Festivaluri si targuri in Romania in aceasta toamna

Festivaluri in tara - Astra Film Sibiu 2In aceasta toamna oferta de festivaluri pentru Romania este diversificata, putandu-ne bucura de concerte, festivaluri de bere sau film. Acestea sunt destinate atat localnicilor, cat si turistilor care pot lua parte la manifestarile pline de culoare. Iata mai jos o parte dintre ele.

Festivaluri in Romania in aceasta toamna:

1. Alba Iulia Music and Film Festival: 4 – 7 septembrie

Festivaluri in tara - Alba Iulia Music and Film

Timp de patru zile, spectatorii au parte de proiectii de filme in sala si in aer liber, concerte de muzica, evenimente speciale care leaga cele doua arte, cum ar fi proiectia de film mut cu acompaniament live sau crearea muzicii unui film live, ateliere de imagine si cursuri pentru copii. Pentru un eveniment cat mai complex, organizatorii aduc la Alba Iulia echipament tehnic de ultima generatie, doua ecrane gigant speciale pentru proiectiile in aer liber, precum si instalatii de sunet si lumini profesioniste.

Programul festivalului ofera, inca de la prima editie, un mix cat mai divers de genuri: de la filme unde muzica joaca un rol esential in coloana sonora, la documentare muzicale, de la concerte simfonice la performance-uri live ale unor muzicieni care acompaniaza filme mute.

2. Festivalul “Sibiu – capitala muzicala”: 12 – 14 septembrie

Festivaluri in tara - Sibiu Capitala Muzicala

Acest festival, aflat la editia a II-a, are ca obiectiv principal promovarea muzicii in randul tinerilor, a spiritului creativ al acestora si incurajarea lor la creatii artistice, la exprimari libere prin intermediul artei si la promovarea culturii printre tineri.

3. Festivalul PLAI 2014: 12 – 14 septembrie

Festivaluri in tara - PLAI 2014

Festivalul PLAI este cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de catre voluntari. Acesta se desfasoara pe parcursul a 3 zile si cuprinde 9 concerte de world music, jazz si fusion, precum si 45 de parteneri culturali ce ofera peste 200 de activitati.

Incepand cu 1 septembrie 2014, pretul abonamentului pentru festivalul PLAI costa 110 lei. Abonamentele sunt disponibile in reteaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos si reteaua librariilor Carturesti).
Abonamentele cu acces in CAMPING au acelasi pret dar sunt limitate la 100 de locuri.

4. Festivalul Berii Top Fest Beius: 19 – 21 septembrie

Festivaluri in tara - Top Fest Beius

Intre 19 si 21 septembrie 2014 beiusenii (si nu numai) sunt asteptati la un eveniment care are toate ingredientele pentru un weekend reusit: artisti in voga, concerte, restaurante, terase sau parc de distractii. Se anunta a fi un eveniment unde distractia este pe primul loc.

5. Astra Film Festival 2014: 6 – 12 octombrie

Festivaluri in tara - Astra Film Sibiu 2

Tot la Sibiu va avea loc cel mai cunoscut festival de film din Romania, Astra Film. Festivalul este o fereastra catre cele mai recente productii internationale de rasunet, spatiul premierelor romanesti si locul cel mai potrivit pentru a lua pulsul productiei de documentar din Europa de est.

La Astra Film Festival Sibiu se naste un spatiu al intalnirilor dintre cineasti veniti din toata lumea, unde se dezbat problematici ale transpunerii realitatii pe ecran prin film documentar. Este locul interactiunilor dintre profesionistii de cinema si un public entuziast.

Pe langa sectiunile competitionale, festivalul ofera o gama larga de programe: potrete, programe tematice, proiectii speciale si o serie de evenimente paralele.

Cauti cazare? Intra aici!