Holbina Trei Bibani – un colt de rai pentru pescari

Holbina Trei Bibani, Delta DunariiDaca intrebi orice pescar profesionist care-i cel mai bun loc de dat la stiuca, iti va raspunde rapid: Holbina. Este adevarat, drumul pana acolo nu e tocmai usor, insa merita sa-l parcurgi, fara nicio retinere, indiferent daca vrei sa pescuiesti sau doar sa te relaxezi in mijlocul naturii! In cele ce urmeaza, Travelminit iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru o excursie in Delta Dunarii, intr-una din cele mai frumoase destinatii turistice, complexul Holbina Trei Bibani.

Amplasat intr-un decor de basm oferit de salba de lacuri si canale care-l inconjoara, complexul turistic Holbina Trei Bibani este situat in Delta Dunarii, in apropierea Lacului Razelm. Nici nu poti sa-ti imaginezi cum arata un complex de o asemenea anvergura, amenajat pe o fasie lunga de pamant “uitata” undeva in imparatia lacurilor Deltei.

Zona este de o frumusete covarsitoare, cu sute de specii de pasari care-ti incanta auzul si vazul din zorii zilei si pana seara tarziu. Nici nu se putea sa existe o zona mai buna pentru birdwatching decat cea de la Holbina. Daca ajungi la Holbina, vei vedea ca nicio zi nu seamana cu cealalta; si asta in ciuda faptului ca locul este atat de relaxant incat pare usor adormit, dandu-ti senzatia ca aici nu se schimba nimic. Deloc adevarat! Holbina este un loc viu, magnetizant, de care te indragostesti pentru totdeauna.

Spuneam mai devreme ca birdwatchingul este la el acasa in aceasta zona; stoluri intregi de pelicani, berze si lebede ireal de frumoase isi iau zborul cand si cand din desimea stufarisului, lasandu-se admirate si fotografiate indelung.

Dar ai vazut vreodata, pe viu, pesti sarind din apa si bucurandu-se de viata asa cum o fac delfinii? Probabil in filmele de desene animate. Ei bine, la Holbina Trei Bibani pestii zboara cu adevarat! Plimba-te pe canale, admira-i si spune-ne apoi daca am exagerat cu ceva.

Salbatic si modern

Complexul turistic Holbina Trei Bibani ofera amestecul perfect dintre salbaticie si modernism. Nu este pentru cei avizi dupa adrenalina, ci mai degraba pentru cei care cauta linistea si relaxarea, naturalul si confortul. O baie in piscina exterioara, cina romantica pe malul lacului, preparate delicioase si expeditii spectaculoase pe canalele si lacurile fara de sfarsit – cam astea sunt ingredientele unei vacante petrecute la Holbina Trei Bibani, departe de agitatia orasului.

Proprietatea se intinde pe 1200 de hectare de pamant rasarit din apa chiar in mijlocul Deltei Dunarii, intreaga suprafata fiind amenajata cu mult bun gust si grija pentru mediu. Pentru pescari, pescuitul in Delta Dunarii este tot ceea ce isi pot dori, iar Holbina Trei Bibani este un adevarat colt de rai. Aici, stiucile – printre cele mai ravnite trofee ale unui pescar – sunt mari, foarte mari, depasind uneori chiar un metru. In plus, la Holbina au cea mai mare densitate pe metrul patrat din intreaga delta.

Daca esti incepator, poti sa profiti de sfaturile expertilor de la Holbina, care te pot insoti in barca. Pentru pescarii iscusiti exista Pikemaster, un club exclusivist, destinat celor care au reusit sa prinda in unditele lor stiuci mai mari de un metru.

Trebuie sa stii insa ca la Holbina Trei Bibani nu este admis decat pescuitul sportiv: prinzi pestele, iti faci un selfie cu el si-ti iei ramas bun apoi, redandu-l Deltei, chiar daca depaseste un metru lungime. Doar asa stii sigur ca Delta va exista si in anii ce vor urma.

Poti sa savurezi insa mancarurile traditionale preparate dupa retelele lipovenilor de altadata, printre care saramura de somn, stiuca umpluta, crapul la cuptor sau crapul pe varza. Suna delicios, nu?

Cum ajungi la Holbina

Pana la Dunavat poti merge cu masina; cel mai important este sa ajungi la Tulcea, de unde mai ai doar 65 km pana la complexul turistic Holbina Trei Bibani. Iesi din oras pe Calea Mahmudiei si urmezi drumul spre Dunavat trecand prin Mahmudia si Murighiol. De la Dunavat, drumul spre Holbina continua pe apa aproximativ 26 km – cu barca faci aproximativ o ora pana la complexul turistic, dar traseul este impresionant, pentru ca strabate canale cu flora si fauna bogata, dandu-ti senzatia ca mergi intr-o expeditie in Delta Dunarii.

Unde te cazezi

Complexul Holbina Trei Bibani dispune de 20 de spatii de cazare, 19 camere si un apartament, cu preturi care variaza intre 450 si 550 de lei/noapte. Tot de acolo poti sa inchiriezi o salupa, barca cu motor, barca sau caiac de pescuit, biciclete si hidrobiciclete.

Cauti cazare? Intra aici!