Informatii despre Festivalul de Film Anonimul 2015

Festivalul de Film AnonimulIn perioada 17 – 23 august, in Delta Dunarii, la Sfantu Gheorghe, are loc cea de-a XII-a editie a Festivalului de Film Anonimul; in cadrul caruia sunt invitati mai multi cineasti romani si straini. Festivalul Anonimul cuprinde selectia “Comoara” de Corneliu Porumboiu, o prezentare despre conectarea la natura de Teodor Frolu, dar si o competitie cu premii acordate in urma votului publicului.

Daca anul trecut Festivalul Anonimul s-a desfasurat in Bucuresti, anul acesta a venit randul Deltei. Mai exact, festivalul se va desfasura in Complexul Green Village si Dolphin Camping.

Festivalul va fi deschis cu proiectia filmului “Homarul/The Lobster”, de Yorgos Lanthims, distins cu premiul juriului la Festivalul de la Cannes din acest an. Filmul prezinta o poveste de dragoste neobisnuita, plasata intr-o lume distopica in care persoanele fara partener sunt arestate si cazate intr-un hotel neospitalier unde detinutii sunt obligati sa isi gaseasca perechea in 45 de zile.

Intre cele sase lungmetraje selectate de Ludmila Cvikova in competitia evenimentului face parte si filmul romanesc “Lumea e a mea”, de Nicolae Constantin Tanase, premiat in 2015 cu mentiunea speciala a sectiunii competitionale East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary. Celelalte cinci filme sunt “Cerul de deasupra noastra/The sky above us”, de Marinus Groothof; “Pescarusii/The Gulls”, de Ella Manzheeva; “Max&Lenny”, de Fred Nicolas; “Corpul/Body”, de Malgorzata Szumowska si “Copii/Children”, de Jaro Vojtek.

Printre cele 40 de scurtmetraje se afla productii din Romania, Germania, Franta, Danemarca, Finlanda si Rusia. Acestea sunt impartite in doua sectiuni, romanesti si straine, multe dintre ele fiind filmate alb negru.

Sectiunea Romanian Off, ce prezinta productii autohtone, cuprinde pe langa “Comoara” si “Aferim”, filme ca “Bucuresti Nonstop”, “Youtube Bazaar”, “Vera”, “Chuck Norris vs Communism”.

Cazare pe perioada festivalului

Days Inn Delta ***

Days Inn Delta Delta asteapta turistii cu 83 camere amenajate cu bun gust si confortabile. In plus, se admit animale de companie (gratuit). Mai multe detalii despre facilitatile oferite la hotel (inclusiv cele contra cost), cat si despre dotarile camerelor puteti gasi in link-ul de mai sus.

Pret: 349 lei/noapte/camera.