Iata cum arata Castelul de Lut Valea Zanelor

Castelul de lut 4

Facebook Castelul de Lut Valea Zanelor

Imprejurimile Sibiului gazduiesc nu doar taramuri de basm, ci si un castel care atrage turistii curiosi sa vada un loc vestit in lumea intreaga.

Desprins parca din povesti si asezat la poalele Muntilor Fagaras, in localitatea Porumbacu de Sus, judetul Sibiu (la 40 km de Sibiu), castelul de lut Valea Zanelor a castigat deja popularitate in randul turistilor, fiind un obiectiv inca dinainte de inaugurarea sa oficiala. Din estimarile managerilor, in aceasta iarna se vor deschide restaurantul si o parte din spatiul de cazare. Insa turistii care au vizitat pana acum castelul sunt foarte incantati de acest colt de rai si s-au putut bucura de spatiul de 8.000 mp, admirand decorul de poveste si simtindu-se asemenea personajelor din cartile copilariei.

Desi sursa de inspiratie pentru managerii castelului a fost povestea “Alba ca Zapada”, diverse publicatii din tara si din strainatate aseamana Castelul de lut cu locuri din trilogia “Stapanul inelelor”, “Hobbitul” sau povestile fratilor Grimm.

Castelul are nu doar o arhitectura inedita, interesant este si faptul ca a fost construit cu materiale 100% organice – lut, lemn, nisip, piatra si fan, iar cei care au faurit cabanele ecologice sunt mesteri maramureseni. Pensiunea-castel va putea gazdui turisti in cele 10 camere, asa ca, imediat ce se va deschide, rezerva-ti din timp cazare, pentru ca numarul celor ce doresc sa patrunda pe taramul zanelor este tot mai mare.

Pe mosia unde se afla aceasta atractie se organizeaza si evenimente, vara aceasta avand deja loc o prezentare de moda a unor designeri din Malta si diverse sedinte foto.

O vizita la castelul de lut Valea Zanelor va fi cu siguranta o experienta de neuitat, calatorind astfel in timp, in anii copilariei, sau pe tinuturi asemanatoare celor din cartile si ecranizarile de mai sus.

Cum poti ajunge la Castelul de Lut Valea Zanelor?

Castelul se afla situat in localitatea Porumbacu de Sus, la numai 40km de orasul Sibiu. Daca vii dinspre Bucuresti ai doua variante de a ajunge la aceasta locatie:

  1. Bucuresti – Pitesti – Ramnicu Valcea – Porumbacu de Sus
  2. Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Porumbacu de Sus

Orice varianta ai alege, distanta este aceeasi – 285km, cu mentiunea ca drumul prin Pitesti dureaza cu aproape 30 de minute mai putin decat celalalt.

Castelul de lut 7

Facebook Castelul de Lut Valea Zanelor

Castelul de lut 2

Facebook Castelul de Lut Valea Zanelor

Castelul de lut 5

Sebastien

Castelul de lut 6

Sebastien

Pentru cazare, intra aici!