Golf – unde putem practica in Romania si cat ne costa?

Close-up of Golf Club and Golf BallSe spune ca haina il face pe om. La fel si cercul de prieteni in care se invarte fiecare. Pentru oamenii de afaceri, jocul de golf (un joc echilibrat, elegant, care indeamna la perfectionism) reprezinta mediul ideal: pe acel gazon perfect tuns se incheaga relatii si se schimba idei. Poate ca Romania nu sta cel mai bine la capitolul terenuri si cluburi de golf, comparativ cu alte state, insa exista si aici cateva locuri foarte bune in care poate fi practicat acest sport al mintii. Si – un lucru deloc de neglijat -, cursurile pentru incepatori sunt de cateva ori mai ieftine decat in alte state europene. Asa ca aveti toate motivele sa incepeti cursurile de golf pana la anul, cand golful va fi inclus pe lista Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, si sa deveniti profesionisti!

Lac de Verde Golf & Leisure Resort, Breaza
Cunoscatorii spun ca este singurul teren de golf de lux din tara si se afla la o distanta de doar 100 km de Capitala: in orasul Breaza, din judetul Prahova. Terenul de golf (atat pentru incepatori, cat si pentru avansati) este proiectat dupa standarde internationale. Incepatorii au la dispozitie doua terenuri de putting, bunker pentru training, teren de pitching, chiping, green de antrenament, indoor golf si Driving Range modern, cu 6 standuri de antrenament si automat de mingi pentru training. Terenul de golf are o suprafata de 24 hectare teren natural subalpin, cu distante scurte, 9 gauri (index 58 par) si un grad de dificultate ridicata: 8/10.
Tarif: 800 lei (10 sedinte de golf); 5% discount la membership

Golf Club ”Paul Tomita”, Pianu de Jos
Clubul apartine unei personalitati in domeniu – Paul Tomita, unul din fondatorii Federatiei Romane de Golf si profesor titular la Country Club (fondat in 1972). Prin mana profesorului Tomita au trecut nume grele romanesti, precum Regele Mihai si membri ai unor familii importante: Brancoveanu, Stirbei, Ghica sau Cantacuzino. Clubul de Golf Profesor “Paul Tomita”, cu sediul la Alba Iulia, a fost inregistrat in Registrul Comertului in 4 iunie 1997 si certificat ca primul club de golf privat din Romania.
Situat in mijlocul Transilvaniei, in judetul Alba, terenul de golf este unul dintre cele mai frumoase din Romania. Se intinde pe o suprafata de 70 hectare teren si are 18 gauri (index 72 par).
Tarife:
150 lei Greenfee (18 gauri);
50 lei driving range;
30 lei (caddy);
10 lei (cos de mingi 25 buc.);
30 lei (trusa de golf 18 gauri);
10 lei (troliu 18 gauri);
100 lei (golf car 18 gauri).

Club Tite Golf Resort, Recas
Asociatia Sportiva ”Club Tite Golf Resort”, cu sediul in Timisoara, a fost fondata in anul 2004 de catre Dan Liviu Tite. Terenul de golf, cu 9 gauri, este situat la intrarea in orasul Recas, aflat la 23 de kilometri de Timisoara. Terenul detine trasee atat pentru barbati, cat si pentru femei.
Tarife:
100/50 lei Greenfee pentru adulti (18 trasee/9 trasee) de luni pana vineri si 150/75 lei sambata, duminica si de sarbatori;
50 lei Rangefee de luni pana duminica;
5 lei – 24 mingi driving range;
100 euro – curs de golf pentru incepatori, in care sunt incluse 10 ore, taxele de folosinta a terenului si a terenului de antrenament, mingile de antrenament, precum si crosele necesare.

Transilvania Golf Club, Sinpaul
Clubul de golf este situat in localitatea Sinpaul din judetul Cluj si dispune de driving renage, practice area, academy course (6 gauri), TGC Front Nine (9 gauri). Transilvania Golf Club, in colaborare cu Universitatea Babes-Bolyai au introdus golful ca disciplina sportiva optionala in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport.
Tarifele de membership sunt 300 de euro pentru membru anual, 100 de euro pentru elev/student
75 lei Greenfee (9 gauri);
100 lei Greenfee (18 gauri);
50 lei/zi Greenfee Academy Course;
5 lei – 24 mingi driving range.

Stejarii Country Club Golf Driving Range, Bucuresti
Clubul de Golf din nordul Capitalei dispune de zone de putting green, in care puteti sa exersati lovitura decisiva intr-un mod unic, si de zone cu obstacole, in care puteti exersa loviturile lungi si scurte. Scoala de golf Stejarii Country Club foloseste o metoda de predare exclusivista, pentru jucatori de toate varstele. Antrenor este nimeni altul decat spaniolul Santiago Muñoz, jucator profesionist PGA inca din anul 2002. Santiago a lucrat pentru unele dintre cele mai cunoscute cluburi de golf din Spania, inclusiv pentru Valderrama si San Roque. Clubul de golf dispune de 20 de standuri pentru exersarea loviturii lungi, 8 standuri pentru exersarea loviturii scurte, zone de chipping green si putting green.
Tarife:
45 lei o sesiune de o ora driving range;
32 lei o sesiune de o ora putting green;
1.000 lei cursul de golf (13 lectii);
120 lei lectia privata individuala (30 de minute).