Iti place teatrul? Atunci piesa “Dracula pe gheata” nu trebuie ratata!

Dracula pe gheataV-ati saturat de asocierea la nesfarsit a tarii noastre cu Dracula? Ei bine, poate ca acum este prima data cand ne putem mandri cu adevarat ca se face o astfel de asociere. Pentru ca peste doua luni se va vorbi de Romania si Dracula in toata lumea, dar va fi pentru prima data cand se va face intr-un altfel de context.

Teatrul pe gheata din Sankt-Petersburg va prezenta pe 6 si pe 8 aprilie, la Bucuresti si Cluj, premiera mondiala a spectacolului “Dracula on Ice”. Va fi un spectacol de vis, cu artisti consacrati, pe care nu trebuie sa-l ratezi!

Bazat pe povestea imaginara a scriitorului irlandez Bram Stoker, spectacolul de teatru pe gheata se va juca pentru prima data in Romania, tara de origine a domnitorului Vlad Tepes, “vinovat” de aparitia mitului Dracula. Coloana sonora ii apartine celebrului Alexei Galinsky, cunoscut publicului international pentru compozitiile transformate in excelente spectacole pe gheata – Printesa Anastasia, Spargatorul de Nuci, Alice in Tara Minunilor si Lord of Darkness, dar si pentru muzica minunata care a insotit Jocurile Olimpice de la Soci, in anul 2014.

Si daca acesta nu ti se pare un motiv suficient de convingator astfel incat sa nu ratezi spectacolul Dracula on Ice, iti mai oferim inca trei: rolurile principale sunt interpretate de trei patinatori din liga de aur, am putea spune, trei campioni olimpici care au reusit intotdeauna sa incalzeasca inimile publicului la fiecare aparitie pe scena de gheata.

Surya Bonaly, patinatoarea de origine franceza, are un palmares impresionant, care include 25 de medalii de aur, 10 de argint si 5 de bronz. A fost campioana nationala a Frantei de noua ori si campioana europeana timp de cinci ani consecutiv, in perioada 1991-1995. Cei care i-au urmarit evolutia isi amintesc desigur de backflip-ul care a facut-o celebra la Nagano, in 1998. De asemenea, este singura patinatoare din lume care a incercat un cvadruplu toe loop, la Mondialele din 1991.

Cehul Tomas Verner a fost medaliat cu aur la Campionatul European din anul 2008, insa palmaresul sau cuprinde zece titluri de campion la nationalele Cehiei. Vicecampion si medaliat cu bronz la Campionatul European, Tomas Verner a obtinut nenumarate trofee la competitiile sportive internationale si sase medalii Grand Prix, una dintre ele fiind cea din 2010 – locul intai la Cupa Rusiei.

Va amintiti de Phillippe Candeloro, minunatul patinator francez care a castigat succesiv titlul de Campion al Frantei la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Iarna de la Lillehammer si argintul la Campionatele Mondiale din Chiba (Japonia)? A fost campionul Frantei din 1994 si pana in 1997, la amatori. Dar nici cand a trecut la profesionisti nu s-a lasat mai prejos: in anul 2000 a castigat Campionatul Mondial de la San Jose, Statele Unite ale Americii.

Ce-ti poti dori mai mult de la un spectacol, cand ai teatru, dans pe gheata, muzica divina si trei patinatori desavarsiti?
Tabloul va fi intregit de costume si decoratiuni fabuloase, de instalatii video, de vampiri care zboara deasupra scenei, lumini spectaculoase si efecte speciale. De data aceasta, povestea de dragoste a nemuritorului conte Dracula capata o noua dimensiune.

Actiunea piesei de teatru se petrece la sfarsitul secolului XIX: un tanar avocat pe nume Jonathan Harker isi face planuri de casatorie cu logodnica sa, o tanara frumoasa, pe nume Mina. Inainte insa de ceremonie, Jonathan este nevoit sa-si paraseasca iubita pentru a ajunge in Transilvania, unde avea sa se intalneasca cu un conte ciudat care dorea sa cumpere o proprietate la Londra. Dar ne oprim aici cu dezvaluirile, pentru a nu va strica placerea vizionarii premierei mondiale.

Va mai spunem doar ca spectacolul de la Bucuresti se va juca pe 6 aprilie la Sala Palatului, iar cel de la Cluj-Napoca pe 8 aprilie, la Sala Polivalenta.

Tariful biletelor difera, in functie de distanta fata de scena, astfel ca preturile pot fi de 330 de lei (categoria I), 290 de lei (categoria II), 250 lei (categoria III), 210 lei (categoria IV), 170 lei (categoria V), 130 lei (categoria VI) si 90 de lei (categoria VII).

Atentie! Toate cele sapte categorii de bilete au discount 15% pana pe 15 februarie inclusiv (cu exceptia biletelor VIP). Toate biletele pot fi cumparate online pe www.eventim.ro sau prin reteaua Eventim: magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti, hipermarketurile Carrefours si benzinariile OMV).

De asemenea, biletele pot fi cumparate si in doua rate lunare, prin CardAvantaj, de la sediul Eventim (strada Polona nr. 15).