Hai la “Targul de toamna” din Covasna si descopera atmosfera autentica a unui targ secuiesc!

LeicherOliver/Shutterstock.com

Covasna este unul dintre locurile cu cel mai mare potential turistic din Romania. Ocolit pana acum ceva ani de catre turistii romani din varii motive etnice, Covasna a reusit in ultimii doi ani sa isi imbunatateasca cifrele referitoare la numarul de turisti romani, ba chiar sa atraga o serie de turisti straini. Motive sa vizitezi Covasna ar fi destule, trebuie doar sa vrei si sa fii deschis in fata unei noi culturi, la fel de bogata ca si cea romaneasca – si pe alocuri, similara.

In sustinerea acestei invitatii in “Tinutul Conacelor” iti prezentam un eveniment ce va avea loc in Covasna in perioada imediat urmatoare.

Targul de toamna din Sfantu Gheorghe a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a editie

“Targul de toamna” din Covasna a devenit deja o traditie pentru locuitorii din Sfantu Gheorghe. Aflat la cea de-a VII-a editie, acest eveniment are un mare impact asupra comunitatii locale, dar si asupra zonelor apropiate. Pe 14 si 15 octombrie, 50 de mestesugari, 20 de producatori locali si zeci de artizani locali isi vor prezenta munca de peste an si te vor incanta cu preparate traditionale si obiecte de uz casnic sau decorative.

Cu mic, cu mare, turistii si localnicii sunt asteptati in Piata Libertatii din municipiu Sfantu Gheorghe pentru a descoperi cultura si traditiile secuiesti.

5 motive sa-ti extinzi vacanta pe teritoriul Covasnei

Odata ajuns in Sfantu Gheorghe, ar fi pacat sa nu iti rezervi cateva zile sa descoperi imprejurimile. Iata 5 motive pentru care Covasna merita sa fie pusa pe lista urmatoarelor tale destinatii:

1.Poti sa te cazezi intr-unul dintre conacele ce au apartinut nobilimii secuiesti

Denumit “Tinutul Conacelor” datorita numarului impresionant de conace construite pe teritoriul judetului, Covasna este cu siguranta un loc ce merita pus pe lista ta de destinatii viitoare. Desi unele dintre aceste conace nu mai exista in zilele noastre, cele care au ramas au fost transformate in camine culturale, resedinte de lux sau chiar unitati de cazare. Daca esti suficient de norocos sa intalnesti unul, nu ezita sa innoptezi acolo.

2. Poti sa descoperi arta mestesugurilor de la localnicii din zona

Pentru cei care doresc sa experimenteze ceva nemaipomenit se pot abate de pe stradutele asfaltate pe drumurile batatorite cu pamant ce duc la casele mestesugarilor. Aici, vei putea deprinde diferite abilitati practice si vei putea invata mai multe despre arta mestesugurilor secuiesti.

3. Poti sa mananci cel mai bun kurtoskalacs

Daca esti fanul renumitului desert, atunci nu-i loc mai bun decat Covasna pentru viitoarea ta vacanta. Cu nuca, miere, zahar si alte combinatii delicioase, kurtosii abia te asteapta sa ii incerci.

4. Poti sa degusti cel mai gustos gulas din Romania

Si-acum daca tot am vorbit de mancare, ar fi pacat sa nu mentionam ca in Covasna se prepara cel mai bun gulas din Romania. In Covasna poti degusta un gulas unguresc autentic, “ca la mama acasa” cum s-ar zice.

5. Poti sa spargi bariera stereotipurilor si sa descoperi o alta parte a Romaniei 

Spuneam la inceput ca “Tinutul Conacelor” nu a fost pana de curand o destinatie populara in randul turistilor romani. Acest lucru ar putea fi pus pe seama mediatizarii unor cazuri izolate in care cultura romaneasca si cea ungureasca s-au “lovit” una de cealalta si n-au reusit sa se omogenizeze. Totusi, daca vei reusi sa vezi dincolo de aceste lucruri si vei merge in Covasna cu inima deschisa, vei descoperi o serie de oameni minunati, calzi si deschisi care abia asteapta sa impartaseasca cu tine tainele obiceiurilor secuiesti.

Vezi lista completa a unitatilor de cazare din Covasna pe Hotelguru.ro/Covasna