Judetul Dolj – 5 sugestii de cazare

Hotel Craiovita - judetul DoljJudetul Dolj poate fi o destinatie turistica inspirata, daca stii ce anume sa vizitezi si pe ce stradute s-o apuci. Dolj-ul nu inseamna doar Craiova, capitala Olteniei, ci si Calafat sau Calarasi, doua orase din apropierea Dunarii.

In judetul Dolj puteti sa vizitati Parcul Romanescu, Palatul Jean Mihail, Manastirea Cosuna – toate din Craiova, Manastirea Maglavit din comuna cu acelasi nume, Lacul Bistret din lunca Dunarii (aflat pe raza localitatilor Carna – Plosca – Bistret), Rezervatia de bujori salbatici din comuna Plenita sau Casa Baniei, unul dintre cele mai vechi lacasuri din judetul Dolj.

In ideea in care va ganditi sa faceti un circuit in care sa cuprindeti toate aceste atractii, va oferim cinci sugestii de cazare in judetul Dolj si cateva informatii despre fiecare locatie.

Hotel Casa cu Tei***, Craiova

Vechiul monument arhitectonic construit in 1901 in stil Art Nouveau a fost extins, renovat si modernizat, astfel incat astazi, Casa cu Tei ofera oaspetilor sai confort la standarde internationale. Hotelul este destinat in principal oamenilor de afaceri; dispune de 14 camere dotate cu aer conditionat, TV cu programe prin cablu, minibar, telefon direct international, birou, acces internet, parcare privata. De asemenea, exista servicii de spalatorie si calcatorie, contra cost.
Tarif*: 220 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Hotel Craiovita***, Craiova

Amplasat in “Cetatea Banilor”, la intrarea in Craiova dinspre Drobeta Turnu Severin, hotelul Craiovita se afla in mijlocul unei oaze de liniste si verdeata, fiind inconjurat intr-o parte de parcul Craiovita. Desi a fost deschis in anul 1989, complexul a fost complet renovat in 2010. In prezent dispune de spatii de cazare, 4 saloane restaurant, sala de conferinte, teren de fotbal si limuzina, care poate fi inchiriata pentru momente speciale.

Camerele dispun de baie proprie cu cada sau dus, TV cablu, aer conditionat, internet, telefon, spalatorie, room-service, minibar, frigider. Apartamentele au in plus jacuzzi, camera de zi generoasa si TV LCD.
Tarif*: 155 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Carmelita, Craiova

Situata in centrul istoric al orasului Craiova, pensiunea construita in perioada interbelica a fost reamenajata si modernizata. Locatia este ideala atat pentru cei care se afla in tranzit prin Craiova, cat si pentru oamenii de afaceri, Craiova fiind un important centru economic si de afaceri din regiunea Olteniei. Pensiunea este amplasata ultracentral, in imediata vecinatate a unei foste manastiri a calugaritelor Carmelite, si a multor monumente de arhitectura. Camerele dispun de baie separata (cada de baie), birou, ventilator, CD/DVD player, internet Wi-Fi, minibar, frigider, TV programe satelit.
Tarif*: 160 de lei camera twin/noapte (cu mic dejun)

Hotel Panoramic**, Calafat

Este un complex hotel-restaurant renovat recent si modernizat, amplasat in parcul din municipiul Calafat (caruia i se mai spune si orasul rozelor, al castanilor si al holdelor aurii), la aproape 150 de metri distanta de portul si vama din Calafat. Complexul dispune de 47 de camere de 2 si 3 stele dotate cu baie proprie, TV cablu, frigider, minibar, aer conditionat, internet, telefon international. In incinta complexului exista un bar-biliard, restaurant cu terasa, braserie. Locatia este ideala, beneficiind de un cadru natural deosebit. Oaspetii cazati in acest hotel se pot bucura de o plimbare pe Dunare sau de mici excursii in imprejurimile Calafatului.
Tarif*: 120 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Plus Hotel***, Craiova

Plus Hotel Craiova dispune de un numar de 37 camere confortabile si placut amenajate. Camerele dispun de WiFi, mini bar, aer conditionat sau TV prin satelit. Sunt primiti cu o deosebita placere atat clientii, cat si animalele acestora de companie (gratuit).

Nota*: tarifele sunt valabile in week-endul 27 – 28 iunie