Locuri fascinante din apropierea Clujului care merita vizitate

Sursa foto: Mihai-Bogdan Lazar/Shutterstock.com

In timp ce Clujul a devenit, in ultimii ani, una dintre cele mai atractive destinatii din Romania datorita dezvoltarii economice masive si festivalurilor de muzica Untold si Electric Castle, imprejurimile sale gazduiesc o sumedenie de locuri fascinante, care ar incanta orice pasionat de natura, istorie si arta.

Sigur, orasul Cluj-Napoca este un loc in care, cu siguranta, nu ai cum sa te plictisesti, prin urmare nu ar fi rau sa petreci cel putin 2 zile explorandu-l, dar in jurul sau vei descoperi locuri diverse, peisaje deluroase pitoresti, chei spectaculoase si o salina ce pare a fi desprinsa din filmele SF.

Iata, asadar, ce locuri sa vizitezi in imprejurimile Clujului:

Laguna Albastra. Nu la fel de uimitoare precum mai celebra laguna din Islanda, Laguna Albastra de pe plaiurile mioritice este totusi extrem de frumoasa prin albastrul sau limpede si intens ce pare a fi o oglindire a cerului. Situat la circa 30 de kilometri de Cluj-Napoca, lacul nu este amenajat, insa tocmai in aceasta frumusete salbatica sta tot farmecul sau.

Salina Turda. Probabil cel mai faimos obiectiv turistic din judetul Cluj, Salina Turda a avut parte, in anul 2018, de peste 600 000 de vizitatori, 35% dintre ei venind din afara granitelor tarii. Iesind in evidenta cu un design spectaculos, aceasta salina este vazuta ca o oaza de relaxare de catre vizitatori, carora le ofera atat tratamente balneare cat si locuri in care sa se plimbe cu barca, sa joace bowling, sa se dea in Roata Mare, un carusel uluitor, si desigur sa viziteze minele de sare.

Castelul Banffy din Bontida. Devenit cu adevarat faimos incepand cu 2013, primul an in care s-a organizat indragitul festival de muzica electronica Electric Castle, Castelul Banffy din satul Bontida dateaza din 1437. Castelul a apartinut familiei nobiliare Banffy de origine maghiara, o familie foarte bogata, care a detinut mai multe castele din tinutul Transilvaniei. Pana in anul 1890, acesta avea sa treaca prin mai multe modificari importante. Initial, arhitectura sa era realizata in stil renascentist. In prezent, insa, castelul are o arhitectura cu elemente pregnante baroce si romantice.

Cheile Turzii. Iubitorii de natura vor descoperi in zona Turda unele dintre cele mai spectaculoase chei pe care le are tara noastra, Cheile Turzii. Luand nastere in urma erodarii calcarului jurasic, cheile sunt strabatute de paraul Hasdate, avand o lungime de 1270 de metri si inaltimi ce ajung pana la 200 de metri. Deoarece este una dintre cele mai importante rezervatii naturale din regiune, Cheile Turzii au fost incluse pe lista Patrimoniului UNESCO, impresionand prin numarul lor mare de pesteri (peste 60) si prin fauna lor bogata, in care gasim, printre altele, caprioare, mistreti, jderi, vulpi, nevastuici si iepuri.

Lacul Tarnita. Pitorescul lac de acumulare intins pe o lungime de 8 kilometri undeva in Muntii Apuseni, la circa 20 de kilometri distanta de Cluj-Napoca, este considerat unul dintre cele mai bune locuri de refugiu in natura din judetul Cluj. Cu o priveliste incantatoare, lacul te invita sa petreci o noapte sub cerul instelat pe malurile sale, avand cabane in jur ce pot fi inchiriate. Iar daca la un moment dat simti ca te plictisesti, poti inchiria o barca pentru o explorare indeaproape a lacului sau poti intinde o undita, bucurandu-te de o partida de pescuit.

Judetul Cluj este, cu siguranta, mult mai ofertant decat atat. Dar pentru a-l vizita mai bine, vei avea nevoie de cateva zile. Pentru asta, noi te ajutam sa gasesti cele mai bune locuri de cazare, accesand acest link!

In plus, daca ai chef de o aventura cu gasca ta, Brent.ro iti pune la dispozitie dube, microbuze sau minivan-uri sa te deplasezi mai usor catre destinatiile propuse de noi. Brent este o firma locala care ofera servicii perfecte pentru vacante si pentru calatoritul in grup, inchiriind atat dube sau microbuze, cat si diferite accesorii pentru acestea.