Locuri de unde putem vedea Bucurestiul de la inaltime

Restaurant italian Silk Panoramic - Hotel Z Piata Universitatii Bucuresti

De fiecare data cand ajungi intr-un oras din strainatate, pleci cu o mica lista de lucruri incluse in categoria “to do”. Unul dintre ele este (suntem siguri de asta) sa faci cel putin o fotografie “de sus” a orasului pe care-l vizitezi. La Londra te asteapta London Eye pentru asta, la Paris – Turnul Eiffel, la New York – Empire State Building, la Bruxelles te cocoti in Atomium, si asa mai departe. Dar la Bucuresti? Te-ai intrebat care sunt acele locuri din Bucuresti de unde se poate vedea orasul de la inaltime? Sa ne gandim impreuna.

Restaurantul Embasy 18

Bucurestiul poate fi exceptional, daca il vezi de la etajul 18 al unuia dintre “gemenii” orasului, ceea ce inseamna o inaltime de aproximativ 75 de metri deasupra solului. In corpul sudic al ansamblului City Gate din Piata Presei Libere este restaurantul Embasy 18, de pe terasa caruia poti face fotografii spectaculoase atat ziua, cat si noaptea. Privelistea care ti se intinde in fata ochilor se intinde mult mai departe de Parcul Herastrau; cuprinde Casa Poporului, Euro Tower (din Barbu Vacarescu) si Bucharest Tower Center; toate cladirile, vazute dintr-un unghi inedit. De sus, pana si forfota specifica unei capitale europene ti se pare mult mai frumoasa si chiar interesanta. Altceva este, bineinteles, atunci cand o privesti, captiv, din mijlocul unei coloane de masini intinsa pe cativa kilometri, pe una dintre arterele principale ale Bucurestiului.
Adresa: Piata Presei Libere nr. 3-5, City Gate, etaj 18

Observatorul Parcului Natural Vacaresti

Sa vezi cladirile bucurestene de la o inaltime de cativa zeci de metri a devenit ceva obisnuit in cultura Capitalei. De curand insa, poate fi admirata in toata splendoarea sa Delta Bucurestiului, ecosistemul dezvoltat in ultimii ani in zona Vacaresti, in locul care avea sa fie construit un lac de acumulare – asa arata, cel putin, in proiectele pe hartie ale arhitectilor bucuresteni din perioada comunista. Cum lucrarile au tot intarziat sa apara, natura si-a facut “de cap” si a creat o minunatie de delta naturala. Frumos este insa faptul ca Parcul Natural Vacaresti are si Observator. Acesta se afla la etajul 17 (60 de metri deasupra solului) al Turnului 4 din complexul imobiliar Asmita Gardens. Observatorul nu percepe nicio taxa, insa poate fi vizitat pe baza de programare. Vei avea la dispozitie binocluri, luneta, determinatoare ornitologice si multe materiale de informare. Din noul observator, ai ocazia sa vezi una din fetele necunoscute ale Bucurestiului. Si poate cea mai noua.
Adresa: Splaiul Unirii nr. 168
Programari: office@salvatidelta.ro

Restaurantul LaTeral

Un alt loc fermecator de unde poti vedea Bucurestiul de la inaltime este restaurantul LaTeral, amenajat la etajul 8 al unui bloc din centrul Capitalei, pe Splaiul Unirii, undeva intre Piata Unirii si Biblioteca Nationala. De pe terasa restaurantului poti admira intreaga zona: Centrul Civic, bulevardul Unirii, ceva din cladirea CEC, pasajul Basarab, hotelul Intercontinental si, bineinteles, Dambovita. Localul se afla la o inaltime rezonabila, dar panorama pe care o ofera este surprinzator de frumoasa.
Adresa: Splaiul Unirii nr.6, bloc B3A, etaj 8

Restaurantul Silk Panoramic

Poti sa fii la inaltime in inima Bucurestiului, iar pentru asta ai doua variante: Hotelul Intercontinental (care a fost timp de aproape 35 de ani cel mai inalt hotel din Capitala) si Restaurantul Silk Panoramic, amplasat la etajul 9 al Hotelului Z Boutique, in spatele Muzeului de Istorie. Zona Universitatii, kilometrul 0 al Bucurestiului, se vede in toata splendoarea sa din ambele locatii, iar privelistea iti taie rasuflarea.
Adresa: Strada Ion Nistor nr. 4, etaj 9

Terasa Astrodom

Putem spune despre terasa amenajata pe acoperisul hotelului Domenii Plaza ca este un paradis romantic. Care ofera o priveliste incantatoare atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Poti sta linistit ore intregi pe scaunele dantelate ale terasei si sa admiri vilele cu aer interbelic care amintesc de vremurile in care Bucurestiul era considerat Micul Paris, Arcul de Triumf, frumoasa Manastire Casin, Piata Charles de Gaulle si bineinteles, verdeata sau frunzele ruginii ale copacilor, care completeaza tabloul perfect. In timpul iernii, terasa este acoperita cu o folie transparenta, si incalzita, astfel ca o excursie “deasupra” Bucurestiului poate fi o excelenta varianta de petrecere a catorva ore libere in vacanta de iarna.
Adresa: Strada Alexandru Constantinescu nr. 33

Daca intre timp ai mai descoperit si alte locuri din care se poate vedea Bucurestiul la inaltime, te asteptam sa ne povestesti. Cazare gasesti aici!