasa a II-a.

Regiotrans are doar 4 oferte de transport pe aceasta ruta, in intervalul orar 08:00 – 21:00.

– Primul tren pleaca din Bucuresti la 08:50 – 14031(2016) – si ajunge in Brasov la 12:23. Chiar daca faci ceva mai mult decat de obicei, conditiile de calatorie sunt mai bune, iar pretul deloc de neglijat: 24,20 lei la clasa a II-a (fara loc). Daca nu te lasa inima sa pleci fara bicicleta, atunci trebuie sa stii ca vei plati o taxa in plus, iar biletul va ajunge in final sa coste 29 de lei. Chiar si asa, tariful este mult mai mic decat cla CFR Calatori.

– Ultima cursa Regiotrans pleaca la 21:07 – 14037(2016) – si ajunge la Brasov la 00:25.

Cat despre ofertele de cazare din Brasov, Travelminit iti pune la dispozitie o multime de variante din care sa alegi in functie de bugetul alocat. Important este sa reusesti sa-ti “rupi” cateva zile libere si sa vizitezi acest frumos oras transilvan. Iti oferim si un ghid de oras, precum si cateva sugestii despre ce poti sa faci o zi in Brasov.

Citi-break la Timisoara

Esti din Cluj si vrei sa te plimbi cateva zile prin Timisoara? Daca nu ai (inca) masina personala, nu trebuie sa-ti faci griji; exista destule variante de calatorie cu trenul si pe aceasta ruta. Nu exista inca nicio cursa privata care sa circule pe aceasta ruta.

CFR Calatori vine cu 7 curse pe aceasta ruta, dintre care una este directa.

– Este vorba despre cursa IR 1833 care pleaca din Cluj-Napoca la ora 15:49 si ajunge in Timisoara la 22:11 – in total vei face 6 ore si 22 minute. Cursa are numai vagoane de clasa a II-a, iar biletul te va costa 66,2 lei. In plus, rezervarea este obligatorie si nu iti vei putea transporta si bicicleta.

– Pentru cei care doresc sa plece si cu bicicleta, exista o singura cursa “cu legatura”, cea care trece prin Teius: vei pleca din Cluj-Napoca la ora 16:02 (cursa IR 1736), vei ajunge in Teius la 17:50, dupa care din Teius va trebui sa iei cursa IR 12819 de la 18:18, cu care vei ajunge in Timisoara la 23:35. Rezervarile sunt obligatorii la aceasta cursa, iar biletul de tren te va costa in total 122,05 lei la vagonul de clasa I si 82,95 lei la vagonul de clasa a II-a.

Si pentru aceasta zona ti-am pregatit cateva sugestii cu ce ai putea face 3 zile in Timisoara si, bineinteles, un material cu 5 retete delicioase din Banat. ca sa stii ce sa-i ceri chelnerului in restaurant atunci cand te va lovi foamea. Pentru cazare in Timisoara, Travelminit iti ofera o multime de variante.