Lista muzeelor din Bucuresti care au intrarea gratuita

Radu Bercan/Shutterstock.com

Radu Bercan/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai de succes evenimente care au loc in capitala tarii este Noaptea Alba a Muzeelor. Acest lucru se intampla pentru ca majoritatea muzeelor au o taxa de intrare si foarte putini locuitori ai Bucurestiului cunosc faptul ca Noaptea Alba a Muzeelor nu este singura ocazie in care pot vizita gratuit unele muzee din Bucuresti. Exista, pentru unele dintre ele, o anumita zi in fiecare luna in care intrarea este libera si ar fi pacat sa nu profiti de ea.

Daca nu iti place aglomeratia, dar vrei sa vezi ce se afla in interioarele muzeelor din Bucuresti fara sa platesti vreun leu, echipa Travelminit iti prezinta lista muzeelor din Bucuresti care au intrare gratuita.

Muzeele care au intrare libera in prima sambata a fiecarei luni:

Muzeul Curtea Veche – Palatul Voievodal – Muzeul Curtea Veche pastreaza cele mai vechi marturii istorice din Bucuresti, care dateaza din secolul al XIII-lea. Muzeul adaposteste ramasitele fostei cetati de scaun a Bucurestiului. Momentan, Muzeul Curtea Veche este inchis pentru lucrari de consolidare. Chiar si asa, ruinele pot fi admirate de la distanta pana la redeschiderea muzeului.

Adresa: Str. Franceza, Nr. 25-31, Sector 3

Muzeul Memorial Nottara – Muzeul Nottara dedicat tatalui C.I. Nottara si fiului C.C Nottara. Celebrul actor C.I. Nottara a fost unul dintre cei mai prolifici actori romani cu peste 700 de roluri interpretate in lunga sa cariera.

Adresa: Bulevardul Dacia 105

Muzeul Memorial Victor Babes – In nordul Bucurestiului se afla casa doctorului Victor Babes construita intre anii 928-1929. Muzeul este astazi una dintre cele mai interesante resedinte interbelice care poate fi vizitata in intregime.

Adresa: Strada Poet Andrei Muresanu, 14A

Muzeele care au intrare libera in prima miercuri a fiecarei luni:

Muzeul National de Arta – Muzeul gazduieste sute de lucrari ale celor mai cunoscuti artisti romani si straini.

Adresa: Calea Victoriei 49-53

Muzeul Zambaccian  –  Colectionarul si criticul de arta, K. H. Zambaccian a alcatuit una dintre cele mai bogate si valoroase colectii de arta din Romania. Aceasta poate fi admirata de publicul larg in fiecare zi de la 10:00 la 18:00 in zilele de miercuri, joi, vineri si sambata.

Adresa: Strada Muzeul Zambaccian nr. 21

Muzeele care au intrare libera in data de 26 a fiecarei luni:

Muzeul National de Istorie a Romaniei – Muzeul situat pe Calea Victoriei prezinta piese care au stransa legatura cu istoria romanilor care dateaza din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre.

Adresa: Calea Victoriei 12

Muzeul Taranului Roman – Muzeul Taranului Roman pune la dispozitia vizitatorilor colectii valoroase de icoane, textile si obiecte din ceramica.

Adresa: Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff 3