Litoralul romanesc – top 5 cele mai bune plaje

Plaja din Mamaia, foto Daniel Caluian

Daniel Caluian / Shutterstock.com

Cum suntem in plina vara si statiunile de pe litoralul romanesc ocupa un binemeritat loc pe lista optiunilor noastre de vacanta, va propunem in cele ce urmeaza un top al celor mai bune 5 plaje de la Marea Neagra. Clasamentul a fost realizat recent de reprezentantii Ministerului Sanatatii, care au luat in calcul calitatea managementului si a apei marii in sezoanele estivale din perioada 2012-2015.

Altfel spus, iata care sunt cele mai bune 5 plaje de pe litoral, in functie de cat de curata este apa marii in zona respectiva si cat de bine sunt administrate plajele.

1. Plaja Navodari din zona campingului Marina Surf

Plaja privata a complexului Marina Surf este, potrivit acestui clasament, locul ideal pentru petrecerea unei vacante reusite impreuna cu familia si copiii. Lata ca dimensiuni si foarte curata, plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele de soare cu acoperis de stuf, care dau ambianta perfecta de vacanta. In aceasta zona se pot practica diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing si plimbari cu skijetul. De asemenea, exista zona de promenada, terase si restaurante.

2. Plaja Navodari Popas III Mamaia

Plaja foarte larga, cu nisip fin, este situata intr-o zona linistita din nordul statiunii Mamaia. Apa este foarte curata, iar plaja este amenajata cu sezlonguri si umbrele de soare. Plaja nu este aglomerata, iar intrarea in mare este foarte lina.

3. Plaja Navodari Camping Pescaresc

Plaja amplasata in fata Campingului Pescaresc din Navodari (unde exista oferte de cazare in casute, bungalouri, corturi si rulote) este considerata a treia cea mai buna plaja de pe litoralul romanesc.

4. Plaja Mamaia, Zona Tabara Turist

Perfecta pentru familiile cu copii mici, plaja din Mamaia, zona Turist, te asteapta sa-ti afunzi talpile in nisipul fin si sa te racoresti in apa curata a marii.

5. Plaja Mamaia, Zona Enigma

Aflata in imediata apropiere a zonei Tabara Turist, plaja din zona Enigma este a cincea cea mai buna plaja de pe litoralul romanesc al Marii Negre. Curata si suficient de lata incat sa nu fii nevoit sa ocolesti prea multe persoane ca sa te poti scalda in apa marii, plaja isi merita locul cuvenit.

Sa nu credeti ca cele mai bune plaje de pe litoral se afla doar in statiunile Navodari si Mamaia. Exista plaje clasificate de reprezentantii Ministerului Sanatatii ca fiind “excelente” si in Olimp (in zonele Protocol si Piscina Oltenia), Neptun, Cap Aurora (zona hotelului Onix), Venus (in fata Perlei Venusului si a hotelului Silva) si Saturn (zona Adras).

Cauti cazare in Romania? Iata doua sugestii de locatii de pe litoral:

Pensiunea Arconi*** din Navodari
Deschisa in anul 2001, pensiunea Arconi este amplasata in centrul orasului Navodari, chiar langa primarie si la aproximativ 1,5km de plaja Mamaia-Nord. Complexul turistic pune la dispozitia oaspetilor 3 camere duble, 3 camere triple si 2 apartamente, toate de 3*, dotate cu grup sanitar propriu cu cadita de dus, TV LCD si programe prin cablu, aer conditionat, internet WiFi gratuit. In incinta exista un restaurant cu terasa in aer liber, care dispune si de un ecran video-proiector. De asemenea, pensiunea ofera si o sala de conferinte pentru mese protocolare intr-un cadru restrans.
Tarif: 120 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun) valabil pentru 24 – 25 august 2016

Hotel Hawaii**** din Mamaia
Hotelul este unic in statiunea Mamaia datorita faptului ca toate cele 25 de apartamente si 5 camere duble au vedere frontala spre Marea Neagra. Pozitia privilegiata este inca un atu al locatiei – fiind foarte aproape de zona de nord a statiunii Mamaia, unde se afla majoritatea cluburilor, plajelor exclusiviste si zonele de distractie.

Apartamentele sunt alcatuite din living si dormitor, prevazute cu sistem de acces control in camera pe baza de cartele magnetice, acces la High Speed Internet wireless gratuit in camera, TV LED in dormitor si living, climatizare, minibar, seif, baie proprie cu cabina de dus, uscator de par, 2 telefoane in camera si in baie cu acces international, canapea extensibila in living, balcoane cu vedere frontala la mare.

Camerele duble au acces la High Speed Internet wireless gratuit in camera, TV LED in dormitor si living, climatizare, minibar, seif, grup sanitar cu cabina de dus, uscator de par, 2 telefoane in camera si in baie cu acces international, balcoane cu vedere frontala la mare.

La parterul hotelului, langa aleea de promenada pe malul marii se afla restaurantul Fabaria, cu meniu international. Locatia dispune de parcare proprie cu acces controlat prin bariera, aceasta fiind gratuita in limita locurilor disponibile.
Tarif: 815 lei camera dubla deluxe cu vedere la mare/noapte (cu mic dejun) valabil pentru 24-25 august 2016

Pentru alte optiuni de cazare, intra aici!